Tekne İçin Kamış+Makina

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ogiveogi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
0.30 ip misina avlanilacak balik icin cok fazla 0.15 yeterde artar kamis boyu 1 50 1 80 arasi idealdir shimano hyperloop okuma dead ringer gibi makineler isinizi fazlasiyla gorur makinenizi ve kamisinizi mumkun oldugunca hafif secmeye calişın çunku avliyacaģiniz baliklar çok hafif dokunabilir agir bir kamis makine setiyle hissedemezsiniz

Kendo boat 1.80-2.10 kullandğım bot kamışlarından bir tanesi raw-1140,raw-240.salina 40,raw 1155,salina 55
makinalarla kullanıyorum.Kamış çok sağlam ama ağır insanın kolu yoruluyor.Hassas yemli avlarda sağır kalabiliyor.
Derin su avlarında daha iyi.
Bu sene iri sarı mezgit avında köpek balıkları 3 bot kamışımı paraladı.
Rastlantı sonucu koreli bir gemiciden 25$ aldığım 2.10 teloskopik jig kamışı 15lb.
Çok hassas 200-300gr 60-90 metrede 250gr kurşunla yüzümü güldürdü.
Porselenleri dandik paslanır yapıda ama epoksi kaplama.mantarıda epoksi kaplama ama hafif bir kamış.
En küçük dokunuşu hissettiriyor.Boşta bulunup gelen cam göz yavrusunu tekneye askıda aldım.3 kg civarındaydı.
Kırılmadı.

Kamışlarınız kırılmasın istiyorsanız makinenizin kalama ayarını iyi yapın derim , çipurayla kırılcak bır kamış yok gerci sudan kamışla çikartır sallarsaniz ince kamış anca kırılır

Merhabalar bende kullandığım kamıştan ve makinadan memnun Değilim değiştirmek istiyorum inanılmaz yoruyor. Attığım yer 50-110 metre çift yada 3 lü iğne kullanıyorum ,mercan , iri istavrit,çipura, kalamar yakalıyorum 200 gr- 800 gr Arasında çekiyorum çok yoruluyorum. Ip misina kalınlığı ne Olmalı ve makina kamış tavsiyeniz nedir". Bütçeme gelince kamış ve makinaya 500-550 verebilirim. Yardımınıza ihtiyacım var

Misina sarma, klavuz rulmanın temizliğine dikkat ederseniz,uzun yıllar kullanabileceğiniz bir makina...
(link)

Back