Surf makine tavsiyesi

BurakTpz

Yeni Üye
Tepki
0
Ödül
1
Shimano Aerlex 14000 xsc modeli gelmiş türkiyeye güzel bir fiyata buldum alınır mı sizce veya başka önericeginiz model varmı. Elimde captain stylecraft surf 420 kamış var genelde istavrit ve kurşun arkası yapıyorum

Önermem, sarım hızı olsun, ağırlığı olsun ne istavrite ne de lüfer çinekopa uygun değil. Yemli için olur ancak

Önericegin bir makina varmı yarın alicagim bütçem 6-9 arası.

Daiwa bg 8000 p veya bütçeni aşarsa ryobi tt power, new ecusima gibi jig makinalara bakmanı oneriririm

Ben decathlondan okuma flite surf olta makinesini aldım yeni, çok beğendim. Değerlendirebilirsiniz. 🙂 Daha uygun fiyatlı makine arıyorsanız captain sumo 8000 ya da silstar high marine surf fd 8000 önerebilirim.

Daiwa bg 8000 p veya bütçeni aşarsa ryobi tt power, new ecusima gibi jig makinalara bakmanı oneriririm
Bir şey daha sorucağım bazıları konik kafa surf makine önerirken bazıları da jig makina öneriyor bunların sizin için farkı nedir. Benim önceliğim surf makina almak neden jig bakmalıyım.

"Shimano Aerlex 14000 xsc modeli gelmiş türkiyeye güzel bir fiyata buldum alınır mı sizce veya başka önericeginiz model varmı. Elimde captain stylecraft surf 420 kamış var genelde istavrit ve kurşun arkası yapıyorum " sanırım şu kısımdan dolayı jig makine önerisinde bulundu üstadlar. konik kafalar genel anlamıyla surf kıyı avcılığı için olacağından kurşun arkası sistemde ağır kurşunları at çek yaparken bazı kısımları zorlanabilir o nedenle güçlü jig makineleri öneriyorlar.

"Shimano Aerlex 14000 xsc modeli gelmiş türkiyeye güzel bir fiyata buldum alınır mı sizce veya başka önericeginiz model varmı. Elimde captain stylecraft surf 420 kamış var genelde istavrit ve kurşun arkası yapıyorum " sanırım şu kısımdan dolayı jig makine önerisinde bulundu üstadlar. konik kafalar genel anlamıyla surf kıyı avcılığı için olacağından kurşun arkası sistemde ağır kurşunları at çek yaparken bazı kısımları zorlanabilir o nedenle güçlü jig makineleri öneriyorlar.
Yorumun için teşekkür ederim. çoğunlukla istavrit avı yapıyorum, kurşun arkası şuan hiç belki bir kaç ay sonra az az yapıcağım o yüzden aerlex tercihimden vazgeçmedim kurşun arkasına başlamadan da belki yasaki ile makineyi hafifletebilirim.

Bir şey daha sorucağım bazıları konik kafa surf makine önerirken bazıları da jig makina öneriyor bunların sizin için farkı nedir. Benim önceliğim surf makina almak neden jig bakmalıyım.

Surf makinalar uzak atış için ideal ancak boğazda ağır akıntıda yapılan at cekte çabuk yıpranan (dişli, yüzük vs) ve güç bakımından eksik kalan makinalardır. Alttaki postta istavrit avlayacağım demişsin ama şunu unutma eğer boğazda capari yapacaksan ağır akıntıda yapacaksın yine güç ve dayanaklılık ihtiyacı hissedeceksin çünkü minimum yine atacağın kurşun 150 civarlarında olacak. O sebeple surf makina tercihini gözden geçirmeni öneririm.

Tt power var bende yıllardır. Ne bozulma ne bir şey. Kroniği bir sarım yüzüğü ses yapabiliyor o kadar. Harici tank gibi makinedir

Back