TEKNEYİ SUYA ATMA VE KARAYA ÇEKME KONUSUNDA YARDIM

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan emreersoz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Yakın olsan Pelitköy İçmelere gel çek diyeceğim. Eğimli kızak yaptık, iki konik dişli tambur, çelik halat, sahilde beton zemin üzerine monte ettik. Buraya tek başına çeker, kızak eğimli olduğu için tamburun emniyet dişlisini boşalıp iter indirirsin. Yer lodos alsa da tekne lodosa karşı çok emniyetli.

Ancak sistem şimdi boş duruyor, çünkü 4.50 teknemizi 20HP Johnson motoruyla birlikte çaldılar.
Çalana hayırlı olsun.😡
Tekne çekmek isteyenlerden kira istenmez.🙂

geçmiş olsun abi.sinir bozucu bir durum..teklifin için sağol ama en azından bir yaz kulllanayım öyle getiririm tekneyi 🙂

cevabına teşekkürler özgür.seninle tekneden ,kullanım tarzımıza ve kullanım yerimize kadar çok benziyor..bizim sahilde de tekneler denizden 7- 8 m arası mesafede duruyorlar.sahilin eni çok çok geniş.bende araba ile çözücem sanırım bu sorunu.yada herkezin denize çıktığı ve döndüğü saatlere denk getiricez..

şimdi sırf bu sıkıntılar vardiye de bu sevdamdan vazgeçmek istemiyorum.heleki tekneden motora her konuda karar verip görüşmeleri yaptıktan sonra.yıllarca bekledik teknemiz olsak diye.atıp çekme derdine vazgeçmeyelim dimi 🙂)).özgür sen ne kadar süre kullanıyosun peki tekneyi.mesela ben haziran sonu suya indiricem.eylülde karaya alıcam.yıllık izin ve hafta sonları gittiğimde kullanıcam tekneyi..bazen diyorum bukadar kullanım zamanı için almak doğrumu bir tekne.ama sonra yaz gelip denize açılanları teker teker görünce içimize oturuyo neden bi teknemiz yok diye. : )))...yeni bir uğraşa başlamak zormuş gerçekten.

bizim yazlıkta yazlıkçı olanlardan kimse teknesini günlük olarak çekmiyor. dubalar yaptırdık, herkes akşam kendi dubasına bağlıyor. sabah ise denize girip teknesine binip gidiyor. misafiri ya da yükü var ise, tekneyi dubadan çözüp, motoru kaldırıp (motorun seviyeleri var, 3 seviye) kıyıya yanaşıp insan ve yükü alıp, denize açılıyorsun, uygun derinliğe ulaşınca motoru tamamen indirip (bunu ağır motorlarda trim motoru yapar, hafif motorlarda el ile) gaza basıyorsun.

tekne ne zaman kuma alınır?

1.üç günden uzun tekneden ayrı kalınacak ise ve ilgilenecek kimse yoksa
2.söz konusu yerde çocuklar filan tekneye dadanıp içini su dolduracak kadar taşkınlık yapıyorsa
3.sahilde motorun çalınma geçmişi var ise, motor kayıtlı değil ise ya da çalınma işi sık rastlanıyorsa (motordan aynaya saplama atarsan motoru kolay çalamazlar, ama isterlerse tekneyi dubadan kesip yedekleyip giderler.)
4. windguru rüzgar tahminleri fırtına işaret ediyor ise ve rüzgar denizden sahile doğru ise (lodos poyraz demeyeceğim deniz kıyısının konumuna göre değişir bu)

o zaman her çıkışta kıyıya almak lazım.
4.

bizim yazlıkta yazlıkçı olanlardan kimse teknesini günlük olarak çekmiyor. dubalar yaptırdık, herkes akşam kendi dubasına bağlıyor. sabah ise denize girip teknesine binip gidiyor. misafiri ya da yükü var ise, tekneyi dubadan çözüp, motoru kaldırıp (motorun seviyeleri var, 3 seviye) kıyıya yanaşıp insan ve yükü alıp, denize açılıyorsun, uygun derinliğe ulaşınca motoru tamamen indirip (bunu ağır motorlarda trim motoru yapar, hafif motorlarda el ile) gaza basıyorsun.

tekne ne zaman kuma alınır?

1.üç günden uzun tekneden ayrı kalınacak ise ve ilgilenecek kimse yoksa
2.söz konusu yerde çocuklar filan tekneye dadanıp içini su dolduracak kadar taşkınlık yapıyorsa
3.sahilde motorun çalınma geçmişi var ise, motor kayıtlı değil ise ya da çalınma işi sık rastlanıyorsa (motordan aynaya saplama atarsan motoru kolay çalamazlar, ama isterlerse tekneyi dubadan kesip yedekleyip giderler.)
4. windguru rüzgar tahminleri fırtına işaret ediyor ise ve rüzgar denizden sahile doğru ise (lodos poyraz demeyeceğim deniz kıyısının konumuna göre değişir bu)

o zaman her çıkışta kıyıya almak lazım.
4.

bizim sahilde denizde bırakılmıyor tekneler..şu ana kadar hiç hırsızlık yaşanmadı ama yinede herkes her akşam kuma çekiyor.sahilde alışkanlık böyle oturmuş durumda.

herkese merhaba.kısmetse 4.50 bir tekne ve 20 hp honda sahibi olucam..siz deneyimli abilerime sormak istediği şu; bizim sahilde tekneleri denize atmak ve çekmek yardımlaşma usulü oluyor.çoğunluk balıkçı olduğundan hepsinin denize açılma ve dönme saatleri aynı.ben ağırlıklı dalış ve zıpkıncılık yaptığımdan saatler uymaya biliyor.yani yardım edecek birileri olmazsa yandık gitti..

oldu da , tek başına yada az kişi ile nasıl yapabilirim bu işi fikirleriniz nedir.piyasa da uygun fiyatlı makaralar var bunları nasıl kullanabilirim.kuma gömme yapsak tekneyi çekecek güce ulaşabilirmiyiz.yada tekne altına koyacağımız birşey ile işi rahatlatabilirmiyim ( bir abim ,biz çuval seriyoruz.fiberide koruyor demişti )

tavsiye edeceğiniz bir ürün varmıdır ( makara konusunda ) yada araba ile uzaktan çekmeyi denesem sizce çelik halat bile olsa riskli olurmu.

not:sorum saçma gelebilir ama malum deneyim eksikliği çok tekne konusunda. bu konu kafamı kurcalıyor.o yüzden sizlere danışmak istedim.herkeze şimdiden teşekkürler.

yapacağın şey römorklara konulan silindirlerden alıp tahta bir aparata takıcaksın.(Römorkun tekerleksiz yani dingilsiz halinide alabilirsin uğraşmak istemiyorsan. Ama maliyeti az olsun dersen dediğim gibi o silindirlerden alabilirsin.) Montajı oldukça kolay gereken malzeme matkap ve vida 🙂

Back