Surf kamış önerisi

Ok ucu biçiminde 150 gr lik kurşun,arkasında sımsıkı yivlenmiş ince tel gövde ,yive oturan ve gövde boyunca rahatça dönerek hareket edebilen oyuncak tekne pervanesi....pervane ile kurşun arasına yerleştirilmiş tükenmez kalem yayi biçiminde güçlü bir yay..yayla pervane arasına kaygan bir pul....pervane atıştan önce elle döndürülerek yay sıkıştırılir. Kurşun firlatma öncesi yere konur...firlatma başladığında zeminden kurtulunca dönmeye başlar...2 saniye içinde suyla buluşur ve 15 ila 20 saniye boyunca dönerek kurşunu dibe iter...

Son düzenleme:
Bu kurşun olayini kurcaladikca enteresan şeyler çıkıyor internette. Sizin amaciniza hizmet edecek bir sistem değil ama kurşun arkası rapala çalışan arkasaşlara faydalı olabileceği kanaatindeyim.

(link)

Bu arada ben hala galata/unkapani koprusu seviyesinde adamım, bunlara niye bakıyorsam 🙂

Ona bakarsanız sayın ioriapo....benim fırlattığım noktada suyun derinliği 2 metreden az...amacım boğaz avcılarına fayda sağlamak...Salih bir iş yapmış olmak...koruyucu hekimlik gibi düşünün...

Son düzenleme:
Yok abi o anlamda demek istemedim. Biraz faydali olsam çok mutlu olurum. Sadece demek istedigim bu konularin aslinda beni çok aştığı teknik konular olması.

Yıllar önce t v de bor bazlı bazı ürünlerin reklamları vardı bol bol....motorun ya da yakıtın içine koyunca sürtünme yi oylesine azaltiyordu ki motor yağı boşaltılmış araçlar bile çalışıp yürüyordu...birinin adı nulon idi galiba...böyle bir ürüne surf kurşunu batırıp çıkarsak dibi daha kolay bulur mu ki?

Ok ucu biçiminde 150 gr lik kurşun,arkasında sımsıkı yivlenmiş ince tel gövde ,yive oturan ve gövde boyunca rahatça dönerek hareket edebilen oyuncak tekne pervanesi....pervane ile kurşun arasına yerleştirilmiş tükenmez kalem yayi biçiminde güçlü bir yay..yayla pervane arasına kaygan bir pul....pervane atıştan önce elle döndürülerek yay sıkıştırılir. Kurşun firlatma öncesi yere konur...firlatma başladığında zeminden kurtulunca dönmeye başlar...2 saniye içinde suyla buluşur ve 15 ila 20 saniye boyunca dönerek kurşunu dibe iter...
Boğaz’da atış başlangıcından suyla buluşana kadar geçen süre 2 saniyeden çok çok fazla oluyor sanırım.

Kurşuna ve döner parvanesine değecek olan misina, takım kaybına yol açmaz mı? Ve de boğaz gibi ilişkenli bir yerde bu takımın zayiatı masraflı olmaz mı? Bunların dışında bir çok sorun meydana gelebilir.

Ama göz önünde canlandırınca pervanenin döne döne kurşunu dibe itmesini, keşke olsa diyor insan...

En fazla dönmesi durur...takım kaybı falan olmaz...potansiyel sorunlardan çekinmek doğru bir seçim değil bence...

Back