Tekneye Deneyimli Balıkçı Usta aranıyor..

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
Aradığınız kişide boy, kg, sarı saç vb. gibi kıstaslar varsa onlarıda yazında boşuna size başvurmasınlar. TAbi bir de size yakın olması lazım malum sabahın erken saatlerinde çıkılması gerek yoluda bu işe katmak lazım.

Merhaba, üslubun yanlış olduğu konusunda Orhan arkadaşımızla hemfikirim. Yanlış anlamadıysam kendinize bir ''avdaş'' ''av arkadaşı'' ''dost'' arıyorsunuz lakin kusura bakmayın ama bu öyle ''sıcak fırsatlar ve ikinci el'' köşesinde 'mal-zeme' arar gibi, bu tarz bir üslup ile aranmaz diye düşünüyorum. Umarım gönlünüze göre bir avdaşınız olur, her zaman rastgelsin...

KalamA,

Belki haklısınız uslup biraz farklı hatta ortama göre tatlı/sert/komik olabilir, herkes aynı şekilde ve aynı kelimelerle konuşacak diye bir şey yok ama farklı frekanstayız diyede çok aşırı tepkiyede gerek yok. Normal hayatta çok sık gördüğümüz, Alamancı, Kıbrıslı diye değişik gözle baktığımız insanlar gibi hissettim yada öyleyim =)

Site jargonu ile doğrudur "Avdaş", arıyorum KalamA doğru çevirin için teşekkürler inşallah daha fazla art niyetli ve yanlış anlaşılmam. Bu arada kaptan aramıyorum tekrar söyliyim sadece işi bilen birini yada birilerini arıyorum.

İlk tekneye bindiğimizde biraz garip gelmişti banada kaptan nasıl küçük su dökeceğimizi, nasıl tuvalete gideceğimizi en detaylı ayrıntısına kadar anlattı. En komiği bazı bünyelerin uzun seyahatlerde kabız olduktan sonra çok büyük dışkılamaları ve bundan dolayı pis su giderinin tıkandığıydı. Bundan dolayı böyle bir durumda kalanın işlem esnasında kasıklarını kasarak parçalamasının yerinde olacağını söyledi. Tabi biz utanarak o arada birbirimize bakıyorduk bu detaya gerek varmı diye. Herneyse 5-6 yıl sonra kendimi tıkanan bir gideri temizlerken iki büklüm bir Wc nin altında buldum, misafirim her ne kadar kağıt atma desekte kağıdı el alışkanlığı atmış ve gideri tıkamıştı. Bazı detaylardan behsetmediğim yada vurgulamadan geçtiğim için 3-4 kere 1-2 saatlik avlak yerlerinden midesi bulanan, üşiyen, acıkan geri getirdiğim olmuştur.

Bundan dolayı sanırım biraz detaylı ve seçici yazmışım. Sorarım size, Sessiz sakin bir denizin ortasında sandaldan oltanı atmışken, yada kuleliden kamışını atmışken kim yanında devamlı konuşan birini ister ? Her yerin bir iki kuralı vardır sanırım ben mesajımı yazarken bunlardan bir ikisini bilmeden es geçmişim. Kusura bakmayın.

Sevgiler
Selcuk E.

Üslup biraz ters olmuş, para benim mal benim, vuracam kırbacı şeklinde 🙂

Biz yönetim olarak ana politikamız gereği en ufak polemik istemiyoruz ne sitede, ne de hayatımızda, karşılıklı anlayışla ve iletişimle yanlış anlaşılmaların önüne geçilebilir diye düşünüyorum, sonuçta yüz yüze değiliz, bir noktanın veya virgülün eksik yazılması yüzünden birbirine giren insanlar gördüm, yazdıklarımızı bazen törpülemek , olası problemlerin en baştan engellenmesi için faydalı oluyor, ben şahsen art niyet sahibi olduğunuza inanmıyorum sadece yazım uslubundan dolayı arkadaşlarımız tepkilerini göstermişler, konunun takipçisiyiz

Selamlar,

4,65 yeni teknenin kıçına 30 Evinrude Etech takılı ama ustunde etrafı bilen balıkçı bir usta yok. Gece, Gündüz farketmez, hava biraz eserse ıslanmak sorun olmaz, bir aksilik olduğunda (şimdiye kadar yaşamadık ama) panik yapmayacak, tekneden kalamış adalar ve boğaz hattında balık tutma bilgisi olan değil, tecrübesi ve başarısı olan, benzine ortak olmayacak, balık olmadığında çok geyik yapmayacak eskiden burda şöyle tutardık böyle tutardık bitirdiler marmara yı yapmayacak, yüzmesini bilen, balık tutmak için risk almayacak deneyimli bir arkadaş ile hafta içi saat, mesafe sınırı olmadan denize çıkabilirim.

Arayan: Yaş 34, Bilgisayar Programcısı, ADB sahibi, 12-14 metre yelkenli ile uzun yol deneyimi (Marmaris - Istanbul Non-Stop) olan insan.

Hedef: Çok sıkılmadıkça istavrit, mezgite çapari atılmayacak, esas hedef sarıkanat, lüfer, palamut veya çekmesi keyifli 300gr uzeri herhangi bir balık yenmesi zorunlu değil.

Takım: Kendi takımlarım mevcut, kamış kullanmam ama kamış takacak yer var isterseniz.

Çıkış Limanı: Şaşkınbakkal Sahil

Dönüş Limanı: Şaşkınbakkal Sahil hayırlısı ile.

Toplam Yolcu : Arayan + Aranan = 2 kişi

Seyir Hızı: 12 - 14 Mil

Acil Durum Seyir Hızı: 20 Mil

Maksimum Demirleme Derinliği: 25-30 Metre (Önceden bilgilendirmek sureti ile arttırılabilir)

Balık Bulucu mevcut ama monte edilmedi daha, müsait olursam monte edicem çıkmadan.

Yasal Evraklar : Mevcut

Gönüllülere duyurulur.
Selcuk

NOT: Kafama göre birisini bulana kadar konu açık, konu açık olduğu sürece aksi bildirilmediği sürece arayışım sürüyor.

Selçuk merhaba,

Açmış olduğun konu biraz reklama, biraz iş ilanına ve biraz da açık davete benziyor 😉

Reklam kısmından girecek olursak, kendini anlatmışsın

İş ilanı kısmından girecek olursak, bu işi bedavaya yapacak birisini bulmak oldukça zor olur. Zira, bu işi yapabilecek kişi zaten geçimini yapan bir kişi olacaktır. O da keyif için zaman harcamayacaktır, evde çoluk çocuk ekmek bekler

Davet kısmından bakacak olursak, bahsettiğin yerlerde avcılık yapan kişilerde zaten tekne sahibi kişilerdir. Tekne sahibi kişiler genelde kendi tekneleriyle balık tutmayı ve denizde olmayı severler

Aklıma takılan bir diğer konuda muhabbete kapalı olacak kişi meselesi, avcı olupta ağzını kapatabilen kimse var mıdır? Benim bildiğim kimse yok ya da konuşmayan balıkçıyı, kaptanı ve avcıyı görmedim. Bu işin doğasında vardır konuşmak, paylaşmak ve yakınlaşmak

Şimdi tüm bu etkenleri gözönüne alacak olursak sana uygun bir partner bulma şansın oldukça azalıyor. Yazdıklarına rağmen gönüllü olmayı düşünüyorum ama ben susmadan duramam, illa konuşurum. Ayrıca bahsettiğin yerlerde hiç tekne kullanmadım. Bir de teknenin demirli olması işime gelmez, demirli teknelerde genelde midem bulanır 😉

Bu bağlamda kararsız kaldım, kararı sana bırakıyorum. Aşağıda özelliklerimi belirteceğim, buna göre kararı sen vereceksin

- İsmim, cismim imza ayarlarımda ve profilimde yazılı...
- ABD sahibiyim...
- Yüzme bilirim, 5-6 metrelere kadar dalabilirim...
- I.G.F.A kayıtlı üyesiyim...
- El oltası dahil her türlü olta takımını kullanabilirim...
- Altı kez yurtdışında balık avına gittim...
- Yaklaşık 30 yıldır denizlerimizde balık peşinde oldum, halen de oluyorum...
- Birkaç tane teknem oldu, yer sorunu nedeniyle şu anda yok...
- İşime önem veririm, ancak boş zamanımda balık peşinde olurum...
- Grafik-Tasarım işiyle uğraşıyorum (kendi firmamda)...
- Ve, aklıma gelmeyen şeyler diyelim...

Aradığını bulacağın günlerin yakın olması ve her zaman rast gelmesi dileklerimle...

Kasıkları kasarak parçalama 🙁🙁 metodu çok irite edici geldi, bu kadar açık bir dille anlatmak, kötü bir iz bıraktı bende tekne tuvaletleri hakkında.

Selçuk merhaba,

Açmış olduğun konu biraz reklama, biraz iş ilanına ve biraz da açık davete benziyor 😉

Reklam kısmından girecek olursak, kendini anlatmışsın

İş ilanı kısmından girecek olursak, bu işi bedavaya yapacak birisini bulmak oldukça zor olur. Zira, bu işi yapabilecek kişi zaten geçimini yapan bir kişi olacaktır. O da keyif için zaman harcamayacaktır, evde çoluk çocuk ekmek bekler

Davet kısmından bakacak olursak, bahsettiğin yerlerde avcılık yapan kişilerde zaten tekne sahibi kişilerdir. Tekne sahibi kişiler genelde kendi tekneleriyle balık tutmayı ve denizde olmayı severler

Aklıma takılan bir diğer konuda muhabbete kapalı olacak kişi meselesi, avcı olupta ağzını kapatabilen kimse var mıdır? Benim bildiğim kimse yok ya da konuşmayan balıkçıyı, kaptanı ve avcıyı görmedim. Bu işin doğasında vardır konuşmak, paylaşmak ve yakınlaşmak

Şimdi tüm bu etkenleri gözönüne alacak olursak sana uygun bir partner bulma şansın oldukça azalıyor. Yazdıklarına rağmen gönüllü olmayı düşünüyorum ama ben susmadan duramam, illa konuşurum. Ayrıca bahsettiğin yerlerde hiç tekne kullanmadım. Bir de teknenin demirli olması işime gelmez, demirli teknelerde genelde midem bulanır 😉

Bu bağlamda kararsız kaldım, kararı sana bırakıyorum. Aşağıda özelliklerimi belirteceğim, buna göre kararı sen vereceksin

- İsmim, cismim imza ayarlarımda ve profilimde yazılı...
- ABD sahibiyim...
- Yüzme bilirim, 5-6 metrelere kadar dalabilirim...
- I.G.F.A kayıtlı üyesiyim...
- El oltası dahil her türlü olta takımını kullanabilirim...
- Altı kez yurtdışında balık avına gittim...
- Yaklaşık 30 yıldır denizlerimizde balık peşinde oldum, halen de oluyorum...
- Birkaç tane teknem oldu, yer sorunu nedeniyle şu anda yok...
- İşime önem veririm, ancak boş zamanımda balık peşinde olurum...
- Grafik-Tasarım işiyle uğraşıyorum (kendi firmamda)...
- Ve, aklıma gelmeyen şeyler diyelim...

Aradığını bulacağın günlerin yakın olması ve her zaman rast gelmesi dileklerimle...

Süleyman abi,

Eğer Pc değilde Mac kullanıyorsan, musait olduğun zaman çıkabiliriz yazdıklarıma gıcık olup beni kesecek birine benzemiyorsun. Haftaiçi olduğu sürece sadece saat ve yer söylemen yeterli. Menderes abi senin konusmana katlandı ise bende katlanırım en kötü şunlardan bir tane alırım.

Ear_warmer.jpg

Yalnız programı sen yap, zargana vs gibi ihtiyaçlar olacak ise onceden konusalım.

Selcuk

Süleyman abi,

Eğer Pc değilde Mac kullanıyorsan, musait olduğun zaman çıkabiliriz yazdıklarıma gıcık olup beni kesecek birine benzemiyorsun. Haftaiçi olduğu sürece sadece saat ve yer söylemen yeterli. Menderes abi senin konusmana katlandı ise bende katlanırım en kötü şunlardan bir tane alırım.

Ear_warmer.jpg

Yalnız programı sen yap, zargana vs gibi ihtiyaçlar olacak ise onceden konusalım.

Selcuk

Bi dakka Mac kullanmanın negibi bir tercih sebebi olduğunu anlayamadım, bende 88 senesinden beri mac kullanıcısıyım, ama hertürlü kritere uysam hafta içi kriteri beni aşar..

merhabalar;

bende yazılandan anladığım kadarı ile kendi fikrimce olan şeyleri söylemek isterim;
forumu takip ediyordum ilk yazdığınız mesajı gördüm, ve dakikasında kaldırıldı. Şimdi yeni bir düzen ile yazılmış yazınızı okudum diğeri ile pek farkı yok gibi...

konu başında yazdığınız ile, daha sonra kasılmalar ile devam eden yazınızı gördüm, keşke o son yazdığınız mesajı kendinizin durumu ile ifade ederken yazsaydınız daha iyi olurdu diye düşünüyorum. Anladığım kadarı ile hem zevk yapıp hem de bir avdaş ( arkadaş demiyorum ) arıyorsunuz, ama bu bir zaman sonra avdaştan çıkıp daha sonra arkadaşlığa dönüşürse belkide yeniden avdaş arayışınıza geçebilirmisiniz onu da göz önünde bulundurmak gerekir 🙂

Bahsettiğiniz konuda size katılıyorum sizinle aynı düşünceleri paylaşıp sizin dayanacağınız kadar aynı dayanıklıkta birini aramaktasınız. Keşke bu işi foruma yeni üye olmuşken değil de biraz vakit geçirdikten sonra buradaki arkadaşları seçerek karar verseydiniz daha güzel olurdu. Bu şekilde en azından açmış olduğunuz konuya tepki almazdınız ve arayışınızı belkide en güzel şekilde değerlendirmiş olurdunuz.

Bende Süleyman abi gibi pozitif düşünerek cevap veriyorum. Ben de heyecan ve değişikliği seven biriyim, hiç tekne ile açılmadım neler yaşanır bilmem. Ama çok güzel bir davet gibi görünmüyor da değil hani.

İnşallah aradığınız partnerinizi bulur ve gönlünüzce bir av geçirirsiniz.

saygılar,

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
Back