Tekneden büyük balık avında kullanılacak malzemeler hakkında

Elimle kaloma vermek için videolarda gördüğüm halat benzeri ipten almak istiyorum ama ne alacağım bilemyorum. Eskiden ziftli ip kullanılıyormuş sanırım .Misina olarak şamandıranın 60-70 lbs lik kuvvetini karşılayabilecek mono misina alsam yeterlidir heralde..

İp için ipsanplastikten polyester veya poliproplen halat alabilirsiniz 4mm halat 300 kg taşır ! Misina için uyguladığınız maksimum drag gücünün en az iki katı kopma değerine sahip olmalıdır. Yani ton için 140 lbs den daha düşük bir çeker değeri kullanmayın. Ton takımında şamandranın gezer fırdöndüyle bağlı ve avlanma derinliğine kadar yemin inmesine izin verecek şekilde sabit fırdöndü stoperle kullanılması gerekir. Yani Balık çekerse şamandra hareketlidir ama siz çekerseniz sabittir. Tavsiye edilen takım uzunluğu 400-500 lbs balıklar için 2 roda yani 400+400 ip 30mt mono misina ve 5 mt 1.2mm galvanizli çelik tel olmak üzere toplam 835 mt dir.( bu uzunluğun bile 800-900 lbs balıkları durdurmak için bazen yetersiz kaldığı istisnai durumlar vardır.) Şamandranın gezer fırdöndüsü ip ile çelik tel arasında mono misina üzerinde hareket edecek şekilde bağlanır. Bu tip oltada av derinliği 35 mt dir. Gezer ağırlıklar şamandra önüne mono üzerine akıntı ve denizin durumuna göre uygun adette bağlanır. Kullanılacak iğne boyutu en az 16/0 seçilmelidir.

M.Akif Bey verdiğiniz bilgiler için tekrar çok teşekkür ederim bana bu halat lazım . Ayrıca şamandırada buldum . Tekrar teşekkürler .

Back