Surf Makinası İp Misina Önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan candan
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

candan

Yeni Üye
Tepki
2
Ödül
5
Selamlar forumda yeniyim kendi çapımda bir surf seti yaptım fakat nasıl kalınlıkta bir ip misina ve şok takmam gerektiği konusunda emin değilim yardımlarınızı bekliyorum amacım yemli av sadece saygılar ...

Shimano Aerlex Surf Tubular 4,25m 200g 3p Surf Olta Kamışı
Shimano Ultegra 3500 XSE Competition
SpiderWire Stealth Smooth Örgü İp (Kalınlık x? metre x?)

Dosyalar

• Screenshot_1.jpg
    Screenshot_1.jpg
    22.7 KB · Okunma: 13
  • Screenshot_3.jpg
    Screenshot_3.jpg
    36.1 KB · Okunma: 17
  • Screenshot_2.jpg
    Screenshot_2.jpg
    55.6 KB · Okunma: 15
Hayırlı olsun
Kamış uç parça sıkıntısız her türlü kullanırsınız.
Makine ziyadesiyle yeter
ip ve şok konusu,

Yapacağınız av yemli,
direkt kalın ip alıp şoksuz kullanabilirsiniz
1 yada 1.2 pe ip alıp önüne şok yapabilirsiniz.
Tamamen atacağınız kurşun ağırlığına bağlı bir olay

spiderwire kullanmadım yorum yapamayacağım.

Hayırlı olsun
Kamış uç parça sıkıntısız her türlü kullanırsınız.
Makine ziyadesiyle yeter
ip ve şok konusu,

Yapacağınız av yemli,
direkt kalın ip alıp şoksuz kullanabilirsiniz
1 yada 1.2 pe ip alıp önüne şok yapabilirsiniz.
Tamamen atacağınız kurşun ağırlığına bağlı bir olay

spiderwire kullanmadım yorum yapamayacağım.
teşekkür ederim

yol gösterecek bilgili birisi yok mu koskoca forumda

Aleykümselam.
SpiderWire Stealth Smooth Örgü İp (Kalınlık x? metre x?) kullanmadım ip konusunda bir şey söyleyemem.

AMA;
nerede av yapacaksınız yada maksimum kaç gram kurşun kullanacaksınız bunlar önemli.
yinede eğer 150-170 gr gibi kurşun atacaksanız direk sağlam bir 8x016 ip işinizi görür.
0,16 ip önünede 0,20 ipten ( ip istemezseniz sağlam 0,35 mono misinada olur ) 10 mt. şok yaparsanız hiçbir sorun yaşamadan 150-170 gr kurşunları rahat rahat atarsınız.
bulunduğunuz yer istanbul boğazı gibi akıntılı değil ise ve maksimum 150 gr kurşun kullanacaksanız şayet 8x0,12 ip sarabilirsiniz makinaya. ip önünede 0,16 ipten ( ip istemezseniz sağlam 0,30 mono misinada olur ) 10 mt şok yapabilirsiniz.

makinanız surf sığ kafa bir makina. eğer istanbul boğazı haricinde bir yerde yemli çapari vs yapacaksanız ve maksimum 150 gr kurşun atacaksanız çok kalın olmadan 0,12-0,13 maksimum 0,15 ip takmanız atış mesafenizi arttıracaktır.
RASTGELSİN.

Aleykümselam.
SpiderWire Stealth Smooth Örgü İp (Kalınlık x? metre x?) kullanmadım ip konusunda bir şey söyleyemem.

AMA;
nerede av yapacaksınız yada maksimum kaç gram kurşun kullanacaksınız bunlar önemli.
yinede eğer 150-170 gr gibi kurşun atacaksanız direk sağlam bir 8x016 ip işinizi görür.
0,16 ip önünede 0,20 ipten ( ip istemezseniz sağlam 0,35 mono misinada olur ) 10 mt. şok yaparsanız hiçbir sorun yaşamadan 150-170 gr kurşunları rahat rahat atarsınız.
bulunduğunuz yer istanbul boğazı gibi akıntılı değil ise ve maksimum 150 gr kurşun kullanacaksanız şayet 8x0,12 ip sarabilirsiniz makinaya. ip önünede 0,16 ipten ( ip istemezseniz sağlam 0,30 mono misinada olur ) 10 mt şok yapabilirsiniz.

makinanız surf sığ kafa bir makina. eğer istanbul boğazı haricinde bir yerde yemli çapari vs yapacaksanız ve maksimum 150 gr kurşun atacaksanız çok kalın olmadan 0,12-0,13 maksimum 0,15 ip takmanız atış mesafenizi arttıracaktır.
RASTGELSİN.
verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkür ederim 🙏

Hazır yeri gelmişken aklıma takılan bir soruyu burada sormak istiyorum,uzun mesafeli atışlar için ince ip ucuna da daha kalın bir şok öneriliyor,tamamda denizde az yosun olsa tüm yosun çekerken ip üstünde kayarak düğüm yerinde aşırı birikiyor,o kısımda kamışın ilk halkasına gelince sıkışıp el freni gibi ipin sarılmasını engelliyor,bu sorunu nasıl hallediyorsunuz?

Maalesef bu sorun çoğunlukla spin de ve Lrf de mevcut.
Surfte o kadar takıldığını hatırlamıyorum

Spin ve Lrf de ise çözüm maalesef manuel
Her seferinden bağlantı yerinden yada sahteden elle temizlemek.

Yok başka çaresi

Hazır yeri gelmişken aklıma takılan bir soruyu burada sormak istiyorum,uzun mesafeli atışlar için ince ip ucuna da daha kalın bir şok öneriliyor,tamamda denizde az yosun olsa tüm yosun çekerken ip üstünde kayarak düğüm yerinde aşırı birikiyor,o kısımda kamışın ilk halkasına gelince sıkışıp el freni gibi ipin sarılmasını engelliyor,bu sorunu nasıl hallediyorsunuz?

İki çözüm var.
1- mümkün olduğunca ince ve sağlam düğüm.
2- yosunlu suda olta atmıyacaksınız 😄
Kaldıki eğer su yosunlu ise yanlızca bağlantıya takılmaz. İpi yada misinayıda sürükler, yada takımada takılır. Kısacası yosun dert.

Ama bahsettiğim öyle aşırı yosunlu su değil,malum karadeniz illa dalga ile azda olsa herzaman yosun oluyor,bu frenleme yüzünden onlarca lüferi çekerken kaçırdım,en son direk 0,17 ip sardım yosun olsada hepsi kayarak fırdöndüde toplandı ozamanda zaten balık kuma çıkmış oldu 😀

Back