Tatlı Su Bitkili Akvaryumu

bizde daha çocuk yok hanımdan kalan zamanlarda uğraşıyorum ama bi yarım saat uğraştım mı mızmızlanıyo hemen ama akvaryumun başına bişey geldi mi bende çok üzülüyo 🙂
aynısını ben yaşadım 😀 benim beta öldü çok üzüldü. bir tane balık eksilsin hemen üzülüyordu. çocuk olunca bende bırakmak zorunda kaldım.

Bir zamanlar 5 tank ile Malawi türleri üreticiliğini amatör olarak yapmıştım. Güzel para kazandık. Uğraşması da zevkliydi. Lakin ev ortamında çok zor oluyordu. Şöyle merdiven altı küçük bir dükkan bulayım orada yapayım dedim ama ona da bütçe yoktu. Gel zaman git zaman elde avuçta ne varsa sattım gitti.
Haziran ayında Görev yaptığım okulda Rehberlik servisinde bulunan akvaryumu Tatilde bakılması için bana emanet edilince kolları tekrar sıvadım. Önce odama taşıdığım akvaryumu İyice bir temizleyip 3 olan japon balığını 6 ya çıkardım. Motor, taş, lamba, dekor vs. herşey değiştirdim. Tatil dönüşü vaziyeti gören Rehber Öğretmenimiz bende kalmasının balıkların hayrına olacağını söyledi ve geri almadı.
Otistik bir öğrencimiz var odamı boş bulunca ortalığı tarayıp bulduğu tüm yemleri akvaryuma döküyor. 2 oldu balıkları zor kurtarıyorum. Japon balığı bu işin Lordu bence. Çok dayanıklılar. O kadar yem yedikten sonra ani değişen suya rağmen hala canavar gibiler mazallah 😀

ben enterasan hayvanlar bakmayı seviyorum!
yeri-formu değil ama
bir ara deve alıp bakmaya niyetlenmiştim,
S6303252.jpg

bu deve beni, bende onu çok sevmiştim.🙂
yan-yana saatlerce oturmuştuk!
S6303262.jpg

bayağı bir dertleşmiştik,👎
S6303261.jpg

ama yer proble'minden dolayı
alıp bakamadım!

ben enterasan hayvanlar bakmayı seviyorum!
yeri-formu değil ama
bir ara deve alıp bakmaya niyetlenmiştim,
S6303252.jpg

bu deve beni, bende onu çok sevmiştim.🙂
yan-yana saatlerce oturmuştuk!
S6303262.jpg

bayağı bir dertleşmiştik,👎
S6303261.jpg

ama yer proble'minden dolayı
alıp bakamadım!
Abim süpersin.. 🙂

Abim süpersin.. 🙂
Evvallah Kardeşim,
deve besleye'medim ama!
garajım'da bazen'de evde besle'diğim
arazi'de offroad yaparken motorun hava filtresine giren
S6305797.jpg

"Peygamber devesi böceği besledim!🙂"
bu nebiçim yaratık ,,eve getirdim ev ahali korktu,,
hanım nerden buldun bunu,,,
ben bulmadım oa buldu beni!!!😵
S6305804.jpg

sakin hayvan çok sakin!kımıldamıyor!!!

S6305797.jpg

S6305805.jpg

S6305807.jpg

S6305805.jpg

bu böce'ği bakmak için,
kara'fatma-karasi'nek-yabani arı
avlarım çok oldu,balık avını unutarak,
1 ay besledim,
"eşim "devamlı getirdiğin yere götür bunu diye-diye kafamın etini yedi!
çocuk'larıma ve torunum'a
bu Tabiat hayvanı,evde beslenmesi uygun değil , bunun yeri tabiat deyip,
geldiği yere iade ettim.

Bitki akvaryumu dedin mi "Takashi Amano" aklıma ilk gelen isim olur. Kesin İnternette incelemelisiniz. Arda bey, DIY CO2 bir süre sonra zor gelmesin. Yakında tüplü selanoid valf li sisteme geçersiniz 🙂. Sonra su test çubukları, NPK gübre, daha güzel bitkiler derken olay alıyor başını gidiyor. Ben 200lt akvaryuma denedim bitkiyi, bitki akvaryumlarında sürü balıkları harika oluyor. Daha güzelleri olması dileğiyle.

Bitki akvaryumu dedin mi "Takashi Amano" aklıma ilk gelen isim olur. Kesin İnternette incelemelisiniz. Arda bey, DIY CO2 bir süre sonra zor gelmesin. Yakında tüplü selanoid valf li sisteme geçersiniz 🙂. Sonra su test çubukları, NPK gübre, daha güzel bitkiler derken olay alıyor başını gidiyor. Ben 200lt akvaryuma denedim bitkiyi, bitki akvaryumlarında sürü balıkları harika oluyor. Daha güzelleri olması dileğiyle.
Takashi Amano büyük üstad toprağı bol olsun takip ettiğim aquascaperlardandı oliver knotun tarzını daha çok beğenirim ama tankın kapasitesi 55lite o yüzden mayalı sistem fazlasıyla yetiyor npk haftada 3 kere veriliyor tavsiyeler için teşekkürler daha iyilerinin sizlerin olması dileğiyle...

Back