selamlar muhterem abilerim, kardeşlerim!
ben tekirdağ'da yaşayan çocukluktan beri balığa ilgisi olan ama pek fırsat bulamamış sıradan bir insanım. 🙂 geçen sene bir arkadaşla tekirdağ limandan balık tutma çalışmalarına giriştik, epey süre boş geçti. sonra istavrit mevsimi gelince güzelce istavrit aldık biraz.
şimdi yardım hususuna gelirsek... levrek, lüfer peşine düştük. bir spin kamış alayım dedim. okuma gfroce 270 idi sanırım, 50 liraya buldum. arkadaşım da aynısını kullanıyor zaten. arkadaşa alsam mı almasam mı derken arkadaşım malzemecisine söylemiş. adam ertesi gün bana shimano catana dx 270 getirdi. yani bildiğiniz emrivaki oldu, elime tutuşturdular kamışı. malzemeci abi kamışı 1-2 kez kullandığı için piyasanın bayağı altına verdi. yanında okuma makine (modelini hatırlamıyorum, takım da hala arkadaşın arabasında) makineye sarılı ip misina, bir sahte, 5-6 da yemli takımı 200 liraya bıraktı. dediğim gibi piyasanın altında bir fiyat epey, fakat malzemeci atar için 15-50 demişti. sonra baktık ki 20-50 imiş. ben kıyıdan atış yapmak için aldığımdan bu atar değerleri çok yüksek geldi. 10-35 falan olsa daha çok işime yarardı diye düşünüyorum.
neyse ben de bu durumu malzemeci abiye izah ettim. o da sağ olsun işi yokuşa sürmedi. değiştirelim dedi. 3 teklif sundu:
1. silstar carbodynamic 2.70: bunu bedelsiz olarak takas ederim diyor. atar değeri 10-20g dedi ama yne karıştırdı galiba çünkü 10-30 var modellerde.
2. balzer. bunun detayını sormadım bile çünkü 350 lira fiyat biçti.
3. komple iade alırım dedi.
şimdi abiler benim çok iyi olmasa da bir makinem var. makine alsam da olur almasam da. ama kamış için öyle 200 lira veremem, şu aralar maddi durumum hiç iyi değil. abinin önerdiği silstar'ı alsam mı yoksa, 200 lirayı iade alıp 50-70 civarına okuma falan mı alsam? yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.