millet ne kadar saçmalamış ya 4.80 tekneye 70-80 beygir motor lazımmış falan alın 9.9 hp bol keseden atanların lafıyla fazla masraf yapmayın
Tekne sahibi değilim. Kardeşimde var marinboat sanırım 5.10 5.30 gibi birşey. Emin olduğum 5 mt üstü. Motoru mercury 90 hp. Oda yazlık için geçen sene aldı.
Bu beygir gücü olayını şöyle izah edebilirim. Sarozda devamlı beraber çıktığımız için.
Balığa çıkıyoruz. Aniden hava değişiyor. Dalgalar arttıkça kıyıya dönmeniz eğer motor ufak ise zorlaşıyor. Çok kez şahit oldum biz dalgaları yara yara kıyıya kaçarken diğer 40 lık 50 lik teknelerin zar zor kıyıladığını. İstenmeyen ve beklenmeyen bir durum ama aşırı dalgalı suda tekne ve motor gücü kendini hissettiriyor.
Bir diğer gözlemimde şuki iki üç tekne çıkmışız balığa. Biz dört kişiyiz. Motor 90 hp.
Diğer bir tekne 4 kişi. Bir diğer komşu 2 kişi. Şimdi tekne normal gazla giderken bile o 4.80 lik 70 beygir olan tekneler veya motor hp daha az olanların bulunduğu tekneler yolda bayılıyor.
Diyeceksinizki 4,80 tekne 4 kişi almaz veya 5 kişi almaz.
Olmuyor işte ona gel buna sen gelme diyemiyorsunuz. Tüm önlemleri aldanız bile 4,80 tekne 60 70 80 hp ile arkadan bata çıka geliyor.
Kardeşimin o 5,30 ( tam emin değilim ) sanırım teknesinde 6 kişi ile yara yara giderken arkadan gelen teknedeki 4 kişi tüm dalga ve suyu yiyerek ağır ağır gelebiliyor.
Yine söylüyorum. Ne tekne sahibiyim nede bu işin ustasıyım. Ama o tekneye binerken içinizin rahat olması gerekiyor.
DÜZELTİYORUM ( SONRADAN FARK ETTİM ) TEKNE ANIL MARİN imiş..