Tatlı Su Balıkları Lezzeti Hakkında

Poseidon Mehmet

Aktif Üye
Tepki
603
Ödül
103
Arkadaşlar hayatımda tatlı su balığı yemedim. Lezzetleri nasıldır bilmem. Perch, sazan, turna , kefal , yayın balığı bu balıkların lezzetleri nasıldır acaba ? Tuzlu su balığı kadar lezzetli midir ? Bazı arkadaşlarım hepsi saman gibi dedi ne kadar doğru ?

Son düzenleme:
tutulduğu tatlı suya göre değişir. ben şahsen etrafta yoğun tarım arazisi varsa, sulama göletiyse tutar salarım. sapanca, terkos, ömerli gibi içme suyu, baraj vs ise yerim.
tuzlu su balığının lezzetini beklemeyin. kızartması güzel. terbiye edilip fırında yapılınca da fena değil.

Terbiyelenmiş kızartmasıyla turna ve sudak tek geçerim 🙂 Ama diğer arkadaşların da belirttiği gibi içme suyu merasında bulunan balıklar olmalı.

Arkadaşlar hayatımda tatlı su balığı yemedim. Lezzetleri nasıldır bilmem. Perch, sazan, turna , kefal , yayın balığı bu balıkların lezzetleri nasıldır acaba ? Tuzlu su balığı kadar lezzetli midir ? Bazı arkadaşlarım hepsi saman gibi dedi ne kadar doğru ?
Deniz balıkları kadar lezzetli olmasalar da birçoğunu yemeyi denemiş biri olarak tutulduğu su ve doğru pişirme tekniği ile sorduğunuz balıkları sıralarsak lezzet olarak 1- Yayın, 2- Sazan, 3- Perch,(çoğunda parazit var dikkat!!!) 4- Turna, 5- Kefal

Back