Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tekne oltasi lütfen yardim

cupraavı

Üye
Adı
gökhan acar
Kan Grubu
A Rh Pozitif
BU TEKNE KAMIŞLARI KONUSUNDA BİLGİ ÇOK AZ. UZUN SÜREDİR ARAŞTIRIYORUM AMA HEP AYNI KONULAR VAR.LBS DEĞERİ ATAR DEĞERİ ARASINDAKİ DENGE BİLGİSİ DE YOK

rıza

Üye
Adı
rıza e
Kan Grubu
O Rh Pozitif
kusuruma bakma sorunu şimdi gördüm.balık çekerken herhangibir sorun olmuyor.bu4.tekne kamışım tavsiyeler üzerine bir tane biradere aldım.onunkini test ettikten sonra bir tanede kendime aldım 210 olması hassasiyeti arttırıyor.artı eğer yılan dili takım kullanacaksan ileri atmana da kolaylık sağlıyor.diğer kullandığım kamış ların 2 tanesi 165 cm idi ben randıman alamadım. daiwa sensör 180 veokumanın tele bot180 kamışını
aldım iyiydiler lakin alivyo bir başka güzel.fiyatı da oldukca makul

RzaFcc

Üye
Adı
Rıza FIÇICI
Kan Grubu
A Rh Pozitif
kusuruma bakma sorunu şimdi gördüm.balık çekerken herhangibir sorun olmuyor.bu4.tekne kamışım tavsiyeler üzerine bir tane biradere aldım.onunkini test ettikten sonra bir tanede kendime aldım 210 olması hassasiyeti arttırıyor.artı eğer yılan dili takım kullanacaksan ileri atmana da kolaylık sağlıyor.diğer kullandığım kamış ların 2 tanesi 165 cm idi ben randıman alamadım. daiwa sensör 180 veokumanın tele bot180 kamışını
aldım iyiydiler lakin alivyo bir başka güzel.fiyatı da oldukca makul
Modeli tam olarak yazabilir misiniz ?

rıza

Üye
Adı
rıza e
Kan Grubu
O Rh Pozitif
shimano alivio Ax210h tele bot kamışı

Sinan.

Aktif Üye
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Arkadaşlar şu an kullandığım tekne kamışından çok memnun değilim. çok pahalıya da kaçmadan yeni bir olta almak istiyorum.ancak bazı oltalar 200 gr balığı bile 1kg miş hissi uyandırıyor. fakat alacağım oltanın balık vuruşlarını iyi almak da istiyorum. aklımda üç olta var. bir de sizin yorumlarınızı almak istedim
Lineaeffe Squiddy XL 1,60m 150gr Bot Kamışı
Daiwa Sensor Boat Blue 150cm 30-150 Bot Kamışı
shimano alivio boat 150 cm

Merhaba,

Bence iki noktaya değinmek gerekiyor. İlk olarak kamış balığı tasmalamaya yarar. Balığı çeken makinedir. 200 gr lık balığı 1 kg mış gibi çekiyorsanız makinenizi de değiştirin bence.

Şahsen avlak yerine göre yani hedef balığa göre kamış seçmek daha iyi gibi. Kendimden örnek verecek olursam Bodrum civarina çipura tutmaya gittiğimde (genelde çiftlik kenarlarına gidiliyor) Cinnetic Explorer Tanera 150 cm olanını kullanıyorum. Ucu hassas olduğu için balığın vuruşu daha çok hissediliyor. Mordoğan ve Ildır tarafına gidersem daha çok Okuma Metaloid 159 cm olan jig kamışımı tercih ediyorum. O bölgede genelde mercan ve türevleri olduğu için çipura gibi hassasiyet gerektirecek bir durum yok.

Aynı durum makinede sarılı olan ip misinam içinde geçerli. Bodrum civarına giderken 0.16 mm 8 örgü ip misina sarılı olan makinemi kullanıyorum. Mordoğan ve Ildır taraflarında 0.22 mm 8 örgü sarılı olan makinemi kullanıyorum.

Bu tamamen benim görüşüm ve deneyimim. Tercih size kalmış.

İyi avlar dilerim.

rıza

Üye
Adı
rıza e
Kan Grubu
O Rh Pozitif
yılan dili takım kullanıp biraz ileri atarım derseniz210 klasik 3lü dip oltası ile calışacaksanız180 yeter artar bile

RzaFcc

Üye
Adı
Rıza FIÇICI
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhaba,

Bence iki noktaya değinmek gerekiyor. İlk olarak kamış balığı tasmalamaya yarar. Balığı çeken makinedir. 200 gr lık balığı 1 kg mış gibi çekiyorsanız makinenizi de değiştirin bence.

Şahsen avlak yerine göre yani hedef balığa göre kamış seçmek daha iyi gibi. Kendimden örnek verecek olursam Bodrum civarina çipura tutmaya gittiğimde (genelde çiftlik kenarlarına gidiliyor) Cinnetic Explorer Tanera 150 cm olanını kullanıyorum. Ucu hassas olduğu için balığın vuruşu daha çok hissediliyor. Mordoğan ve Ildır tarafına gidersem daha çok Okuma Metaloid 159 cm olan jig kamışımı tercih ediyorum. O bölgede genelde mercan ve türevleri olduğu için çipura gibi hassasiyet gerektirecek bir durum yok.

Aynı durum makinede sarılı olan ip misinam içinde geçerli. Bodrum civarına giderken 0.16 mm 8 örgü ip misina sarılı olan makinemi kullanıyorum. Mordoğan ve Ildır taraflarında 0.22 mm 8 örgü sarılı olan makinemi kullanıyorum.

İyi avlar dilerim.
Ildır'dan Ayvalık, Babakale ve Çanakkale'ye kadar olan bölgede tekne ile balığa çıkıyorum.
Daha önce olta makinesi olarak forumdaki üstatların tavsiyesi Okuma RAW II 55 ye karar vermiştim. Anlaşılan olta kamışı içinde Shimano Alivio AX 180 H Tele Bot olacak. :harika:

Lrf_İzmir35

Yeni Üye
Adı
muammer Ö.
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhaba,

İyi avlar dilerim.
Merhaba,

Yazinizin son kısmıyla ilgili sorum olacak.

Shimano alivio 10000 gibi büyük bir makine 0.16 mm ip kullanilir mi? Ya da böyle bir makinede en ince kaç mm ip kullanilmali

Sinan.

Aktif Üye
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhaba,

Yazinizin son kısmıyla ilgili sorum olacak.

Shimano alivio 10000 gibi büyük bir makine 0.16 mm ip kullanilir mi? Ya da böyle bir makinede en ince kaç mm ip kullanilmali
Merhaba,

İsterseniz 0.08 lik bile kullanırsınız. Tercihinize bağlı. İpin altına mono misinadan dolgu yapıp kullanabilirsiniz.

CLT-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi