Muhayyer abi circle iğnenin ana özelliği tasma problemini ortadan kaldırmasıdır, tabi bu birçok balıkçı için büyük bir problem. O yüzden tüm sorunlar çözülmüş gibi görülsede, önemli birde dezavantajı vardır. Yoksa herkes circle kullansın, diğer iğnelere gerek kalmasın, çok iyi olurdu

Circle iğne sportif bir iğnedir "Catch and Release" yani "Yakala ve bırak" amaçlı üretilmiştir, yapısı balığın yanağına oturacak şekildedir. Yani balığa zarar vermeden salınması için. Buda minimum 30% balık kaybına uğratır bizi. Çünkü bu iğnenin o doğru eğimde balığın ağzındayken asılması lazım, tabi bu her zaman denk gelmez, yem ağızdan çıkar 30% oranla balık kaçar.
Bir yeme tarzı daha neredeyse tamamen ortadan kalkar, buda
yutmadır. Balık her zaman yeme asılmaz kimi zamanda yutma eğiliminde bulunur, benim videolarımda bu çok görülür, balık yemi yutunca, bizim için zaten balığı tüm çekme zorlukları biter, balığı çekmek çok kolaydır, istediği kadar büyük olsun. Ama circle iğneler yutulmazdır neredeyse, bununla bu avantajıda kaybederiz. Benim videolarda çok görülmesi; balığın yemi yutmasının nedenide vardır. Balığı yutmaya teşvik edebilirsiniz ve bunun benim videolarda görülmesi, o kadar ileri giderki, balık boğazından geçmeyecek kadar büyük yemi bile yutmaya çalışır, bu eğilim kesinlikle rastlantı değildir. Ama bunun hakkında özel bir video hazırlanacaktır.
Hayattaki herşey gibi Circle iğneninde avantajları vardır ve dezavantajları vardır.
İhşallah yardımcı olabilmişimdir.