Teknede balık tutan kişi sayısı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Cajun
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Cajun

Yeni Üye
Tepki
4
Ödül
5
Selamlar, bir duyum, emin de olamadım. 4-5 m teknelerin kişi sayısı 4 kişi olarak sınırlandırılmış. 4 kişi aynı teknede balık tutması yasak. Aynı anda iki kişiden fazlası balık tutamaz. Sahill güvenlik bir teknede iki kişiden fazla balık tutan amatör balikcilara 10.000 TL ceza uygular.Böyle bir madde var mı? Balık popülasyonunu korumak için mantıklı geldi. Teşekkürler...

Selamlar, bir duyum, emin de olamadım. 4-5 m teknelerin kişi sayısı 4 kişi olarak sınırlandırılmış. 4 kişi aynı teknede balık tutması yasak. Aynı anda iki kişiden fazlası balık tutamaz. Sahill güvenlik bir teknede iki kişiden fazla balık tutan amatör balikcilara 10.000 TL ceza uygular.Böyle bir madde var mı? Balık popülasyonunu korumak için mantıklı geldi. Teşekkürler...
Resmi gazeteyi takip ediyorum.Henüz yeni tebliğ yayınlanmadı.Bence bahsettiğiniz yasağı biri kafasından uydurmuş

Sanmıyorum
Ancak pandemi kuralları gereği metrekare başına kişi sınırlaması getirebilirler.

böyle bir uygulama var evet.sahil güvenliğin rutin kontrolu sırasında sormuştum.soyadı tutanlar olur dedi.

Mayıs sonu gibi yeni normalleşme adı vererek yasakları kaldırmaya başladıkları süreçte, ticari amaçlı balık avı turlarında teknenin büyüklüğüne göre çeşitli sınırlamalar getirmişlerdi.
5 metre ve altına 2 kişi sınırlandırılması getirilmişti diye hatırlıyorum.

Bizim burada yani Maltepe açıklarında yazın ve sonbaharda sürekli kontrole tabi oluyordu tekneler. Tabi kontrol yokken, normal seyir halindeyken, avlanma zamanlarında maske, mesafe gibi kurallara uyulmadığını fotoğraf ve videolardan görmek zor değil. 🙂

Merhaba
Düzenleme şöyle; 5 metreye kadar 2 kişi / 6 metreye kadar 3 kişi / 10 metreye kadar 5 kişi teknede bulunabilir. (evet kaptan dahil)

Pandemi ile ilgiliyse bir yere kadar mantıklı da balık popülasyonunu amatör balıkçının alacağı 2 balık ile ilişkilendirdilerse vay halimize

Pandemi süresinde cumartesi pazar tekne ile balık tutabiliyormuyuz
Denize istinaden kuralların detayını bilemem ama öncelikle cuma 21:00 öncesi teknede olup, pazartesi sabah 05:00'e kadar hareket et yahut etme, denizin üzerinde - teknenin içerisinde kalman gerektiği ayrıntısını belirtmem gerekir.
Benim gibi sahile, marinaya yürüme mesafesindeysen eline bir market poşeti alıp, git gel yaparsın o ayrı ama en başta da belirttiğim üzere, hafta sonu kısıtlamaları kapsamındaki deniz kurallarını bilmiyorum açıkçası.
E o zaman neden alıntılayıp yazdım di mi? 🙂
Rakı işte, n'aparsın..

Back