Surf kamış için yardım

Edirne Erhan

Yeni Üye
Tepki
1
Ödül
5
Arkadaşlar Edirneden yazıyorum,ben de kıyıdan genelde 3 iğneli (bazen uzak atış tek iğneli beklemeli)olta seti ayarlamaya çalışıyorum,bu zamanda her ne kadar denize gitmek zor olsa da kaçıp günü birlik stres atmak için lazım,max150 gr atış,390-420 uzunluk, balığı hissedebileceğim hassas bir surf kamışı düşünüyorum,bu konu hakkında bilgi rica edebilirmiyim,bu arada carbon kamış ve fiber kamış arasında artı ve eksiler nelerdir?Kapalı havada fiber öneriliyor ancak hassaslık konusunda iyi olan carbon deniyor ,bu konuda yardım lütfen,bütçe 400-500 tl arasında.

Arkadaşlar Edirneden yazıyorum,ben de kıyıdan genelde 3 iğneli (bazen uzak atış tek iğneli beklemeli)olta seti ayarlamaya çalışıyorum,bu zamanda her ne kadar denize gitmek zor olsa da kaçıp günü birlik stres atmak için lazım,max150 gr atış,390-420 uzunluk, balığı hissedebileceğim hassas bir surf kamışı düşünüyorum,bu konu hakkında bilgi rica edebilirmiyim,bu arada carbon kamış ve fiber kamış arasında artı ve eksiler nelerdir?Kapalı havada fiber öneriliyor ancak hassaslık konusunda iyi olan carbon deniyor ,bu konuda yardım lütfen,bütçe 400-500 tl arasında.
şu anda uygulamada bu ürün istediginiz ozelliklerde ve fiyatta.kullanici arkadaslar yorum yapabilirler
Okuma Revenger 420 cm Teleskop,k Surf Kamış 150-250g
(link)

Mersinde 4.20 kamış abartı oluyor ama ben 4.20 kamış almak istedim ve effe manager kamış aldım. Fiber malzemeden yapılmış. Oldukça ucuz ve işe yarıyor. Geçen gün ryobi geniş kafalı makineden 120g kurşun ile 150m misinayı boşalttım. Tek kötü yanı en uçtan 2. halka asansörlü🙂 sıkıştırıyorsun ama sert atışlarda yerinden oynayabiliyor.

Benim için ilk önemli olan balığı,vuruşu hissetmek boy farketmez,390 veya 420 olabilir,dediğim gibi max 100 gr atıyorum kıyıdan
fiber kamışları araştırıyorum ,bir kısın arkadaş carbon kamışların ucu daha hassas ve balığı hissedersin diyor diğer arkadaşlardan tam tersi carbon kamış daha hassas uclu diyorlar fakat ortak nokta kapalı havada carbon kamış riskli deniyor.

Erhan abi Lineaeffe FF Egon Surfer var, 150 gr atarlı olanı yemlide memnun eder hassaslığıyla. Bakmanı öneririm.

SM-A515F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sağol Atakan dostum bakıyorum ,bu arada Shimano Vengeance Allround 390 XH 75-150 gr Teleskopik Olta Kamışı buldum biraz pahalı ama kullanan kişilerin yorumu önemli.

Lineaeffe ff wave cast fuji guide up to 220g hassas ve dayanıklı bir karbon kamış uç kısmı fiber 3 parça

20200724_172014.jpg

Bu iki Shimano da benim Surf kamislarim.
Her ikisi de 3 parca ve 15'
Cok hassas vuruslari dahi hissediyorum. Gimbal siz kullanmak imkansiz gibi gorunuyo, tabi ki avlanilan sure de onemli.

şu anda uygulamada bu ürün istediginiz ozelliklerde ve fiyatta.kullanici arkadaslar yorum yapabilirler
Okuma Revenger 420 cm Teleskop,k Surf Kamış 150-250g
(link)
Çok dengeli ve yakışıklı bir kamıştır ama yemli avlar için yeterince hassas değil. Çapari için iyi.

Back