Surf casting olta takımı hazırlama

jak901

Yeni Üye
Tepki
2
Ödül
5
Merhaba arkadaşlar
Ryuji bosphorus 420
Okuma acuador 8000A
kendo classic 300m 0.16mm bu şekilde ekipmanlarım var,boğazda av yapmak istiyorum yeni başlayacağım
sahte maketli ve çaparili takımları nasıl yapabilirim hangi malzemeler lazım,kurşunum dahi yok henüz hepsini alacağım öğrenip
Teşekkürler,Rastgele iyi forumlar

Sahte maketli dediğiniz kurşun arkasıdır diye tahmin ediyorum bunun için ihtiyacınız olan malzemeler ;
*Şok ipi tercihen 0,28 ve üzeri kalınlıkta.
*Kurşun arkası avı için maket balık 70mm 60mm 50mm boylarında sahteler arkasında tek iğneli. Markalı sahteler olur turko, carlos gibi piyasa üretimi sahteler de olur bunlar daha uygun fiyatlıdır.
*Bu sahtelere uygun boyutta tercihen 000 boyda snap ( fırdöndülü de tercih ediyorlar ben tercih etmiyorum sadece snap kullanıyorum )
*Kurşun arkası aparatı
*Çıkan balık boyuna uygun 0,30 bazen 0,40mm kalınlığında tercihen olabildiğince kaliteli tecrübe artana kadar mono tecrübe arttığında floracarbon misina
*Av yapılan meranın durumuna ve hava şartlarına göre 150 gr ile 220 gr arasında değişen aralıkta surf kurşun ( armut değil surf çünkü aparata takacağız.

Makinede sarılı olan ipin önüne en az 2 kamış boyu olacak şekilde şok yapılır , bu ip kamıştan geçtikten sonra 2 taraflı kurşun arkası aparatının üst tarafına tercih edilen düğüm ile bağlanır alt tarafına günün şartlarına uygun ağırlıkta kurşun takılır , ortada kalan firdöndüye kamış boyunu biraz geçecek kadar misina bağlanır bu misinanın ucuna snap ve sonrasında maket balık takılır.
Takım bu şekilde hazırlanmış olur.

Back