Bahsettiğin 2 yerde birbirinden çok farklı meralar.
Ama almış olduğun takım ile 2 yerdede çok rahat olta atabilirsin.
Eminönü; köprü üstü balıkçılığı yada karaköy tarafında at çek kurşun arkası yada, çapari yada iskelenin oradan yemli istersen çapari atabilirsin, geç karşıya saray burnuna kadar çapari yemli kurşun ark.
Eminönü tarafı her türlü çalışmaya müsait ve balık çeşitliliği bol olan bir yer. Bence bir gününü ayır ve orayı komple gez. Her türlü malzeme ile av çeşidine balık çeşitliliğine müsait.
Bana göre Eminönünde tek handikap her yer her kıyı çok kalabalık.
Değirmenaltı; surfcasting çalışmasını zevk alarak yapabileceğin bir yer. Ben ikigün önce o tarafta sultanköydeydim. Denizin kabarık yüksek olduğu zamanda ikili askı takım ile, yatık olduğu zamanda ise ister ikili askı takım ile ister asansör takım ile ister çapari ile mevsimine zamanına havanın durumuna göre mırmır çupra levrek minekop barbun vs balık tutabilirsin.
Öncelikle youtube da videoları izleyin, sonrasında ise gittiğiniz meradakilere sorarak, orada malzemecilere sorarak bulunduğunuz yere uygun takımları yemleri hatta mümkünse balık yakalama şansınızın yüksek olduğu kısımları öğrenin.
Değirmenaltı / Sultanköy bana çok uzak olmasa (120 km x2) gerçekten çok rahat bir mera. Zamanında ve vaktinde saatinde güzel balık alabilirsiniz.
Kıyı hertürlü balıkçılığa çok müsait.
IMG_0379.mov dosyayı görüntüle