Surf için misina tavsiyesi

İsmail Öz

Daimi Üye
Tepki
651
Ödül
103
Haftaya surf makinamı kullanacağım fakat mono misina mı ip mi konusunda kararsızım. Bu ay biraz fazla harcama yaptığımdan dolayı bütçem kısıtlı. Şu an 2 tercih var önümde. Birisi trabucco 0.30 mono misina. Öbürü kendo 4x ip 0.20 olanı. Kullandığım kurşunlar max 60 gr ı geçmiyor. Sizce hangisini tercih etmeliyim öneriler nelerdir?

(link)

(link)

Zamanın birinde baba oğul pazarda yetiştirdikleri ürünleri satıyorlarmış. Deve ve atları yokmuş.
çocuk pazarda develere bakmış babasına- baba develer 1 kuruşa alalımmı diye sormuş.
baba- yok oğlum alamayız demiş.
zaman geçmiş baba oğul aynı pazardalar. çocuk develere bakmış
babasına gelmiş--baba. develer 40 kuruşa .
baba oğluna-- git oğlum beğendiğini al . demiş.
çocuk babasına -- baba 1 kuruşa almadık , şu an 40 kuruşa al diyorsun.
baba çocuğuna-- o gün deve için ayırabilecek 1 kuruşumuz yoktu, bugünse deve için ayırabileceğimiz 40 kuruşumuz var.
Bütçeye uymakta her zaman fayda var.
Hepsi olur.
Yeni makinan hayırlı olsun.

Eğer ip tercih edeceksen 0.20 bence kalın olur. Ben aliexpress'ten aldığım 4 kat 0.14 mm ip ile 80 grama kadar kurşun kullandım geçen yaz.

İsmail kardeş madem bütçen kısıtlı ve max.60 gr ağırlık hadi olsun 100gr ağırlık çalışacaksan sufix tritanium diye bir misina var 1000m si 25-30TL gibi bir fiyattaydi kırmızımsı surf tipi gayet kaliteli bir misinadır 0.28 olanından alabilirsin üzerine bu ağırlık için şok yapmana bile gerek yok ama illa belki lazım olur dersen trobucco sağlamdır 100m 0.30 olanından alırsan uzun süre kafan rahat olur,
4 kat örgü ip tavsiye etmem kaldı ki kendo uzun süre kullandığım bir ip ama 8 kat olanını kullanmıştım geçenlerde sordum 250m olanına 80TL gibi bir fiyat söylediler indirim yapsalar bile fiyat yinede yüksek ileride bütçen müsait olursa aliexpress den gayet güzel ve parasına oranla kaliteli ipler mevcut oradan temin edebilirsin çalıştığın ağırlıklar için 0.10 örgü üzerine 0.30 mono misina(0.18-20 örgü şok daha güzel olur) ve ya bence o ağırlıklar için direk 0.12-0.14 şoksuz örgü yaparsan daha keyif alırsın,
Rastgelsin

Turuncu renk sıkıntı olmaz mı İsmail , görünürlük açısından?

Abi surf icin trabucco dediler, trabucconun surfu icin bu var 40 50 liraya kadar tavsiye ederseniz onlara da bakabilirim. 60 gr uzerine cikmadigim icin 0.30 0.28 gibi kalinliklar yeterli olacaktir. Bu ay fazla acildim makine adak falan derken bir sure gotursun beni yeter 1 2 aya degistiririm zaten.

Back