Tekne Kamışında Yardımınıza Ihtiyacım Var.

eroglumetin371

Yeni Üye
Tepki
12
Ödül
5
‌Merhabalar, teknede kullanmak için yeni ve kaliteli bir kamış almayı düşünüyorum. Bütçem 150 lira civarı. Avlanacağım bölgeler Kazıklı'daki balık çiftlikleri yakını ve Didim Akbük açıklarındaki mercan taşlıkları. Hedef balıklar mercan, çipura, karagöz vs dip balıkları. Kazıklı'da genelde shimano alivio tele boat 2.10 olan kamışı kullananların çok güzel çupralar çektiğini görüyorum. Bende ucu hassas olan(çupranın narin vuruşları gibi) ama aynı zamanda da tasmalama yaparken sorunu olmayacak bir kamış arıyorum. Şu anda remixon hurricane 150cm olanı var fakat inanılmaz esnek. Tasmalama yapması çok zor. Forumlarda araştırırken bazı modeller buldum. Bunlar konusunda yardımcı olabilir misiniz ? Sizin önerileriniz ve tecrübelerinize açığım.

Trabucco achab xp boat 180cm 200gr
Shimano alivio tele boat 180cm 30-150gr
Shimano Alivio Ax boat tele 210cm H 30-150gr
Ve lineaffenin mustang modeliydi galiba.

Siz bunlardan hangisini önerirsiniz ?

Ben 10 yildir memnun oldugumdan remixon hurricane 1,80 silikon kullaniyorum halkalari krom olanlardan 50 tl filan bence bi inceleyin belki begenirsiniz artik biraz pas yapti bazi yerler yerine begenirsem daiwa sensör dusunuyorum begenmez isem aynindan tekrar alicam

Ben 10 yildir memnun oldugumdan remixon hurricane 1,80 silikon kullaniyorum halkalari krom olanlardan 50 tl filan bence bi inceleyin belki begenirsiniz artik biraz pas yapti bazi yerler yerine begenirsem daiwa sensör dusunuyorum begenmez isem aynindan tekrar alicam
Hocam hurricane acayip esniyor. Hassaslığı güzel ama rüzgarlı havalarda teknede azıcık bi sallanma oldumu sıkıntılı oluyor. Belki bendeki 150cm olduğu için çok daha ince olduğundan olabilir. Eğer didimdeki dükkanlarda bulabilirsem inceleyeceğim, çok sağolun.

Merhaba ben trabucco kullaniyorum listenizde ilk sirada olan model hatta forumda birkac kisi tavsiyem uzerine aldi ve memnun kaldilar uc kismi super hassas vuruslari cok iyi hissettiriyor taslama konusunda da iyi saglamlik konusuna gelince basta ucunu gorunce elimde kalir diyordum ama kiloya yakin iki cuprayi tek seferde sudan kesip tekneye aldim kirilmadi

Merhaba ben trabucco kullaniyorum listenizde ilk sirada olan model hatta forumda birkac kisi tavsiyem uzerine aldi ve memnun kaldilar uc kismi super hassas vuruslari cok iyi hissettiriyor taslama konusunda da iyi saglamlik konusuna gelince basta ucunu gorunce elimde kalir diyordum ama kiloya yakin iki cuprayi tek seferde sudan kesip tekneye aldim kirilmadi
tavsiyeye uyup alanlardan biriyim. bir kere kullanabildim ama gerçekten çok memnun kaldım. kesinlikle tavsiye ederim...

tavsiyeye uyup alanlardan biriyim. bir kere kullanabildim ama gerçekten çok memnun kaldım. kesinlikle tavsiye ederim...

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Araştırmaya devam ediyorum. Ah inceleyebilsem ya da deneme fırsatım olsa.

Düzenleme:

Shimano alivio tele boat 180cm olan kamışı 135 liraya internetten satın aldım.

Teknede 1 kere kullandım ve izlenimlerim gayet olumlu yönde. Ne hurricane gibi komple esniyor, ne de çok sert bir kamış gibi balık vuruşunun anlaşılmasını engellemiyor. Kamışın ilk iki kısmı karbondan ve sert bir yapıda. En son uç kısmı ise gayet hassas. Bu sayede hem balık vuruşlarını hissediyorsunuz( sert rüzgarda, dalgalı bile olsa) hemde tasmalama yaparken problem olmuyor. Alacak olanlara tavsiye ederim.

Düzenleme:

Shimano alivio tele boat 180cm olan kamışı 135 liraya internetten satın aldım.

Teknede 1 kere kullandım ve izlenimlerim gayet olumlu yönde. Ne hurricane gibi komple esniyor, ne de çok sert bir kamış gibi balık vuruşunun anlaşılmasını engellemiyor. Kamışın ilk iki kısmı karbondan ve sert bir yapıda. En son uç kısmı ise gayet hassas. Bu sayede hem balık vuruşlarını hissediyorsunuz( sert rüzgarda, dalgalı bile olsa) hemde tasmalama yaparken problem olmuyor. Alacak olanlara tavsiye ederim.
Hayırlı Olsun Metin Güzel seçim olmuş bende önericek olsam alivio kamışı önericektim güzel avlar nasip olur diyelim

Back