Tatlı Suda Kamaralı Tekne?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan QuErorZ
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Yardımcı olan herkese teşekkür ederim. Rota 660 siparişimi geçenlerde verdim. Aslında vermek zorunda kaldım. Çok avantajlı bir kış kampanyaları vardı. 2011'deki fiyatlara filan malolacak bana.

Nisan ortası teslim sözü aldım. Sözleşmeye de gecikirse diye gecikme cezası yazdırdım.

Boyumdan büyük bir işe kalkıştım. Bakalım nasıl olacak o boy bir tekne oradan oraya...

Hayırlısı olsun. Bende Arabamı sattım kafamda geniş aile aracı almak vardı. Şimdi dımdızlak kaldım. Ne alsam diye şaştım kaldım 😀 Bindik bir alamete gidiyoz kıyamete.

Hayırlı olsun. Umarım pişman olmazsın , bizler daha önceki deneyimlerimizden sizin için rahat olanı bulmaya çalıştık. Rota 6.60 gibi bir tekne zaman ve pratiklik açısından bazen denizde bile fazla geliyorsa, Gaziantep gibi denizle ilgisi olmayan bir yerde temel ihtiyacınız olmayıp sadece keyif için tekne kullanmak hemde kullanım suyunun temin edildiği bir barajda benzinli- dizel motor kullanmadan motorsuz yada elektrik motorlu nasıl başa çıkacaksınız merakla bekliyorum. Kazasız belasız iyi günlerde kullanmanız dileğiyle.

Sinan Abi, teşekkür ederim. Sana da kolay gelsin 🙂 .

Burak Bey, anladığım kadarıyla "Allah belanı versin de biz de gülelim" diyorsunuz 🙂 . Ben de çekinmiyor değilim. Fakat biraz mecbur kaldım. 5-6 metrelik, adı duyulmamış, işçiliği ve malzeme kalitesi bariz şekilde kötü olan pek çok başka tekne inceledim ve hepsi Rota 660'tan çok daha pahalıydı. Uygun fiyatı, kalitesi ve 2. elinin kuvvetli olmasıyla Rota hepsinden öndeydi. Üstüne bir de 25% indirim alınca hızlı karar verip almak zorunda kaldım( Kampanya bitmek üzereydi çünkü ) .

Şimdi belki İzmir'e gider, tekneyi görür, gözüm kesmezse zarar etmeden satarım.

Hocam sakın yanlış anlamayın , hiçbir art niyetim yok balık avcılığı ve denize gönül vermiş hiç bir ticari kaygısı olmayan hatta bu amaçta çok farklı şekillerde tabiri caiz ise kazıklanmış birisiyim. Evvelde çok araştırıp ince eleyip sık dokumaya çalıştığım bir durum sizin durumunuz. Evden bot alma niyetiyle çıkıp almadan döndüm bir ay kadar sonra bottan kendimce haklı nedenlerle (kullanım alanı kullanım tarzı olarak) vazgeçip tekneye yöneldim ve aldım. Amacım sizlerin fikir ve kararlarınıza karşı çıkmak değil sadece nacizane olarak zaman darlığında genel olarak alınan ani kararları sonradan pişmanlık olarak dönmesini önlemekti amacım. Bahsi geçen fiyatlar 50bin 60 bin gibi bir fiyat olunca daha dikkatli olunması taraftarıyım.
İzmirde yaşıyorum, buralara yolunuz düşerse sizlere yardımcı olmak isterim. Yanlış anlaşılmaya neden olduğum için üzgünüm.
Tekrardan hayırlı olsun

Burak Bey, art niyetiniz olmadığını biliyorum. Teşekkür ederim. Benim bundan önce botum vardı. Güneşin altında şişirmesi ve daha kötüsü yorgun argın kıyıya dönüp onu söndürmesi gerçekten Çin işkencesi gibiydi. Hele o aluminyum tabanları yerleştirmesi yok mu, dayanılacak gibi bir eziyet değil. 25 kilo motoru bota takmak da cabası. Yanlış yöne yatırırsan yağlar akar her yere. Sürekli motoru indir bindir yaptığından motor da bir süre sonra bozuluyor.

Sonra kıydım paraya, 1750 liralık botuma 2000 liralık römork sipariş ettim taaaa Bursa'dan. Ama yok... Botun eziyeti bitmedi. Orası burası delinmeye, bağlantı noktalarından ayrılmaya başladı.

Botun tek pratikliği hafif olması. O yüzden bottan ebediyen vazgeçmiş durumdayım.

Peki 6 metrelik bir tekneyle bir botun ne farkı var? Evet biraz ağır fakat aracım 400 nm torklu Amarok. Yani çekerken bir sorun olmayacak inşallah. Eğer gölün kıyısına kadar inebilirsem botu römorktan indirmekten hiç bir farkı yok. En büyük problem , tekneyi koyacak yer problemi. E o da bende var. Kimse bana böyle koca bir teknenin ufak bir bot ya da tekneden daha fazla eziyetli olacağını söyleyemedi. Bir cevap bulamadım.

Ben güneşin altında balık tutmaktan hoşlanmıyorum. Bot ya da ufak bir tekne ile balığa çıkınca 3-4 saat avlanıp öğlene doğru dönmek zorunda kalıyorum. 3-4 saat için teknenin eziyetiyle uğraşmak da çok işime gelmiyor. Dedim ki, "Evet, belki biraz daha eziyetlidir fakat şöyle içinde zaman geçirebileceğim büyük bir tekne alırım. Suya indirdikten sonra en az 24 saat dönmem". Teknede yer, içer, uyurum. Hatta tuvalet ihtiyacım için bile kıyıya dönmem.

Yeni bebeğimiz oldu. O yüzden pek seyahat edemiyorum fakat olur da İzmir'e gelirsem mutlaka görüşmek isterim Burak Bey.

Arkadaşlar Rota'dan paramı iade aldım. Mersin marinada canlısını gördüm. Amacıma uygun olmayacak kadar büyük olduğunu anladım. Bir de 750 KG üstü yükler için çok fazla prosedür var. B sınıfı ehliyet bile yetmiyor.

Safter 5.00 yarım kamaralı almayı düşünüyorum. Bu sınıfın en kaliteli teknesi. Yatak ve wc de var teknede. Ağırlığı 400 kg. Fiyatı biraz pahalı ama olsun o kadar.

Arkadaşlar Rota'dan paramı iade aldım. Mersin marinada canlısını gördüm. Amacıma uygun olmayacak kadar büyük olduğunu anladım. Bir de 750 KG üstü yükler için çok fazla prosedür var. B sınıfı ehliyet bile yetmiyor.

Safter 5.00 yarım kamaralı almayı düşünüyorum. Bu sınıfın en kaliteli teknesi. Yatak ve wc de var teknede. Ağırlığı 400 kg. Fiyatı biraz pahalı ama olsun o kadar.
hayırlı uğurlu olsun , iyi günlerde kullanın , iyi bir seçim olmuş . safter tekne ve motor fiyatları ayrı ayrı kaç tl acaba

hayırlı uğurlu olsun , iyi günlerde kullanın , iyi bir seçim olmuş . safter tekne ve motor fiyatları ayrı ayrı kaç tl acaba
Teşekkür ederim abi. Gerçi henüz sipariş vermiş değilim. Geçen seferki gibi aceleye gelmesin.

Tekne'ye 21 bin diyorlar. Sezon içi liste fiyatı 25 bin+vergiler. Üzerinde tente, minderler, masa, zehirli boya gibi extralarla birlikte geliyor. Boş bir tekne değil yani.

Yanında 50 HP Mercury istersen 7200 Dolar.

Son düzenleme:
5 metre fiber tekneye 50 hp çok gelir. bence 20-25 hp işini fazla fazla görür. ama 20 hpden aşağı alma niye dersen tekneler tatlı suda daha fazla batar gitmesi zorlaşır. 25 hp en ideali hem yakıtında az olur.

Back