Tekne Önerisi Alabilir Miyim?

@Bledax Selamlar,

Malumunuz havalar bu ara soğuk ve sürekli lodos. Bu sebepten teknemi denize atmıyorum. Yazlığımda römorkta duruyor.

Ancak fırsatını yakaladığımda hem balık hevesimi kırmak için, hende size bilgi vermek için bir deneme yapacağım.

@Emre1980 Beyin tavsiyesi çok doğru. Başınızın ağırmasını istemiyorsanız ve bütçeniz doğrultusunda en iyi markalar;
Anil Marin
Yerliyurt
Moonday
Poseidon
Enma Marin

Ancak tam emin değilim araştırmak lazım, 2 zamanlı motorlarda liman kaydı artık yapılmıyor, sorun çıkıyor diye duymuştum.
60 - 70 Hpden az olmamak kaydı ile 4 zamanlı Yamaha ve Mercury doğru tercih olacaktır.

Son düzenleme:
Malumunuz havalar bu ara soğuk ve sürekli lodos. Bu sebepten teknemi denize atmıyorum. Yazlığımda römorkta duruyor.

Ancak fırsatını yakaladığımda hem balık hevesimi kırmak için, hende size bilgi vermek için bir deneme yapacağım.
benimki yaz kış denizde olduğu için düşünemedim. :acpsnr: rastgele 👍

Ancak tam emin değilim araştırmak lazım, 2 zamanlı motorlarda liman kaydı artık yapılmıyor, sorun çıkıyor diye duymuştum.
60 - 70 Hpden az olmamak kaydı ile 4 zamanlı Yamaha ve Mercury doğru tercih olacaktır.
tekneyi üzerinde 2 zamanliyla sahistan aliyorsan oluyor galiba.. 2. el yani.
motorlara suzuki yi de ekleyelim ...sessiz -yakiti az .
bazi üreticiler 480 teknelerine 50-60 beygirden büyük motor tavsiye etmiyor...

tekneyi üzerinde 2 zamanliyla sahistan aliyorsan oluyor galiba.. 2. el yani.
motorlara suzuki yi de ekleyelim ...sessiz -yakiti az .
bazi üreticiler 480 teknelerine 50-60 beygirden büyük motor tavsiye etmiyor...

Tabiki üreticinin tavsiye edeceği motor kapasitesi de dikkat edilmesi gereken bir husus.

@Emre1980 Beyin tavsiyesi çok doğru. Başınızın ağırmasını istemiyorsanız ve bütçeniz doğrultusunda en iyi markalar;
Anil Marin
Yerliyurt
Moonday
Poseidon
Enma Marin

Bana 2 zamanlı motoru bedava verseler almam.Mercury yakıtını araştırın

Değerli Salih Bahtiyar Bey'in yazısını aktarıyorum:
(link)

İki Zamanlı Dıştan Takma Motorlar

İki zamanlı motorlarda Benzin ve yağ belirli bir oranda karıştırılarak kullanılır.

Avantajları;

Basit tasarımlı, genelde 4 zamanlı motorlara göre hafif, çabuk hızlanabilen, yağ değiştirme istemeyen, soğuk havalarda daha kolay çalıştırılabilen, 4 zamanlı motorlara göre daha ucuz motorlardır.

Dezavantajları;

Eşdeğer güçteki 4 zamanlı motorlara göre yakıt tüketimleri daha fazladır.
4 zamanlı motorlardan daha yüksek emisyonlu olduğu için çevre kirliliğine neden olurlar.

4 Zamanlı Dıştan Takma Motorlar
4 zamanlı motorlarda Benzin+yağ karışımı kullanılmaz. Yağ karteline konulan yağ ile motor yağlanır. Standart bir araba motoru gibi yağ karteli, yağ pompası, yağ filtresi, motor yönetim sistemleri, elektronik ateşleme sistemleri vardır.

Avantajları;

4 Zamanlı motorlar sessiz çalışmaları, düşük yakıt tüketimiyle ve düşük emisyonuyla çevre dostu motorlardır.

Dezavantajları;
2 zamanlı dıştan takma motorlara göre daha ağır ve teferruatlı, daha pahalıdırlar.

Arkadaslar Merhaba,
Ben tekneye karar verdim. Daha cok gezilerde kullanacagim icin, Moonday 4.80 teknede karar kildim. Daha oncede belirttigim gibi oturma duzeni oldukca guzel. Diger markalardan farkli. Hollanda’da oldukca bilinen bir firma. Galiba sirket Ingiliz ortakli. Su andaki arastirmam motor uzerine. Evinrude performansini cok begendim ama Ingilterede Evinrude servislerinin sayisi oldukca azalmis. Londra gibi bir sehirde dahi sadece 1 adet bayisi var. Su anda pek tutulmuyor. Honda icin iyi diyorlar ama tekne motorlarinda diger japon markalari kadar inovasyon yapmadiklarini belirtiyorlar. Fiyatlarida oldukca pahali. Yamaha icin hem guvenilir, hemde iyi motor urettiklerini soyluyorlar. Burada su anda en cok tutulan marka Yamaha. Tohatsu ve Suzuki icin cok fazla bir yorum bulamadim. Iki markaninda karsilastirmali bir analizi yok. Ama duydugum kadari ile Suzuki guc olarak Yamahadan biraz daha iyi. Mercury icinde guc olarak cok iyi oldugunu bahsediyorlar ama musteri sikayetide oldukca fazla.
Sonuc olarak Yamaha ve Suzuki bende biraz daha one cikiyor. Sizde kendi bilgi ve tecrubelerinizi eklerseniz cok mutlu olurum.

Back