Tekirdağ'dan Selamlar

Hoşgeldiniz. Tekirdağ tarafında kıyı balıkçılığı tecrübem yok. Uçmakdere, Şarköy Yeniçiftlik tarafalarında sandalla tecrübem çok oldu, midye, zargana, istavrit ile yemli çok çeşitli balıklar alıyorduk ancak son 20-25 senedir çapari ile istavrite ve çok dipte gezersen küçük mezgite şükür eder olduk. Bu mevsimde Uçmakdere, Şarköy taraflarında dalyanlarda levrek avlandığını biliyorum, ancak kendim hiç tecrübe etmedim. Yerleşimin daha az olduğu bu bölgelerde şansınızı deneyebilirsiniz.
Teşekkürler. Sırf balık için Saroz taraflarına taşınmayı düşünüyorum Tekirdağ kurumuş resmen 🙂

Teşekkürler. Sırf balık için Saroz taraflarına taşınmayı düşünüyorum Tekirdağ kurumuş resmen 🙂
Tekirdağ saroza göre tabiki daha az balık var denebilir ama göç yolu üzerindedir. Yerel balıklar da mevcuttur. Levrek, mırmır, eşkina, minekop, kırlangıç yerleşik olarak mevcut olup mevsimlerine göre av veriyor. Lüfer göç dönemlerinde av veriyor. Levrek de yine göç dönemine göre avlama ihtimali artıyor. Bazı özel lokasyonlarda çupra da mevcut. Çok nadir ama. Kalkan avı da yapılıyor.
Bunlar kıyıdan avlananlar.

Merhaba
Tekirdağda İkamet ediyorum. Daha çok çok yeniyim.malzeme alıyorum yavaştan. Herkese keyifli günler dilerim.

Öncelikle merhaba kıymetli hobidaşlarım. Bende sizler gibi balıkçılık hobisine gönül vermiş yıllardır kıyıdan av yapan, yemli av ile başlayıp şu aralar LRF disiplinine merak salmış bir hobidaşınızım. Siteye katılma amacım sizlerin kıymetli bilgi ve deneyimlerinden istifade etmek bir de güzel sohbetinize ortak olmaktır.

Back