Tekneniz ve Memnuniyetiniz

arkadaşlar kutlay marinenin rakser sloop 7000 modeli hakkında bilgisi olan varmı

3,50 fiber teknem ve 15 hp 2 zamanlı motorum var.
Denizde iki kişi ile yaklaşık 35 km / saat sürat yapabiliyorum.
Bir ustamız bunun 50 km'ye kadar çıkması gerektiğini, ve ayna yüksekliğinden problemim olduğunu söyledi.
Malumunuz uzun şaft ölçüsü 51 cm. iken benim ayna yüksekliğim 54 cm.
Bu 3 cm teknenin gidişine bu denli etki eder mi ? Tecrübeli arkadaşlardan hız-tekne boyu- ve motor güçleri ile alakalı kıyaslamak açısından bilgi alabilir miyim ? Teşekkürler.

Hayırlı olsun, kazasız belasız kullanmanızı dilerim.

Yer olarak nerede kullanacaksınız?

Teşekkürler Ümit ağabey,

2009 da teknemiz vardı anıl marin 4.60 20hp honda sonra sattık falan şimdi tekrar geri dönüş yapıyoruz. Uzun oltaya devam 🙂 Marmara ereğlisinde kullanacağız inşallah hayırlı olur.

Ayna yüksekliğinin hıza etkisi olup olmadığı konusunda bilgisi olan var mı ?

Bir ustamız bunun 50 km'ye kadar çıkması gerektiğini, ve ayna yüksekliğinden problemim olduğunu söyledi.
Bu 3 cm teknenin gidişine bu denli etki eder mi ? Tecrübeli arkadaşlardan hız-tekne boyu- ve motor güçleri ile alakalı kıyaslamak açısından bilgi alabilir miyim ? Teşekkürler.

3 santim de 15km gibi ciddi bir fark yapacağını sanmıyorum

Ayna yüksekliğinin hıza etkisi olup olmadığı konusunda bilgisi olan var mı ?

Hıza etkisi var ayna yüksekse motor şaftı yetmiyorsa hız en az 2 mil oynar. Bide bu iki zamanlı motor farka +1 mil eklersin yani en az 3 mil fark eder. Motor olması gerek su seviyesinin üstünde kalıyobdaha öncelerde bizim gruptan bi arkadaş 8 cm fark vardı 9.9 luk motor 5 hp lik gibi gidiyodu kestirdi aynayı şimdi daha hızlı normaldende hızlı

8 cm de afaki bir farkmış ama.
Satan ve kullanan servis 15 hp ile 50 km/saat hız yapıyorum deyince aklım karıştı.
Zaten benim kilo fazlam var 🙂
3 değil 5 cm batırıyorum teknenin arkasını ki .

arkadaşım, bende 2 zamanlı 25 hp mercury var teknemde 420 cm fiberdir.
motorun kavitasyon plakası tekne tabanının herzaman 25 mm altında olmalıdır.
motorun kitapcığında böyle yazıyor.olmuyorsa kavitasyon plakası tekne tabanınla aynı hizada olmalıdır.
buna göre motorun aynaya göre yüksekliğini ayarlamak gerekir
böylece maksimum performans elde edebilirsin.

Back