Surf leader ci4 35 ve saragosa sw 8000 hg modelleri

Boğaziçili

Yeni Üye
Tepki
7
Ödül
5
Merhabalar, Boğazda hem yemli hem de kurşun arkası av için makina araştırırken bu iki modelin iyi olacağını düşündüm, yemli avlar ve bazen kurşun arkası çinekop sarıkanat vs için surf leader, yine daha çok kurşun arkası lüfer ve palamut avları için saragosa 8000 lik modelin uygun olacağını düşünüyorum. Ama açıkçası bir kaç sorum var mesela surf leader yerine shimano ultegra ci4 xsd 14000 modeli daha mı iyi olur ve saragosa 8000 değilde 6000 olsa daha mı iyi olurdu gibi, bir de saragosa kursun arkası lüfer sarıkanat vs için fazla mı hızlı olur ? Bu konularda fikirlerinizi bekliyorum teşekkürler.

Saragosa lar hg makine ve boğazda kurşun arkasına uygun degiller. Yalnızca palamutta kullanılırlar ancak yine de zorlar. Ağır kurşunda çok çektirir size..

Ben twinpower sahibi biriyim, palamut için saragosa 6bin almayı düşünmüştüm. Bir arkadaşımdan alıp bir kere kullandım ve yanından geçmem dedim. Kaldı ki 150gram kurşunlu akintisiz bir anda test etmiştim. Daha ağır ve akıntılı yerlerde bildiğiniz zulüm olur..

Bu iki makine yerine bir twinpower 8bin pg alırsanız iki amaçta da kullanabilirsiniz.

Saragosa lar hg makine ve boğazda kurşun arkasına uygun degiller. Yalnızca palamutta kullanılırlar ancak yine de zorlar. Ağır kurşunda çok çektirir size..

Ben twinpower sahibi biriyim, palamut için saragosa 6bin almayı düşünmüştüm. Bir arkadaşımdan alıp bir kere kullandım ve yanından geçmem dedim. Kaldı ki 150gram kurşunlu akintisiz bir anda test etmiştim. Daha ağır ve akıntılı yerlerde bildiğiniz zulüm olur..

Bu iki makine yerine bir twinpower 8bin pg alırsanız iki amaçta da kullanabilirsiniz.
Yorumunuz için çok teşekkür ederim tecrübe etmiş birinin yorumuna ihtiyacım vardı iptal edeyim madem belli ki bu makina bana pek yaramayacak, peki daha uygun bütçelerde ne önerirsiniz.

Saragosa 5000 severek shorejig de kullanıyorum 5000 ile 6000 makineler aynı sadece kafa çapları farklı boğazda yemli avlarda da bazen kalabalık olduğumuzda kullanıyorum ama kurşun arkasında sizi yorar kullanan arkadaşlara denk geliyorum merada 230 Gr ve üstüne çıktığımız zaman genelde oturup çay içmeyi tercih ediyorlar ama 8000 için bir fikrim yok test etme şansı bulamadım.

Saragosa 5000 severek shorejig de kullanıyorum 5000 ile 6000 makineler aynı sadece kafa çapları farklı boğazda yemli avlarda da bazen kalabalık olduğumuzda kullanıyorum ama kurşun arkasında sizi yorar kullanan arkadaşlara denk geliyorum merada 230 Gr ve üstüne çıktığımız zaman genelde oturup çay içmeyi tercih ediyorlar ama 8000 için bir fikrim yok test etme şansı bulamadım.
Makine devri yüksek bu sebeple tahminen makine zorlayacak 6000 lık makine ile 8000 lık arasında 220 gr fark var aslında 8000 lık makıne tabi daha guclu olur ama yine o da yüksek devirli oldugu için gücü yine daha dusuk olacak aslında lazım olan makine 8000 kafa , 4.5 civarlarında devir ve yaklasık 95 100 cm civarlarında sarım hızı. Devir daha düşükte olabilir ama o zaman da sarım hızı düşer hızlı sarıcam diye yine yorar. 6000 lik makine gördüğüm kadarıyla boğazda akıntıya karşı düşük kalıyor, belki insanlar hafif olsun diye alıyorlar ama takımı toplamak bence daha yorucu o sebeple büyük makine daha avantajlı olur diye düşünüyorum.

Back