Tekne makina kamış misina tavsiye

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan aydiner
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
buyuk kafada bir turda misina sarım hızı artacağıdan sizi yorar. e fazla 50 yada 55 kafalı artı dusuk devirli makine alırsanız cok rahat edersiniz. ben 12 saat av yapıyorum 150 gr kursunla yorulmuyorum hiç. makine tavsiyesi isterseniz okuma raw 2 55 kafa cok iyidir devri 4.5 olup 75 cm sarar. ona alternatif olarak yine okuma trio 55 kafa olabilir daha uygun seçenek olarak. farklı marka düsünürseniz penn pursuit var 50 kafa 4.6 devirli 70 cm sarıyor. bunlar haricinde devri 4.5 devri geçmezse ve ortalama sarımı 70-75 cm olan herhangi makine sizi cok rahat ettirir tecrübe ile sabittir. kamış olarakda 130-150 cm arası uzunlukta fazla sert olmayan herhangi kamış iş görür. kamış çekerinin ortalama 10 lb den yukarı olmamasına dikkat ederseniz hassasiyetiniz oldukça artar. ip olarakda 8 örgülü en fazla 0,20 mm ip kullanırsanız tabiri caizse yağ gibi çekersiniz artı balığı daha iyi hissedersiniz. mesela ben 0.16 lık ip kullanıyorum.

Makinada değişikliğe gitmiyorum bu durumda exage 10000 fc ile devam edicem deneyimlerimi paylaşırım kamış ve misina tavsiyelerinizi dikkate alıcam tüm öneriler için teşekkürler rastgele

Merhaba, ben de benzer bir durum ile ilgili soru soracaktım. Ben de tekne için okuma trio 55s kullanıyorum, makina pek önerilmiyor ama elimde bu var. Misina olarak da Berkley 0.24 ip misina yeşil olanından aldım (BERKLEY-0-24-SOLUTIONS-OLTA-MISINASI-125M-GREEN__UD4215). Sizce uygun mudur? Hedef balık çupra, mırmır, mercan, vs. Ayrıca elimde Shimano AX 4000FB makina da var. Hangisi daha uygun acaba tekne için?

hocam trio 55s versiyonu yuksek devirli yorar teknede. trio 55 olsaydı devri dusuk olacaktı tekne için çok ideal makine. 40 kafa makine uygun olmaz bence. ama kullanan gördüm.

hocam trio 55s versiyonu yuksek devirli yorar teknede. trio 55 olsaydı devri dusuk olacaktı tekne için çok ideal makine. 40 kafa makine uygun olmaz bence. ama kullanan gördüm.

Şimdilik tekne için ayrı makine alamayacağım gibi. Bu durumda ikisi arasından 55s'i kullanmak daha mı mantıklı?

Daiwa GS 9 veya Daiwa BG 90 bu iki modeli inceleyin. Çok sağlam, güvenilir, torku yüksek ve güçlü makinalardır, iri balık avında veya akıntılı sularda ağır kurşunla güvenle kullanabilirsiniz.

Daiwa GS 9 veya Daiwa BG 90 bu iki modeli inceleyin. Çok sağlam, güvenilir, torku yüksek ve güçlü makinalardır, iri balık avında veya akıntılı sularda ağır kurşunla güvenle kullanabilirsiniz.
Şu an piyasadaki ürünler 30 sene öncesi efsane makinaların kore malı kötü taklitleridir.
Eski daiwa gs 9 ları seiko japan firması üretmiştir.

Merhaba,

Bende tekneden avlarımda Ryobi Ecusima 6000vi tipli makineyi kullanıyorum. Tavsiye ederim. Kamış olarak Lineaeffe XR Boat model 1.65 cm'lik olanı kullanıyorum. ( Bunu yeni aldım, daha tam alışamadım, ancak memnun kalacak gibiyim 🙂 )

Ayrıca bir kaç kere 4000'lik makine kullanan arkadaşlara rastladım. Elindeki shimano makine İzmir çevresinde sıkmaz seni herhalde diye düşünüyorum. Ama ben olsam her iki makineyi götürür, dener ve ona göre karar verirdim.

Son düzenleme:
Back