Tek Beden Üzerine 2 Rapala Bağlanarak Çekilen Sırtı Takımı

İlginç ve etkili bir takım,eline sağlık Burak abi.
Aklıma takılan sorular ise;
-Her iki sahtede suda iken ikiside aynı boylamdalar di mi.Biri ileriden biri geriden gelmiyor yani ?
- Takıma ağırlıklar takılır derken ana beden üzerine spiral kurşundan bahsediyorsun di mi ?

Sevgili Birol sahtelerden biri yüzen,diğeride dalan tip olduğu için üst üste ama farklı derinliklerde yüzüyorlar.Takımın ana bedenine istediğin mesafede ve ağırlıkta kurşun ağırlık bağlayabilirsin.Sevgilerimle.

Teşekkürler Burak abi.Hem şansı artırırken hemde su üstü sahtenin verimini artırmış oluruz diye düşünüyorum..
Yüzen sahtelerde dalgalı su yüzeyini değilde dalgaların arasında olan bir sahtenin daha verimli olduğunu düşünürüm.Yüzeyin hemen altında ve zaman zaman da suyun üzerinde olan sahtelerin özellikle levrekte başarılı olduğu kanaatindeyim.Dalan sahtenin dalgadan etkilenmediği yada az etkilendiği düşünülürse,yüzen sahteyide bahsettiğim yerde tutar diye düşünüyorum..
Özellikle İlaryalar dalgalı denizde yüzeyi takip ederek hemen 1-2 parmak suyun altında dolaşıyor.
Bu kolay fakat başarılı olacağına inandığım uygulamayı ilk fırsatta deneyeceğim..

sevgili üstat ,sizin daha öncede yayınladığınız bu takımı yaptım ve gökovada denedim...
ikinci denememde 1.5 kğ luk bir tombik aldım,yüzen rapalayla aldım...
fakat üstatım balığı çektiğimde bedenlerin birbirine karıştığını gördüm,kullanamayacağım için yeniden bedenleri yaptım daha sonraki gün yine bir palamut yakaladım ve yine bedenler karıştı ve ben bu durumun teknenin hızıyla ilgili olduğunu düşündüm ....daha rolantiye aldığımızda bizim bölgede av zor oluyor,batan rapalayı 3 kulaça düşürdüm ama olmadı balık alamadım...sizin fikriniz nedir üstatım....
not;sanırım benim yaptığım takımda boncuk eksikti ,onunda etkisi olabilr....

Elinize sağlık. Valla hemen kopyaladım. 2 ihtimalli orta su ve dip tahminimce, yüzeni biraz daha uzun tutarsak. Teşekkürler.

Teşekkürler Burak abi.Hem şansı artırırken hemde su üstü sahtenin verimini artırmış oluruz diye düşünüyorum..
Yüzen sahtelerde dalgalı su yüzeyini değilde dalgaların arasında olan bir sahtenin daha verimli olduğunu düşünürüm.Yüzeyin hemen altında ve zaman zaman da suyun üzerinde olan sahtelerin özellikle levrekte başarılı olduğu kanaatindeyim.Dalan sahtenin dalgadan etkilenmediği yada az etkilendiği düşünülürse,yüzen sahteyide bahsettiğim yerde tutar diye düşünüyorum..
Özellikle İlaryalar dalgalı denizde yüzeyi takip ederek hemen 1-2 parmak suyun altında dolaşıyor.
Bu kolay fakat başarılı olacağına inandığım uygulamayı ilk fırsatta deneyeceğim..

Sevgili Erdal değerli yorumun için teşekkür ederim.Denemelerinde inşallah başarılı olursun.Bu da beni çok mutlu eder.Sevgilerimle.

sevgili üstat ,sizin daha öncede yayınladığınız bu takımı yaptım ve gökovada denedim...
ikinci denememde 1.5 kğ luk bir tombik aldım,yüzen rapalayla aldım...
fakat üstatım balığı çektiğimde bedenlerin birbirine karıştığını gördüm,kullanamayacağım için yeniden bedenleri yaptım daha sonraki gün yine bir palamut yakaladım ve yine bedenler karıştı ve ben bu durumun teknenin hızıyla ilgili olduğunu düşündüm ....daha rolantiye aldığımızda bizim bölgede av zor oluyor,batan rapalayı 3 kulaça düşürdüm ama olmadı balık alamadım...sizin fikriniz nedir üstatım....
not;sanırım benim yaptığım takımda boncuk eksikti ,onunda etkisi olabilr....

Sevgili Bülent fırdöndünün önüne konulan 1cm çapındaki boncuğun işlevini açıklamıştım.Bedenlerin karışmasının nedeni takıma boncuk koymamandan kaynaklanmıştır.Ayrıca yine yazıda anlattığım gibi;takımı denize bırakırken önce dalan tip rapalayı beden misinası en az fırdöndülere gelinceye kadar denize salar ve rapalanın dengeli yüzdüğüne emin olduktan sonra yüzen tip rapalayı yine yavaş ve kontrollü bir şekilde denize salarsan bedenlerin karışmasının önüne geçersin.Selam ve sevgiler.

Sevgili Burak abiciğim, hiç bildiğim ve gördüğüm bir stil değil...Ama verdiğiniz bilgiler ışığında mutlaka deneyeceğim...🙂

Sevgili Burak abiciğim, hiç bildiğim ve gördüğüm bir stil değil...Ama verdiğiniz bilgiler ışığında mutlaka deneyeceğim...🙂

Sevgili İshak bu düzenek ile sırtı çekmek,bizim genellikle sinarit palazı avında kullandığımız bir sistem.İnşallah güzel balıklar yakalarsın.Sevgilerimle.

Merhaba Arkadaşlar.

benimde aklıma bu tür bir takım yapmak geldi önce araştırdım tabi daha önce yapanlar olmuş mu neler denemişler. bu konu başlığında 2 li olan denenmiş ben 4 lü veya beşli olarak düşündüm. 0,60 veya 0,70 lik bir ana bedene T fırdöndülerle birer kulaçlık köstekler yaparak he kösteğin arasını ise 2 kulaç yaparak oluşturmayı düşünüyorum . en alta ise 200-300 gr bir iskandil kurşunu düşünüyorum. en alta derin dalarlı bir sahte üstekileri ise yüzen veya 30 cm dalarlı sahtelerdern yapmayı düşünüyorum. bir nevi rapala çaparisi görevi yapacak bir takım.

mesala burada yani gemlik körfezinde palamut ve lüferin gezdiği belli başlı bölgeler var buralarda böyle bir takımla iş yapar mı çok merak ediyorum. artıları eksileri ne olur deneyen arkadaşlar varsa dolanmanın önüne nasıl geçilir gibi tavsiyeleriniz varsa alabilir miyim.

Back