Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Tekneden Çember Iğne Kullanımı

ilhany

Aktif Üye
Adı
İLHAN
Kan Grubu
O Rh Negatif
sayın arkadaşım, mikro sahtelerdeki küçük üçlü iğneler ile alttan kurşunlu ikili takım yapıp hafif gergin tutasa mutlak birkaç balık kendiliğinden yakalanacaktır
Son seçenek olarak aklımda bulunsun. Sıkıntım şu. Arkadaşa balık yakalatırken onu üzmeden yapmam lazım. Herkes normal dip takımlarıyla avlanırken 3lü iğneleri verip" hadi bunu dene " dersem şık olmaz

Nedim Ceylan

Daimi Üye
Adı
Nedim Ceylan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
4 numara uzun pala iğneyle yapılmış 3'lü klasik takım kullanın. Yem olarak boru kurdu. Biraz insafsız bir takım ama mutlaka bir şeyler alır.

ilhany

Aktif Üye
Adı
İLHAN
Kan Grubu
O Rh Negatif
4 numara uzun pala iğneyle yapılmış 3'lü klasik takım kullanın. Yem olarak boru kurdu. Biraz insafsız bir takım ama mutlaka bir şeyler alır.
Malesef hocam. Bizim durumda işe yaramadı. Denedik. Sadece 1 kere çok küçük chinu tipi bir iğneyle serçe parmağım boyunda balık tutturabildik.
Tasma için geç kalıyor. Ama sonunda kamışı salladığı için de balığın kendi kendisine takılma şansını da bitiriyor.
Onun için çember iğne denemek istiyoruz. Av sitili bu şekilde." Tasmalama" diyerek engelleyebiliriz o zaman.
Ama önce benim bu iğneyi çözüp ona öğretmem gerekecek.

Muhayyer

Daimi Üye
Adı
Adem
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Circle iğne bu işi kısmen çözer gibi görünüyor. Kamış da fast aksiyonlu bir kamışsa o da bir kısmını çözer. Gerisi de nasip artık.
Öte yandan sizi ayrıca tebrik etmek isterim. Sizin gibi dostu olsun insanın.

ilhany

Aktif Üye
Adı
İLHAN
Kan Grubu
O Rh Negatif
Circle iğne bu işi kısmen çözer gibi görünüyor. Kamış da fast aksiyonlu bir kamışsa o da bir kısmını çözer. Gerisi de nasip artık.
Öte yandan sizi ayrıca tebrik etmek isterim. Sizin gibi dostu olsun insanın.
Estağfurullah hocam. Güzel düşünceniz için teşekkür ederim. Eminim ki bir çok arkadaş da benzer durumda aynı şeyi yapardı.

nebulam

Daimi Üye
Adı
Mehmet
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Konuya @nebulam kardeşimizi davet edelim:)
Muhayyer abi sağol benden bahsetmişsin :harika::harika: Davete icap etmek gerekir;)
Fazla zamanım olmadığından foruma giremiyorum. Eskiden boş vaktimde forumlarda dolaşıyordum. Şimdi ise boş vaktim maalesef kanala gidiyor.
Eğer sorularınız varsa yanıtlamaya çalışacağım.
Sanada selam olsun sevgili ve saygıdeğer @Muhayyer Abim.

Muhayyer

Daimi Üye
Adı
Adem
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Muhayyer abi sağol benden bahsetmişsin :harika::harika: Davete icap etmek gerekir;)
Fazla zamanım olmadığından foruma giremiyorum. Eskiden boş vaktimde forumlarda dolaşıyordum. Şimdi ise boş vaktim maalesef kanala gidiyor.
Eğer sorularınız varsa yanıtlamaya çalışacağım.
Sanada selam olsun sevgili ve saygıdeğer @Muhayyer Abim.
Mehmet teşekkür ederim. Konu her ne kadar tekne avı olsa da özellikle circle iğne senin bilgi alanında diye düşündüm. Konuya destek verirsen belki mutlu sona ulaşılabilir. Değerli zamanin için şimdiden teşekkürler güzel kardesim:)

nebulam

Daimi Üye
Adı
Mehmet
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Mehmet teşekkür ederim. Konu her ne kadar tekne avı olsa da özellikle circle iğne senin bilgi alanında diye düşündüm. Konuya destek verirsen belki mutlu sona ulaşılabilir. Değerli zamanin için şimdiden teşekkürler güzel kardesim:)
Muhayyer abi circle iğnenin ana özelliği tasma problemini ortadan kaldırmasıdır, tabi bu birçok balıkçı için büyük bir problem. O yüzden tüm sorunlar çözülmüş gibi görülsede, önemli birde dezavantajı vardır. Yoksa herkes circle kullansın, diğer iğnelere gerek kalmasın, çok iyi olurdu ;);)
Circle iğne sportif bir iğnedir "Catch and Release" yani "Yakala ve bırak" amaçlı üretilmiştir, yapısı balığın yanağına oturacak şekildedir. Yani balığa zarar vermeden salınması için. Buda minimum 30% balık kaybına uğratır bizi. Çünkü bu iğnenin o doğru eğimde balığın ağzındayken asılması lazım, tabi bu her zaman denk gelmez, yem ağızdan çıkar 30% oranla balık kaçar.

Bir yeme tarzı daha neredeyse tamamen ortadan kalkar, buda yutmadır. Balık her zaman yeme asılmaz kimi zamanda yutma eğiliminde bulunur, benim videolarımda bu çok görülür, balık yemi yutunca, bizim için zaten balığı tüm çekme zorlukları biter, balığı çekmek çok kolaydır, istediği kadar büyük olsun. Ama circle iğneler yutulmazdır neredeyse, bununla bu avantajıda kaybederiz. Benim videolarda çok görülmesi; balığın yemi yutmasının nedenide vardır. Balığı yutmaya teşvik edebilirsiniz ve bunun benim videolarda görülmesi, o kadar ileri giderki, balık boğazından geçmeyecek kadar büyük yemi bile yutmaya çalışır, bu eğilim kesinlikle rastlantı değildir. Ama bunun hakkında özel bir video hazırlanacaktır.

Hayattaki herşey gibi Circle iğneninde avantajları vardır ve dezavantajları vardır.

İhşallah yardımcı olabilmişimdir.

Son düzenleme:

ilhany

Aktif Üye
Adı
İLHAN
Kan Grubu
O Rh Negatif
Muhayyer abi circle iğnenin ana özelliği tasma problemini ortadan kaldırmasıdır, tabi bu birçok balıkçı için büyük bir problem. O yüzden tüm sorunlar çözülmüş gibi görülsede, önemli birde dezavantajı vardır. Yoksa herkes circle kullansın, diğer iğnelere gerek kalmasın, çok iyi olurdu ;);)
Circle iğne sportif bir iğnedir "Catch and Release" yani "Yakala ve bırak" amaçlı üretilmiştir, yapısı balığın yanağına oturacak şekildedir. Yani balığa zarar vermeden salınması için. Buda minimum 30% balık kaybına uğratır bizi. Çünkü bu iğnenin o doğru eğimde balığın ağzındayken asılması lazım, tabi bu her zaman denk gelmez, yem ağızdan çıkar 30% oranla balık kaçar.

Bir yeme tarzı daha neredeyse tamamen ortadan kalkar, buda yutmadır. Balık her zaman yeme asılmaz kimi zamanda yutma eğiliminde bulunur, benim videolarımda bu çok görülür, balık yemi yutunca, bizim için zaten balığı tüm çekme zorlukları biter, balığı çekmek çok kolaydır, istediği kadar büyük olsun. Ama circle iğneler yutulmazdır neredeyse, bununla bu avantajıda kaybederiz. Benim videolarda çok görülmesi; balığın yemi yutmasının nedenide vardır. Balığı yutmaya teşvik edebilirsiniz ve bunun benim videolarda görülmesi, o kadar ileri giderki, balık boğazından geçmeyecek kadar büyük yemi bile yutmaya çalışır, bu eğilim kesinlikle rastlantı değildir. Ama bunun hakkında özel bir video hazırlanacaktır.

Hayattaki herşey gibi Circle iğneninde avantajları vardır ve dezavantajları vardır.

İhşallah yardımcı olabilmişimdir.
İlginiz için teşekkür ederim. Birkaç sorum olacak bu iğnenin tekneden kullanımıyla ilgili
1_ Nasıl bir takım tavsiye edersiniz
2- Dibe indirilen takımda misina gerginliği nasıl olsun
3- Balık yemi kaptıktan sonra nadıl davranmalı

nebulam

Daimi Üye
Adı
Mehmet
Kan Grubu
A Rh Pozitif
İlginiz için teşekkür ederim. Birkaç sorum olacak bu iğnenin tekneden kullanımıyla ilgili
1_ Nasıl bir takım tavsiye edersiniz
2- Dibe indirilen takımda misina gerginliği nasıl olsun
3- Balık yemi kaptıktan sonra nadıl davranmalı
Ben maalesef tekne avından anlamıyorum, o yüzden bu konuda bilgilerim net olmayacağından, zira sadece fikir yürütme olacağından, cevap vermem doğru olmaz.
Ben iğnenin özelliklerini biliyorum, ama aynı balığın kıyı ile açıkta tepkisi 100% değişkenlik gösterebilir. O yüzden teknede bu konuda tecrübesi olan ustaların cevap vermesi en doğrusu olacaktır.
Böyle konularda bilgi kirliliği oluşur, içinden doğru cevabı bulmak ayrı bir meseledir.
Ama şöyle net birşey söyliyeyim, ben bottan/tekneden olta balıkcılığını mesleki olarak yapanlarıda tanıyorum, hiç birisinin circle iğne kullandığını görmedim.