Surf kamış için yardım

Okuma Carbonite 390 cm. 80-150 gr. yemli avlar için başarılı bulduğum f/p kamışlarından biri. Farklı atar aralığı seçenekleri de var.

(link) işini rahat görür. O rakamlara başka kamışa bakma bile derim. Erim açısından oldukça başarılı. İkinci alternatif olarak (link) olabilir ama rakam biraz yüksek. İkisini de kullandım.👍

Benim için ilk önemli olan balığı,vuruşu hissetmek boy farketmez,390 veya 420 olabilir,dediğim gibi max 100 gr atıyorum kıyıdan
fiber kamışları araştırıyorum ,bir kısın arkadaş carbon kamışların ucu daha hassas ve balığı hissedersin diyor diğer arkadaşlardan tam tersi carbon kamış daha hassas uclu diyorlar fakat ortak nokta kapalı havada carbon kamış riskli deniyor.

maksimum 100 gram atıyorsanız alacağınız kamış öyle yada böyle teleskopik olacak.
surf kullanım için yani kıyıdan uzak atış yaparak yapacağınız av şeklinde aslında en iyi tercih 3 parçalı kamışlardır. Sağlam, dirayetli, hassas uç ve uzak atış kabiliyetleri ile 3 parçalı kamışlar tercihtir benim için. Özelliklede hibrit uçlu olursa çok çok daha iyidir.
Okuma revengir ise 150-250 gram atarlı bir kamış. 100 gram kurşun ile atışlarda mesafe kısa kalır. 100 gram kurşunu hissetmez kamış. 160-275 gr kurşun ile istenilen mesafelere ulaşır. Yemlide sağır kalabilir. Hassasiyeti arttırmak için ip kullanılırsa belki bir tık hassasiyeti artar.
Siz mademki maksimum 100 gr ile av yapıyorsunuz maksimum atarı 150 gr olan teleskopik bir kamış bakacaksınız.
Naçizane tavsiyem
- aldığınız kamışta kesinlikle gezer yüzük olmasın. Zamanla yüzük dönmelerinden dolayı çok problem yaşarsınız.
- 150 gram atarlı hafif bir kamış ve uygun hafif bir makine ile takımlayın. Ve bahsettiğiniz en ufak bir balık vuruşunu hissedebilmek için kesinlikle misina değil “ip” kullanın. ( 0,14 - 0,16 - 0,18 ) Kesinlikle hissiyat artacaktır.
- meranızın durumuna göre uygunmudur bilemem ama 3,90 yerine 4,20 tercih edin. Yazın ihtiyaç duymasanızda kışın o dalgalı patlak havalarda uzak atış için 4,20 kamışa ihtiyaç duyacaksınız.
- eğer imkan bulursanız ( maddi açıdan ) 3 parça maksimum 200 gram atarlı hibrit uçlu bir kamış bakın derim.
Rast gelsin.

Çok teşekkür ederim arkadaşlar,tatile daha var,fakat kamış işini daha çözemedim,

Öncelikle kamış işini halletmeye çalışıyorum,şu an en uygun
Okuma Distance Surf Arena 420 cm 200gr 3 Parçalı Surf Kamış sanırım,ama piyasaya daha gelmedi,buna uygun surf makina araştırıyorum,sığ makinaları tavsiye etmiyor bazı arkadaşlar,fazla derin de olmayacak deniyor,7000lik uygun sanırım bu kamış için

Öncelikle kamış işini halletmeye çalışıyorum,şu an en uygun
Okuma Distance Surf Arena 420 cm 200gr 3 Parçalı Surf Kamış sanırım,ama piyasaya daha gelmedi,buna uygun surf makina araştırıyorum,sığ makinaları tavsiye etmiyor bazı arkadaşlar,fazla derin de olmayacak deniyor,7000lik uygun sanırım bu kamış için
merhaba kamış olarak ne tercih ettiniz merak ettim. iyi bayramlar dilerim

Back