Tavsiyenize Ihtiyacım Var.römork+bot+motor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Fevcin
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Fevcin

Yeni Üye
Tepki
2
Ödül
5
Merhaba,
Römork+bot+motor şeklinde bir takım almak ve bir hobi edinmek istiyorum.
Öncelikle; aracımda çeki demiri yok 🙂
Römorklu araç hiç kullanmadım.
Daha önce hiç bot kullanmadım.
Bot kullanmadığım için motoru çalıştırmayı dahi bilmiyorum.
Amatör denizcilik belgesi için pazartesi müracaat edeceğim.
Sorunlarım şunlar;ailemde hayatta olan benden ve oğlumdan başka erkek yok bu nedenle kullanacağım ekipmanların hepsini tek başıma organize edeceğim için hafif olmalı ve kullanımı kurulumu kolay olmalı . Bu yüzden bot tercih ediyorum(Şahsi fikrim). Okuduğum kadarıyla sanırım alüminyum tabanlı bir bot ve 9.9 geçmeyen bir motor almalıyım.Tabi uygun maliyetli olması da şart.
Şimdiden cevaplarınız için tek tek teşekkür ederim.
iyi forumlar.

Araca çeki demiri koymak da tek başına yetmiyor maalesef.
Ehliyetin de en az BE sınıfı olması gerekiyor.
Bence en doğrusu "tekneyi ne alırsan al" marinaya bağlamak. Bursa'da başta Mudanya olmak üzere güzel ve balıklı yerler var yanılmıyorsam. Bu şekilde en azından her defasında tekne hazırlamak, denize indirip bindirecek yer bakmaktan kurtulursun. Denize ulaşmak eziyetten çıkıp daha bir keyfe dönüşür.

Araca çeki demiri koymak da tek başına yetmiyor maalesef.
Ehliyetin de en az BE sınıfı olması gerekiyor.
Bence en doğrusu "tekneyi ne alırsan al" marinaya bağlamak. Bursa'da başta Mudanya olmak üzere güzel ve balıklı yerler var yanılmıyorsam. Bu şekilde en azından her defasında tekne hazırlamak, denize indirip bindirecek yer bakmaktan kurtulursun. Denize ulaşmak eziyetten çıkıp daha bir keyfe dönüşür.

Ben bu kanun maddesine göre hayal kurmuştum 🙁

2017 Kara yollar Trafik yönetmeliği
Römork Takarak Araç Kullanma
Madde 86-
(Değişik:RG-17/4/2015-29329) (11) B, C, C1, D ve D1 sınıfı sürücü belgesi sahipleri araçlarını, azami yüklü ağırlığı 750 kilograma kadar olan (750 kilogram dahil) hafif römork takarak da kullanabilirler.

Şimdi yeniden araştırdım ve gördüm ki B sınıfı ehliyet sahibi:

B” SINIFI SÜRÜCÜ BELGESİ ALABİLMEK İÇİN;

1. 18 yaşını doldurmuş olmanız gerekmektedir.
2. B sınıfı sürücü belgesi otomobil ve kamyonet kullanacaklara verilir. Belge sahibi, ilgili tip onayı yönetmeliklerine aykırı olmamak ve 29/5/2013 tarihli ve 28661 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliğinde belirtilen; eğitimi tamamlamak ya da yetenek ve davranış sınavını geçmiş olmak kaydıyla azami yüklü ağırlığı 4.250 kilograma kadar olan birleşik araçları da kullanabilir.
Bu durumda ehliyet arkasında yazanlarla bir çelişki olsa bile hâlâ belli koşullara uyan römork çekebileceğimiz anlamına geliyor.

BE sınıfı ise maksimum ağırlığı 3,5 ton olan römorklar için geçerli olabilir.

Ehliyet arka yüz.jpg

ScreenHunter_121 Jul. 12 13.40.jpg

@agartan

Şeref Bey,

750 Kg yüklü ağırlığa kadar römorkları, B sınıfı mevcut ehliyetinizle kullanabilirsiniz.

İzmir'de ilk defa römorklu aracımla trf. ekipleri durdurduklarında, doğrudan çeki demirinin ruhsata işli olup olmadığına bakmışlardı. 750 Kg'ye kadar römork takabileceğimide belirtmişlerdi.

Bilginiz olsun, herhangi bir mağduriyetiniz bulunmuyor yeni ehliyetle.

İyi forumlar.

Selamlar. Getir götür yapmak belli bir süre sonra bezginlik getirir size o yüzden bir barinaga fiber tekne alıp bağlamak daha mantıklı geliyor bana. Getir götür denize inecek yer ara büyük eziyet. 1 ay sonra bezdirir adamı. O yüzden liman ve 4 50 boyutlarında bir tekne işinizi daha iyi görür diye düşünüyorum.

@agartan

Şeref Bey,

750 Kg yüklü ağırlığa kadar römorkları, B sınıfı mevcut ehliyetinizle kullanabilirsiniz.

İzmir'de ilk defa römorklu aracımla trf. ekipleri durdurduklarında, doğrudan çeki demirinin ruhsata işli olup olmadığına bakmışlardı. 750 Kg'ye kadar römork takabileceğimide belirtmişlerdi.

Bilginiz olsun, herhangi bir mağduriyetiniz bulunmuyor yeni ehliyetle.

İyi forumlar.
Evet, evet.
Bilgi için teşekkürler.
Bu konu sayesinde düştüğüm yanılgıdan kurtuldum.
B ve BE sınıfı arasında çekilebilecek römorkun yüklü ağırlık farkı varmış.

Evet, evet.
Bilgi için teşekkürler.
Bu konu sayesinde düştüğüm yanılgıdan kurtuldum.
B ve BE sınıfı arasında çekilebilecek römorkun yüklü ağırlık farkı varmış.

benimde bir anda başımdan aşağı kaynar sular döküldü 🙂
şimdi konumuza gelelim 🙂 ne yapayım ben bu işlere hiç bulaşmayayım mı yoksa?

Götür,indir, getir yapmak bir süre sonra zor gelmeye başlayacaktır. İlla ki tekne alacaksanız yeri ile birlikte almak daha mantıklı. Yada kıyı balıkçılığı yapabilirsiniz.

Götür,indir, getir yapmak bir süre sonra zor gelmeye başlayacaktır. İlla ki tekne alacaksanız yeri ile birlikte almak daha mantıklı. Yada kıyı balıkçılığı yapabilirsiniz.

Aklımdaki proje denize gideceğim güzergahta botu römork ile bırakabileceğim kapalı bir alanım var. Arabayla oraya gidip römorku arabaya bağlayıp giderim diye düşünüyorum 🙂 Çok hayalperest gibi görünse de imkansız değil gibi. deniz olarak genelde Eşkel tarafına giderim diyorum. römorku da bağlamayı düşündüğüm yer Konaklı köyü. Aslında beni korkutan tek şey tek başıma suya salabilir miyim ve sudan römork üzerine çekebilir miyim?

Back