Tavsiyeniz Nedir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan yvz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

yvz

Üye
Tepki
117
Ödül
38
makine shimano nexave C3000 Hg, kamış shimano alivio 270 14-40

genellikle eceabat kilitbahir arası balığa çıkacağım, ara sıra marinadan çok nadir olmakla beraber saroza geçebilirim. elimdeki rapalalar rapala maxrap 110mm fmtq, fhb ve bir tane daha var ama kodunu bilmiyorum sardalyaya benziyor ve limon jig var.

çanakkaleyi bilen ustalarım rapala tavsiyeleriniz nelerdir ve hangi saatlerde o rapalayı kullanmam gerek yardımcı olabilirseniz sevinirim.

ayrıca pazar günü balığa çıktığımda bir kaç kişiye denk geldim 110mm kısa olduğunu söylediler kafama takıldı? sizce kaç mm olmalı rapalalar?

son olarak çanakkale de olan ustalarım balığa çıkacağınız zaman şu acemi kardeşinizide çağırıp bir kaç şey öğretebilir misiniz🙂

herkese iyi günler.

edit: rapala fiyatlarıda bütçeyi zorlamazsa çok iyi olur.

gemiyle karşıya geçerken bir kaç at çekci gördüm gittim yanlara sordum kendu haryu 125f limon dediler. sizce nasıl iş yapar mı

Haryu yerine kendo seabass 12.5 cm limon yani 13 kodlu renk daha verimli olur. Gramaj farkı var haryu ile arasında. Yaklaşık 6-7 gr daha ağır olmalı seabass. Erimi de tatmin edici. Mermi gibi gidiyor. Ben Gökçeada ve Çanakkalede bu sezon tüm lüferleri o sahte ile aldım.

@Adalı17 teşekkür ederim. evet ağırlığı daha fazla dediğiniz gibi atış mesafesini artırır. listeye ekledim.

@Adalı17 teşekkür ederim. evet ağırlığı daha fazla dediğiniz gibi atış mesafesini artırır. listeye ekledim.

Ben konunuzu sabah da görmüştüm. Kendo seabass 125 f limon alın başka şeye gerek yok diye yazacaktım ama yoğunluktan unuttum. Gerçekten bizim burlarda çok ama çok iyi iş yapıyor. İlk etapta başka bişey aramaya gerek yok. Çeşit olmasını isterseniz aynı modelin kırmızı kafalı ve mavi sardalye görünümlü olan modellerini de alabilirsiniz.

Ben konunuzu sabah da görmüştüm. Kendo seabass 125 f limon alın başka şeye gerek yok diye yazacaktım ama yoğunluktan unuttum. Gerçekten bizim burlarda çok ama çok iyi iş yapıyor. İlk etapta başka bişey aramaya gerek yok. Çeşit olmasını isterseniz aynı modelin kırmızı kafalı ve mavi sardalye görünümlü olan modellerini de alabilirsiniz.
yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim. sardalye görünümlü olanın kodu kaç?
sitede araştırdım ama tam emin olamadım, dediğiniz rapalaları hangilerini sabah suyuna hangisini akşam suyunda denemeliyim.

21 kırmızı kafa, 23 sardalye, 24 beyaz mor kafa ve 13 limon. Limon ile günün her saati balık aldım. Özellikle akşam suyunda çok iyi. Kırmızı kafayı sabah gün ağarmadan ve ağarırken kullanıyorum. Akşam suyunda da arkadaşım kofana aldı. Mor kafa beyaz da gene aynı şekilde. Sardalyeyi öğlen vakitlerinde güneşli havalarda deniyorum. Ancak hepsi nasip tabii ki vakitlerine çok takılmamak lazım.

Back