Tatlı su avlarım için yaptım: Damaksız Crankbait

diverozcan

Aktif Üye
Tepki
12
Ödül
28
Merhaba
Bu çalışmalarımdan birini fantazi olsun diye ışıklı yaptım. Balık üzerinde ne derece kandırıcı etkisi olur bilemem 🙂
Orijinal adı ile "Crankbait" yemler özellikle tatlı su levrek avcılığı için çok yaygın olarak kullanılmaktadırlar. Yapıları, ağırlık dağılımları, damaklı ya da damaksız olmaları ve damak yapılarına bağlı olarak farklı aksiyonlar ve farklı dalma derinlikleri gösterebilmektedirler. Ağırlık kısmi olarak karnın ön kısmında toplandığından ve misinanın takılacağı halka baş kısmından geride olduğundan, baş aşağı dibe doğru kuyruk sallayarak yüzme şeklinde ve hareketsiz kaldığında da askıda bekleyen (Suspending) bir aksiyon tercih ettim.
Balsadan oyarak yaptığım sahteler 75 mm ve 15 gr ebatlarında oldu.

(link)[/URL]

Video :

(link) (link) (link) (link) (link) (link) (link) (link) (link) (link) (link) (link)[/URL]

Tek kelime ile şaheser ;keşke benim de böyle bir yeteneğim olsaydı. Sizi uzun zamandır forumlarda takip eden biri olarak bir gözlemim de şu oldu, boyama konusunda da artık harikasınız. Crankbaitlerden Yapıp da beğenmedikleriniz olursa talibim 🙂

gerçekten güzel ürünler ışıklı versiyonu da bence daha çok dikkat çeker suyun altında

Özcan bey, çok güzel bir çalışma yapmışsınız, elinize ve emeğinize sağlık.👍👍

Ne desek az, harika iş çıkmış ortaya. Elinize sağlık.

Tek kelime ile şaheser ;keşke benim de böyle bir yeteneğim olsaydı. Sizi uzun zamandır forumlarda takip eden biri olarak bir gözlemim de şu oldu, boyama konusunda da artık harikasınız. Crankbaitlerden Yapıp da beğenmedikleriniz olursa talibim 🙂
Güzel yorumunuz için teşekkür ederim. Renklendirme konusunda epey şey öğrendim. Bu öyle bir hobi ki yaptığım en kötü diye tabir edebileceğim sahte bile gözümde, piyasadaki en değerli sahteden çok daha değerli. Çok beğendiklerimi de bir gün sizinle paylaşırım inşallah. Selamlar.

gerçekten güzel ürünler ışıklı versiyonu da bence daha çok dikkat çeker suyun altında
Ben de sonucu merak ediyorum; bir ihtimal balığı korkutur diye de şüphem var.

çok güzel bir çalışma olmuş elinize ve emeğinize sağlık.
Teşekkür ederim, Adana' da Turna varmıydı ?

müthiş bir iş çıkmış ortaya çok güzel sahiden o işçiliğe gelmeyen balık tırıvırlara gelsin 😀
🙂 Espriyi çok beğendim. Balık için daha acı bir son olamaz herhalde 🙁

Özcan bey, çok güzel bir çalışma yapmışsınız, elinize ve emeğinize sağlık.👍👍
Teşekkür ederim Musa bey.

Tebrikler
Özgün bir çalışma olmuş
Özellikle boyama konusunda bu kez biraz farklılık olsun istedim. Kullandığım teknikler çatlatma ve transfer.

Ne desek az, harika iş çıkmış ortaya. Elinize sağlık.
Teşekkür ederim; bir sponsor bulabilirsem inşallah, Nisandaki fuarda da canlı olarak paylaşmak istiyorum.

Back