Tatlısu levreği için sahte önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Agestis
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Agestis

Üye
Tepki
12
Ödül
13
Arkadaşlar genelde tatlı su levreği için Ankara Eğrekkaya barajına gidiyorum. Lrf kullanıyorum. Silikondan hiç verim alamadım (balza soft bait kullandım). Savagear 3d vib ile de bir vuruş aldım ama balık kıyıdan kaçtı. Zemin çok taşlık olduğu için 3 adet 3d vib yemimi kaybettim🙁 artık bu sahteyi atmaya korkar oldum açıkcası. Sizin tavsiye edeceğiniz sahte veya silikon öneriniz var mı?
Herkese iyi forumlar.

Perch için en verimli yemlerden birisi orak kuyruk silikondur. Marka fark etmeksizin çeşitli orak kuyruklarla verimli perch avları yaptım. Mepps kullanmanızı da tavsiye ederim, alabalıkta olduğu kadar perchte de verimlidir.

Perch avında Vibrasyon sahteleri tek geçerim.. Sezon başında orta ve daha altını kolaylıkla taramanizi sağlar.. Havalar ısınınca silikonda çok verimli..

dekatlon'daki küçük ucuz erma sahteler. atış erimi düşük ama çok avcı. gümüş rengi olanlardan bir tane vardı, iki üç tane daha aldım sırf levrek için. ayrıca 5 cm lik raglau silikonların da çok verimli olacağını tahmin ediyorum bu sene deneyeceğim. bence en zevkli avı su üstü olanlarla yapılıyor, o saldırı anını görmek bile ayrı bir keyif. ama su üstü olanların verimi daha az bence ya da su üstü kullanılacaksa küçük sahteler kullanılmalı.

Mepps gümüş- mavi noktalı, mister twister curly tail( orak kuyruk) 2 inç beyaz teenie, remixonun beyaz 5.5 cmlik sasileri iyidir. Rastgelsin.

Silikonu derin merada dibe indirdikten sonra çekerken sıklıkla kısa kısa jerk ( ani çekiş) yaparsanız daha verimli olabilir.

dekatlon'daki küçük ucuz erma sahteler. atış erimi düşük ama çok avcı. gümüş rengi olanlardan bir tane vardı, iki üç tane daha aldım sırf levrek için. ayrıca 5 cm lik raglau silikonların da çok verimli olacağını tahmin ediyorum bu sene deneyeceğim. bence en zevkli avı su üstü olanlarla yapılıyor, o saldırı anını görmek bile ayrı bir keyif. ama su üstü olanların verimi daha az bence ya da su üstü kullanılacaksa küçük sahteler kullanılmalı.
Raglau silikon örnek atabilir misiniz? Ayrıca erma sahte markası olarak albastarınkini gördüm sizinki neydi acaba?

Mepps gümüş- mavi noktalı, mister twister curly tail( orak kuyruk) 2 inç beyaz teenie, remixonun beyaz 5.5 cmlik sasileri iyidir. Rastgelsin.
Mister twisterın eskisi kadar çeşidini bulamıyorum. Sizin aldığınız bir site var mıdır?

Ben de bir kaç yıl önce Alba shop'tan( Kısık) almıştım. Şimdi sitede satış görünmuyor ama telefonla sorabilirsiniz( Kısık balıkçılik). Benzer tarzda curly tail remixon, discovery v.b. markalarda da var ama mister twister kadar etkili olur mu bilmem.

Back