Tanışma ve Kamış Tavsiye

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Conico
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Hoşbuldum. Belki yanlış akıl yürütüyorumdur ama mesela 250 atarlı bi oltayla atılacak ideal ağırlık (kamışı zorlamamak için) 160gr civarı. Birde 300 atarlı oltaya bakarsak 200gr civarı. Tabi malzeme kalitesi ayrı bir konu ama boğazda da hep yüksek çalışılıyor, haliyle üst atarı yüksek olanlar daha uzun ömürlü olur diye düşündüm.
Kamışın kurşun atarı yükseldikçe
1- vuruşlara karşı hissiyatı azalır.
2- atış mesafesi düşer.
3- kola daha çok yük biner.
4- kamışın kendi tasmalaması olayı körleşir.
Eğer boğazda kurşun arkası çalışmayacaksanız 300-400 atarlı kamış işin tadınıda kaçırır. Yok illa ben 200-250 atıcam diyorsanız alın bir okuma salina yada okuma savant yapıştırın 250 gr kurşunu rahat rahat. (bence)
Tabii takdir yine sizin.

Kamışın kurşun atarı yükseldikçe
1- vuruşlara karşı hissiyatı azalır.
2- atış mesafesi düşer.
3- kola daha çok yük biner.
4- kamışın kendi tasmalaması olayı körleşir.
Eğer boğazda kurşun arkası çalışmayacaksanız 300-400 atarlı kamış işin tadınıda kaçırır. Yok illa ben 200-250 atıcam diyorsanız alın bir okuma salina yada okuma savant yapıştırın 250 gr kurşunu rahat rahat. (bence)
Tabii takdir yine sizin.

Doğru. En iyisi 100-250 kendimizi yormadan çalışmak olur, kaldı ki bende yemli çalışmak istiyorum, çok hedef dışı olur. Yemli için sizin tavsiyeniz ne olurdu? Şu an için Symbios 900 düşünüyorum ( tubular veya hibrit seçeneği var) hibrit olan 435cm idi.
Hibrit de akıntılı sularda sorun yaşar mıyım?
Veya yükseklere bakmaya gerek yok, teleskopik güzel kamışlarda 3-4 bin bandında, işimi görür mü diye düşünüyorum

Symbios güzel kamış ama bence bir kamışın en önemli unsurlarından biri yedek parça tedarik süreci özellikle üst parça meralarda kılıç kalkan oynayan çok , canlı canlı da birkaç sefer kamış kırılmasına şahit oldum ( kişisel hata veya çevredekilerin hatalarından sebep ) okumanın bu kadar popüler olma sebebi yedek parçada hiçbir zaman sorun olmaması yada yuki arkasında bir köklü bayi var shimano daiwa da bir şekilde üst parça konusunda yardımcı olur diye düşünüyorum başıma gelmedi lazım da olmadı ama benim fikrim bu yönde dechatlon yarın bu modelin satışını durdurabilir satıştan kaldırabilir burası büyük bir soru işareti

Araştırmıştım o kamışları ama Seahunterın atış sonrası toparlanması pek hoşuma gitmedi, pek güven vermedi bana. Shimano Alivionun atışını hiç görmedim. Şu an için incelediklerim;
Oskar meito 100-300 ( seahunter alacağıma bunu alırım şahsen)
Ryobi Spider 100-300gr (hammade ve halkaları için internette bilgi bulamadım)
Tubertini axyra 100-250 solid uç
Symbios Power 900 100-250 tubular uç
Okuma Helios 435 100-270gr
Tournament ichiban 100-260gr
Vega archer 100-300gr

Symbiosa çok yakınım, diğerlerine o kadar para saymaya değmez diye düşünüyorum, 1 senede gereksiz uçmuş fiyatlar, saçmalık gibime geliyor.
Potenza Hardcore yurdışında 289 euro (10bin tl) burada 18 bin? Potenza Premium 150 euro (5 bin), burada 16.5 bin?
Symbios yurtdışı fiyatına yakın, hak edeceğini düşünüyorum. Seninde aklında olsun
Incelemeye baslayacagim. Hic duymamistin. Tesekkurler

Incelemeye baslayacagim. Hic duymamistin. Tesekkurler

Okuma, daiwa vs. için öylesine yedek parça baktım internetten ( Daiwa Liberty, Okuma Ceymar 3 parça, Helios için) satıcı göremedim, bir şey olsa arayıp dururuz gibime geldi. En azından decatlon 2 sene garanti veriyor ama bazı yorumlarda kırılma olduğundan değişim yapılmadığını, bazı yorumlarda sorunsuz şekilde değişim yapıldığı söyleniyor, hiç olmazsa yedek parçası satılıyor.
YouTube da ise baya atış test videosu var bakabilirsiniz.

Okuma, daiwa vs. için öylesine yedek parça baktım internetten ( Daiwa Liberty, Okuma Ceymar 3 parça, Helios için) satıcı göremedim, bir şey olsa arayıp dururuz gibime geldi. En azından decatlon 2 sene garanti veriyor ama bazı yorumlarda kırılma olduğundan değişim yapılmadığını, bazı yorumlarda sorunsuz şekilde değişim yapıldığı söyleniyor, hiç olmazsa yedek parçası satılıyor.
YouTube da ise baya atış test videosu var bakabilirsiniz.

okuma ceymar ve okuma helios için gidebileceğiniz ve size yardımcı olacak tek yer üsküdarda CENGİZ BALIKÇILIK tır. Okuma Lineaeffe Savage Gear vs. markaların distrübütörüdür.
Yok “ben illa kamışı kırarım arkadaş” diyorsanız OKUMA dan vaz geçmeyin derim. Makinaları ücretsiz tamir bakım ve yedek parça garantili. Kamışlardada çok çok eski seri olmadığı sürece kesinlikle yardımcı olurlar. Ayrıca Cengiz Balıkçılıkta karşınızda bu işin ehli bir muhatap bulursunuz. Satıcı bir görevliye dert anlatmak zorunda kalmazsınız.

okuma ceymar ve okuma helios için gidebileceğiniz ve size yardımcı olacak tek yer üsküdarda CENGİZ BALIKÇILIK tır. Okuma Lineaeffe Savage Gear vs. markaların distrübütörüdür.
Yok “ben illa kamışı kırarım arkadaş” diyorsanız OKUMA dan vaz geçmeyin derim. Makinaları ücretsiz tamir bakım ve yedek parça garantili. Kamışlardada çok çok eski seri olmadığı sürece kesinlikle yardımcı olurlar. Ayrıca Cengiz Balıkçılıkta karşınızda bu işin ehli bir muhatap bulursunuz. Satıcı bir görevliye dert anlatmak zorunda kalmazsınız.

çok teşekkür ederim, bakacağım

Cengiz Balıkçılık ve diğer Distribütörlerin stoklarını inceledim ve çoğunda stok yok.
Kamış: Ryobi Spider 420 (ne sert ne yumuşak) 550gr ağırlık

Makine:
Ryobi Proskyer Aquapower SD 6500 / 6bin tl
5.0 devir 108cm, 545gr ağırlık, 11.5 drag

Okuma 8000 Flite Surf 9hpb / 8bin tl
4.3:1 devir 103cm, 472 gr ağırlık, 18kg drag

Daiwa Crosscast s20 45 scw 5000 C QD / 6.5bin
4.9:1 devir 104cm, 610gr, 15kg drag

Makinede kararsız kaldım şimdilik. Okuma flite için Türk kullanıcı yorumu bulamadım yeni ürün diye galiba

Back