Surf Ile Palamut Avı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Theory
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Theory

Üye
Tepki
62
Ödül
23
Selam arkadaşlar. Surf kamış ve makinamla palamut avı nasıl yapabilirim acaba ?? Çaparinin kullanımı hakkında bilgi istiyorum şimdiden teşekkürler..
Ekipmanlarım. Ryobi ecusima 8000vi new kamış ise okuma fina pro 4.20-250gr

Aramıza hoşgeldin Emre öncelikle. Palamut için hangi bölgelerde av yapacaksın çapari için ise 3-4-5 no kancaları tercih edebilirsin. Çapari kostegi için 0.25-0.30 ama sağlam dugume dayanıklı misina tercih etmelisin. Köstek boyların tercihine göre 11cm den 15cm kadar tercih edebilirsin. Çapari bedeni için 0.35 sağlam dugume dayanıklı misina tercih et. Köstek aralıklarında 20cm den aşağı düşme. Çapari de kamış uzunluğuna göre ayarlarsin ama ben 10luk derim.

Kullanım olarak ta uzak atış yapman lazım kurşunu da 125 likten aşağı pek düşme ve atıp çekerken sürekli aksiyon ver çünkü palamut hareketi seven ve hızlı bir balıktır.

Kullanım olarak ta uzak atış yapman lazım kurşunu da 125 likten aşağı pek düşme ve atıp çekerken sürekli aksiyon ver çünkü palamut hareketi seven ve hızlı bir balıktır.

Çok teşekkürler öncelikle, boğazda avlanacağım.. ben hazır olarak ona göre alırım o halde 3,4,5 nolu iğne şeklinde yapacak kadar kabiliyetim yok şimdilik 😀 tam aradığım cevap oldu teşekkürler.. kaçlı çapari almamı ve ne renk olarak önerirsiniz acaba ?

Boğazda 120-150gr arası kurşun kullan. Akıntısı yüksek yerde çalışıyorsan sararken dikkat et, acemi isen kalabalık yerlerden uzak dur, yoksa başkalarının takımlarını toplarsın.

Boğazda 120-150gr arası kurşun kullan. Akıntısı yüksek yerde çalışıyorsan sararken dikkat et, acemi isen kalabalık yerlerden uzak dur, yoksa başkalarının takımlarını toplarsın.

Evet acemiyim.. 🙂 ama bana takım için bilgi lazım 🙂

Palamut avı için bence teleskopik kamış yerine 3 parçalı kamış ve makine olarak ta sağlam bir jig makinası kullanmak gerekiyor.
makine ryobi ap power, daiwa BG gibi makinalar olabilir. hem daha güçlü ve uzun ömürlü hem de sarımı yüksek.

Ben palamut çaparilerimi tekne için hep Üsküdar okyanus balıkçılıktan aldım. hazır köstek alıp çaparimi kendim yapardım. kendileri orada çok güzel takımlar hazırlıyorlar tavsiye ederim.

Back