Tekne Önerisi Alabilir Miyim?

Merhaba Emre Bey;

Benim şahsi düşüncem öncelik sırasıyla;
1 Honda
2 Yamaha
3 Mercury (Kullanıcısıyım)

Önceleri bende Suzuki düşünmüştüm, ancak 3 yıl önce İzmir'de servis ağı yetersizdi. Şimdi tekrardan bakmak gerekir.
20 Hp. Mercury'den yana bir sorun yaşamadım. Geçen yaz başı orjinal Quicksilver rectefier takarak kullanmaktayım, memnunum. (Akü şarj ediyor.)

Merhaba Emre Bey;

Benim şahsi düşüncem öncelik sırasıyla;
1 Honda
2 Yamaha
3 Mercury (Kullanıcısıyım)

Önceleri bende Suzuki düşünmüştüm, ancak 3 yıl önce İzmir'de servis ağı yetersizdi. Şimdi tekrardan bakmak gerekir.
20 Hp. Mercury'den yana bir sorun yaşamadım. Geçen yaz başı orjinal Quicksilver rectefier takarak kullanmaktayım, memnunum. (Akü şarj ediyor.)

Basaran Bey,

Evet listenize katiliyorum o zaman 4.80 Moonday veya diger 4.80 veya 4.95 tekneler icin alinabilecek motorlar

Honda 60
Yamaha 60 veya Yamaha 70 (su an kampanya var fiyati dusurmusler)
Mercury 60 bigfoot veya sea pro

Selamlar Emre Bey;

Mercury 75 Hp Seapro'da olabilir.

Dikkat edilmesi gereken bir kaç konu var. Bahsi geçen motorlar 118 Kg ile 165 Kg arasında değişiyor. Taşıması götürmesi tamamen sorun, sıkıntı. Bu motorlar arka aynaya monte edilecek, remote kolları telleri vs. sabitlenecek. Bakım veya tamir zamanı yetkili servisin teknenizin yanına gelmesi veya römork ile tekneyi yetkili servise sizin götürmeniz gerekecek. Motor markası seçerken, teknenizin bulunacağı yere yakın servisleri olanları dikkate almanızı sağlık veririm..

Ayrıca almayı planladığınız Moonday 480 tekne 500 Kg, Aksesuarlar +50 Kg + Motor 150 Kg. + Römork 200 Kg = Yaklaşık toplam 900 Kg ağırlık olacak. B Sınıfı ehliyet ile bu ağırlıktaki bir römorku çekemezsiniz. Ehliyetinizi yükseltmeniz gerekir.

İyi forumlar dilerim.

Basaran Bey Merhaba,

Tekne 3 ay Marinada kalacak, geri kalan 9 ay karada olacak. Romorku ben alacagim ama cekmek icin bircok servis var. Zaten tasiyacaklari, evden kiyiya kiyidan eve kadar 5 dakikalik mesafe. Bu servisi veren bir cok kisi var. Turkiyede arabam yok. Geldigim zaman zaten ya araba kiraliyorum ya da ablamin arabasini kullaniyorum. Servisi marinaya cagiracagim. Romork ile goturmeyi dusunmuyorum. Zaten servis foca arasi 45 dakika.Cok sorun olacagini dusunmuyorum. Bu arada Mercury 75 Optimax ile’de ilgileniyorum ama Turkiyede bu motoru satan birisi ile karsilasmadim. Oldukca guclu bir motor.
Izmir Karsiyakada Lahur denizcilik var onlarinda web sitesine baktim ama bulamadim. Sizin tavsiye edeceginiz Mercury satis noktasi varsa onlarlada konusmak isterim.

@Emre1980

(link)

Bilginize Emre Bey.

Lahur'u biliyorum, Berkay Bey var, her konuda çok yardımcı olur. Ancak çeşit bolluğu sebebiyle her zaman ürünler konusunda sitelerini güncel tutamıyorlar.
Fakat bakınca dikkatimi çekti, Türkiye ithalatçı sitesinde de Mercury Optimax 75 gözükmüyor.
Yukarıdaki linkten araştırabilirsiniz.

Arkadaslar selam,

Bodrum karaincir koyundaki yazligimda kullanmak uzere, daha cok balikcilik ve gezi amacli, zaman zaman da su sporlari yapmak amacli (ringo, hamburger, vs.) bir fiber tekne almak istiyorum. Genel olarak 3 adet 8-10 yasinda cocuk cekecegim.

Subattaki fuardan almayi dusunuyorum.

Ayrica bacanakla ortak alacagiz. Onun ailesi 5, benimki de 5 kisi. (3 er cocuk var). Belki nadir de olsa hep beraber gezmek isteyebiliriz.

Nasil birsey alalim sizce? Fiyat olarak 80 ktl ye kadar cikabiliriz. 5 metreyi gecelim mi yoksa 5 ler de mi kalalim? 60 lik motor bu isler icin yeterli mi?

Cevaplar icin simdiden cok tesekkurler ustadlar.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Şimdi bütün yazıları okudum şöyle bir yorum yapayım bizzat kullanmış olduklarımı duyduklarımı söylemeyeceğim siz bodrumda kullanacaksınız bence ya anıl marin yada norstar kayık bakın hatta sahibinden üzerinden ikinci el bakın norstar lar hep oralarda satılıkdır çok denizci kayıkdır bu iki kayıkdan birini seçmek en doğrusudur avrupalara girmiyorum fazla ya norstar yada anıl marin bunlara 5 kişi binebilirsiniz fazlası eziyet olur su sporu filan yapacağız diyorsunuz en uygun motor da etec dir 75 lik bakım aralıkları çok iyidir ve sahlamdır he iki zamanlı diye biliyor herkes ama teknolojisi çok çok çok farklıdır su sporlarına şimdi 3 çoçuk seneye belkide siz onun için almışken birkere alacaksınız sonra satayım başka alayım derseniz size bayaaaaaa zarar 🙂 satarken fiyat çok düşecek bence sahibinden bakın norstar yada anılmarin ikiside bodruma gider

Back