Tanışalım

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan FatiiK
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

FatiiK

Yeni Üye
Tepki
0
Ödül
1
Selamün Aleyküm abiler, arkadaşlar,
Dechatlon'dan aldığım amatör kamış seti ile başladım ve yaklaşık 2 aydır neredeyse pek bir ilerleme kaydedemeden (çok fazla vakit ayıramadığım için) balık avı merakıma devam ediyorum. İnternetten yaptığım küçük araştırmalar ile yeni yeni şeyler öğreniyorum. Ancak en büyük problemim hangi kamışlarda hangi misina, kaçlık kurşun, bunlarla hangi balık, ne zaman ve nerede avlanılacağı bilgilerini bir araya getirmeyi beceremiyorum. Çünkü 1. neden kamış, misina ve kancalarla ilgili rakamlarla aşina değilim, ikincisi ise nerede ne balık çıkar bilmiyorum henüz, bir diğeri ise balık avını müstakil hobby olarak değil de genellikle kamp aktivitem ile beraber icra ediyor olmam.

Bu arada, forumdaki ilgili başlıklardan okuduğum yazıları anlamakta güçlük çekiyorum, çünkü neredeyse tamamının görselleri açılmıyor. Bilgisayarımda sorun olsa hali hazırda açılanlar da açılmazdı.

Yazımla ilgili her türlü görüşlerinizi & bilgi paylaşımlarınızı okumaktan zevk duyacağım.
Şimdiden teşekkürler,

Hoş geldin Fatih

Öncelikle elinde hangi takım olduğunu bilmemiz gerek.
Ayrıca sen nerelerde avlanacaksın, tatlı su mu, tuzlu su mu, tatlı su ise dere mi, göl mü gibi bilgilere de ihtiyacımız var.

Hoş geldin Fatih

Öncelikle elinde hangi takım olduğunu bilmemiz gerek.
Ayrıca sen nerelerde avlanacaksın, tatlı su mu, tuzlu su mu, tatlı su ise dere mi, göl mü gibi bilgilere de ihtiyacımız var.

Şeref abi,
Öncelik mesajıma cevap verdiğin için teşekkür ederim. Bende başlangıç olta takımı var:

ÖLÇÜLERİ
Boy: 300 cm
Kapalı boy: 63 cm
Üzerindeki misina kalınlığı: 0.30 mm
Makina : 4000 kafa

İnternette bulduğum olta kamış ve makinamin özellikleri bu şekilde sadece ben misinasini 9.5kg cekerli ile değiştirdim.

Ben deniz kıyısında avlanacagim. Aynı makina işime yararsa göllerde de denemek isterim.

Şeref abi,
Öncelik mesajıma cevap verdiğin için teşekkür ederim. Bende başlangıç olta takımı var:

ÖLÇÜLERİ
Boy: 300 cm
Kapalı boy: 63 cm
Üzerindeki misina kalınlığı: 0.30 mm
Makina : 4000 kafa

İnternette bulduğum olta kamış ve makinamin özellikleri bu şekilde sadece ben misinasini 9.5kg cekerli ile değiştirdim.

Ben deniz kıyısında avlanacagim. Aynı makina işime yararsa göllerde de denemek isterim.
Bu kamış İstanbul'un çoğu yerinde işe yaramaz.
Ayrıca bilgi olarak kamışın kapalı boyundan çok atar aralığı önemli.
Bunları bilmiyor olabilirsin tabii, bu bir kabahat ya da eksiklik değil. Zamanla malzeme canavarı olursun ama şimdi malzemelerini daha iyi tahlil edebilmek için ya fotoğraflarını çek gönder, ya aldığın linki paylaş. Fotoğraf çekersen kamışın üzerindeki yazıları çekmelisin özellikle ve de makinenin

Merhabalar,
Bende yeni başladım alışveriş dönemindeyim hatta 2000 lik motor ve okuma g-force 2.70 7-35 atar ve okuma 2.10 g-force 5-20 ile başlayıp 0.20 lik ip taktırdım leader çok önemli mi bide kalınlık ne olmalı

Back