murattp
Daimi Üye
Yüzü aşkın spin kamıştan sonra, iyi- kötü yaklaşık 2 senedir bir köşesinden bulaştığım SHORE JİG konusunda da affınıza sığınarak, gerçekten özel olduğuna inandığım bir kamıştan bahsetmek istiyorum.
Shore jig gerek yoruculuğu gerekse zorlu mera koşulları nedeniyle her zaman soğuk baktığım ve bir türlü aradığım takımı kuramamamın etkisiyle bir heveslenip bir unuttuğum daha doğrusu hep üvey evlat muamelesi yaptığım bir disiplindi.
Yinede meranın yaz kış neredeyse 365 gün süpriz toriklere yataklık yapması ve erim gereksinimi yüzünden defalarca bu sefer tamam deyip , neredeyse piyasada adı geçen ve her zaman ön plana çıkan birçok modeli denedikten sonra iki yıl önce Jigging Master Shore Game 98 H la tanışmış ve ondan vazgeçememiştim.
Benim için halen daha en zorlu koşulların üstesinden gelebilecek özel bir kamış olarak her zaman elimin altında.Sanırım Forumdan @ scarabeus Oğuzun da M serini kullandığı ve sevdiği bir kamış. Ama bugün size klasikleşmiş bu modelden bahsetmiyeceğim. Jigging master H serisi mükemmel dry drag kapasitesi ve sağlamlığıyla gerçekten büyük trofelerin üstesinden gelebilecek, ancak 335 gram ağırlığı ve 130 gram atar değeriyle 2-3 kiloluk torikler için fazla iyi bir seçenek. Ne onun hakkını verecek balık merada , Ne de o bilek ben de yok,
Bu sebeple atar aralığı daha düşük ve nispeten daha az yorucu olabilecek ancak daha önce denediğim benim tabirimle ağır spin kırması sözde shore jig kamışlarından ziyade Jigging Masterın karekterine daha yakın bir model aramaya başladım. 2019 yılında lansmanı yapılan ve en azından kağıt üzerinde iddaalı olan ülkemizde satılan bir çok modeli denedim. Bir tek istisna hariç ,kullanıpta parasının yarısını hak ettiğine inandığım tek model olmadı. O modeli ise kardeşim Kayhana sattığım ve en azından yakın zamanda tekrar ihracatını yapamayacağım için elemek zorunda kaldım. Son olarak gözümü yurt dışına çevirip zaten kalitesinden emin olduğum Graphiteleader Remoto nun 2019 sonunda lansmanını yaptığı ve ülkemize gelmeyen yeni GORMS serisine diktim. Yurt içinde satılan GONRS serisinden gerek malzeme kalitesi, gerek teknolojisi gerekse 3 parçalı oluşuyla ayrılan bu yeni serinin 500 dolar seviyesindeki fiyatıyla alıcı bulamamak endişesinden kaynaklı olarak ülkemize ithal edilmemesi ilk hendikaptı. İkinci hendikap ise ürünün 3 parça olması ve ülkemizde 3 parça kamışın asla 2 parça kamış kadar iyi performans sunamayacağı tabusuydu. Herşeye rağmen koşulları zorlayarak distrübör kardeşimden 2 adet 1003 M serisi maximum 80 gram modelden 2 adet sipariş geçtim.
Kısa sürede elime ulaşan ve gün itibariyle aylardır her yönüyle denediğim ve en azından torikte performansını test edebildiğim bu model için diyebileceğim tek şey aynen Argentoda söylediğim gibi parasının her kuruşunu hak ettiği. 280 gram ağırlığı ve 305 cm boyuyla ideal bir kamış olmasının yanı sıra 123cm kapalı boyuyla 240 cm lik bir spin kamış kadar kompakt oluşu inanılmaz.
Üreticiden edine bildiğim bilgiler doğrultusunda her ne kadar atış ağırlığı 80 gramla kısıtlanmış olsada 16 lbs ( 7 kg) drag değeri ve verdiği sağlamlık hissiyle özellikle taş altı yapan ve savaşçı türlere karşı yüksek mücadele gücüne sahip bir model. Kontra somunlu Fuji makina yatağı-MX40 karbon takviyesi ve KWAG çift bağlantılı ayaklarla donatılmış tam bir shore jig kamışı. Ama asıl onu bu konuya taşımamın sebebi ismindeki " TO THE FAR-OFF DISTANCE" ibaresi.
Sloaganı bu olan bir kamıştan erim konusunda ne beklenebilir?
Hemen söylemeliyim, o bir Argento gibi çok az enerji ve hareketle inanılmaz erimler bekleye bileceğiniz bir kamış değil. Ama ne yaparsanız yapın erim konusunda limitleri sınırlı ve nefesi belirli noktada tükenen kamışlardan da değil. O ne verirseniz alabilen ve aldığından fazlasını geri veren bir mühendislik harikası. Ona ve karekterine alışmak , onun hangi ağırlıkta ve hangi atış stilinde neler yapabileceğini öğrenmek zevkli bir süreç. Ama hakkını verebilmek bilek ve teknik işi. O doğru ellerde, inanılmaz avlara imza atabilecek nadir parçalardan biri . O argento gibi sizin hatalarınızı örtmek için değil adeta ustalığınızı sınamak ve onunla birlikte ustalaşmanız için yapılmış. En kısa sürede Ülkemizde de satılması ve hak ettiği değeri bulması dileğimle.
Sağlıcakla kalın.
105475 dosyayı görüntüle105476 dosyayı görüntüle
Keyifli günlerde kullan üstat
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi