Tekneden Düşmek...

Tepki
1,003
Ödül
103
Pazar günü amcamla iki kişi polyester 4 metre tekne ile balığa çıktık. Epey balık tuttuk, bunu ayrıca paylaşacağım. Akşam olup hava kararınca avı bitirip eve dönmeye hazırlandık. Teknenin çıpsını toplarken, dalganın sert ve ters vurması sonucu denize düştüm. Hava kararmış etrafta bizden başka tekne de yoktu. İlk 2-3 saniye paniklesem de toparlandm. Amcam da biraz panikledi ama önce iyi olduğumu sonra da motoru kapatmasını söyleyince biraz daha rahatladı. Zar zor tekneye çıktım ama 110 kilogram ve 1.85 boyunda biri olarak yukarı çıkmak epey zorladı.
Şimdi olayın sebep ve sonuçlarına gelirsek;
Sebepler;
1. Dikkatsizlik
2. Kararmış hava yüzünden teknenin döndüğünü görememek
3. Denizden çekilen halatla ıslanmış zemin
4. Dalganın darbesini beklemediğim yerden yemek

Sonuçlar;
1. Akvaryum gibi olmuş bir cep telefonu
2. Yaklaşık 2 saat kadar sıçan gibi ayazda kalmak
3. Anlattığım herkesin dalga geçmesi
4. Çıpanın ayağıma dolanmamış olmasına şükretmek
5. Düşerken kafamı bir yere vurmamış olmak

Yaklaşık 25 senedir balık avına giderim başıma ilk kez böyle bir şey geldi. Bir kez daha anladım ki, deniz asla şakaya gelmez. Herkese rastgele, kazasız belasız.

Geçmiş olsun. Ben de gençlikte bir kış akşamı üzerimde kışlık kabanla boğazda bir yattan düşmüştüm ama benimki tam aptallıktı. Yatın arkasında vinçte asılı olan servis botuna bindim. güya botu vinçle denize indirecekler ve ben de botun içindeyim tabii. bot daha havada devrildi ve cupp suya düştüm! çıktığımda tekneden en az 25-30 metre sürüklenmiştim. boğaz dere gibi...çıktım bir şekilde ama tekneye değil, kıyıya doğru yüzerek🙂 tabii o zamanlar cep telefonu değil cep fihristi kullanıyorduk çevirmeli telefonlar için🙂)

Back