Surf Casting Takımı Hazırlama

ksenophanes

Aktif Üye
Tepki
224
Ödül
53
Arkadaşlar merhaba.. Konu hakkında pek bilgi sahibi değilim o yüzden tecrübeli dostların yardımına ihtiyacım var.

Surf casting avcılığı için hazır takım arıyorum ancak bulduğum takımlar çok pahalı görünüyor misal:

(link)

Elimde şuna benzer bir takım var:

(link)

Acaba ikinci olarak linkini verdiğim elimdeki mevcut ve basit takımı fırdöndülü klipse bağlayıp kullanırsam dolanma gibi bir problem yaşar mıyım ? Yani iğnelerin bağlı olduğu misinaların düğüm olması bana zorluk yaşatır mı ? Nette yaptığım araştırmalarda uygun fiyatlı nispeten daha profesyonel bir takıma denk gelemedim malesef. Birde mevcut takımı 100-125 gramlık bir kurşun bağlayıp dip takımı olarak denizde kullanmak istiyorum. Teşekkür ederim şimdiden

Hocam surf avında kullanılan çeşit çeşit takım var. Ben size çok basit bir takım söyleyeceğim . Bir balık mağazasından veya internetten small size stoper alın . Beden 0,35 veya 0.40 kullanın. 1 buçuk metre beden misinanızı kesin . Misinanın altına kasa düğümü yada kurşun klipsi(kurşunu neye takacaksanız) bağlayın . Misinanın boş tarafından 1 stoperi geçirin sonra ufak bir fırdöndü koyun (10-15 no arası) sonra 1 stoper daha. Daha sonra kaç köstek istiyorsanız bence 2 köstek idealdir her zaman . Daha sonra eğer hırsız kullanacaksanız ilk taktığınızz stoper ve fırdöndüyü en aşşağı kurşun klipsine dayayın . Diğerinide misinanın ortasına veya yukarısına yakın konumlandırın ve misinaya en son olta fırdöndüsüne takacağınız fırdöndü veya düğümü atın . Gayet pratik japon yapıştırıcısı ile uşraşmadan surf takım .

Balık bindiğinde kayma yapmazmı diye sorarsanız eğer balık iriyse kayar ama bırakın kaysın geri çekersiniz 🙂 Balık binmediği müddetçe kayma yapmaz kolay kolay . Aşırı hareketli olursa stoper bedeni kalınlaştırın veya stoperi bir ufak alın.

Bu iki takından birisini kullanmalısın diye düşünüyorum. Ama surf yerine yemli avcılık ( bence arada uçsuz bucaksız ayrım var.) yapacaksanız kostekli takımlar işinizi görür. Ucuz hazır kostekli takımları decathlondan bulabilirsiniz. Caperlan marka olarak satılıyor. Ama unutmayın caperlan sporcuları da fotoğraflarını eklediğim takımları kullanıyor. O takımı da kendiniz hazırlayacaksınız. Şimdiden elinize sağlık 🙂

Dosyalar

• Montage_Bar_Daurade.png
    Montage_Bar_Daurade.png
    162 KB · Okunma: 117
  • technique-montage-trainard-fixe.jpg
    technique-montage-trainard-fixe.jpg
    20.4 KB · Okunma: 110
Merasına göre Senih'in önerdiği, en altta kurşunlu, üstünde 2 veya 3 iğneli klasik takım her zaman iş yapar. Ancak takımı mera ve hedef balık belirler. Taşlık mera ise delikli zeytin/gezer kurşunlu, kumlu merada ise Murat ve Senih'in önerdiği takımlar ideal.
Ayrıca 50 liraya tek hazır takım alınacağına, iğne bağlamayı vs öğrenip 50 liraya onlarca takım hazırlanabilir.
Böylelikle hedef balığa ve meraya göre takım hazırlanır. Zor işler değil, biraz daha araştırmak gerekiyor sadece.

Arkadaşlar merhaba.. Konu hakkında pek bilgi sahibi değilim o yüzden tecrübeli dostların yardımına ihtiyacım var.

Surf casting avcılığı için hazır takım arıyorum ancak bulduğum takımlar çok pahalı görünüyor misal:

(link)

Elimde şuna benzer bir takım var:

(link)

Acaba ikinci olarak linkini verdiğim elimdeki mevcut ve basit takımı fırdöndülü klipse bağlayıp kullanırsam dolanma gibi bir problem yaşar mıyım ? Yani iğnelerin bağlı olduğu misinaların düğüm olması bana zorluk yaşatır mı ? Nette yaptığım araştırmalarda uygun fiyatlı nispeten daha profesyonel bir takıma denk gelemedim malesef. Birde mevcut takımı 100-125 gramlık bir kurşun bağlayıp dip takımı olarak denizde kullanmak istiyorum. Teşekkür ederim şimdiden

Laburoynceyms :acpsnr::bsmagryr::bsmagryr:,,,,,, Adem abi yazınca fark ettim. Bunun tanesi , 50TL imiş.

Konuya hiç hakim olmamakla beraber ,belki fikir verebilir diye paylaşıyorum.Fiyatlar 5-6TL civarı

(link)
(link)
(link)
(link)

Son düzenleme:
Konuya hiç hakim olmamakla beraber ,belki fikir verebilir diye paylaşıyorum.Fiyatlar 5-6TL civarı

(link)
(link)
(link)
(link)

hocam tam olarak aradığım şey buydu bu hafta içi dechatlon'a gideceğim mutalaka bakacağım teşekkür ederim. Cevap yazan diğer dostlara da teşekkürler.

merhaba surf casting disiplini biraz emek ister araştırma ister hocam benim sana tavsiyem hazır takımdan ziyade kendin yapmasını öğren senin için daha iyi olur🙂

Back