Öncelikle Hoş geldiniz Ali Bey ,
Kamış ile ilgili olarak , kullanacağınız sahte balıkların ağırlıklarına ve hedef balığınıza göre seçmenizde fayda var.
Hedef balık , Levrek ise , Shimano Catana DX Spinning H 2,70m 20-50 sizi mutlu etmeyebilir. Daha doğrusu , keyif alamayabilir siniz...!
İşin içine Lüfer girince 2,70m 20-50 gayet iyi bir seçim olur derim.
Ben her zaman Shimano grubunun 20-50.gr atar değerlerini beğenmişimdir. 15-20 gr. arası sahteler de atış mesafesinde sorun yaşatmamakla birlikte , sahteye balık bindiğinde iş tamamen bir keyfe dönüşüyor. Hatta Daiwa Shore Line Shiner gibi , 21.gr ve biraz üstü sahtelerde , 20-50.gr bir kamışı kullanmış olmanın tam bir avantajını yaşıyorsunuz.
Ben arada , Top arkası 3'lü silikon da atıyorum. Top'un ağırlığı 30.gr civarı. Şimdi bu ağırlığı , 20-50.gr kamışla atmak farklı oluyor tabi.... Hatta yeri geliyor 30.gr - 45.gr jig attığım da oluyor... Mesala bazen Palamut , artık ona Tombik diyeyim , kilo üstü olanları kıyıla fazla yaklaşmıyorlar. 35.gr - 45.gr JİG atıyorum. Dehşet mesafelere gidiyor.
Ama kullanacağınız sahte balıklar , 17 - 18.gr altında kalıyor ise ; 2,70m 20-50 kamışı değiştirin derim.