TEKNOLOJİYİ YANLIŞ KULLANMANIN DOĞAYA VERDİĞİ ZARAR...

SKARPİ66

Daimi Üye
Kayıt
13 Ara 2016
Mesaj
1,633
Tepki
4,314
Ödül
113
Şehir
İSTANBUL / ŞİŞLİ - Kurtuluş
upload_2017-8-13_1-20-22.png
TARİH 12,08,2017 YER BİLECİK ((link) )

Bilecik'te, elektrik üretimi yapan bir firmanın su yatağını değiştirmesi sonucu 120 bin alabalık öldü.
Bozüyük ilçesindeki elektrik üretimi yapan bir firma, Karasu Çayı'nın dere yatağını değiştirince yakınlardaki bir alabalık çiftliğine su verilmedi. Çiftlikteki binlerce balık yeterli su olmayınca oksijensiz kalıp telef oldu.

Alabalık üretimi yapan tesisin müdürü Erdal Dudak, ihraç edecekleri yaklaşık 120 bin alabalığın telef olduğunu söyleyerek şöyle dedi:

'150 TON BALIK ÖLDÜ'


"Tesisimizin yukarısında bulunan elektrik santrali, su yatağını değiştirmesi nedeniyle bu olay meydana gelmiştir. Tesisimizde yüzde 90 varan balık ölümleri meydana geldi. Bu balıklar 200 gram ile 2 kilo arasındaydı. Adet olarak 120 bin civarında, yaklaşık 150 ton balığın öldüğünü tahmin ediyoruz. Bu balıklar 1 hafta-10 gün içerisinde ihracata göndereceğimiz balıklardı. Bu durum maddi yönden bizi sıkıntıya soktu. Gerekli mercilere durumu bildireceğiz."

Bozüyük Kaymakamı Hasan Yaman da balıkların telef olduğu tesise gelerek yetkililerinden bilgi aldı. Kaymakam Yaman yaptığı açıklamada, şöyle konuştu:

'HASARI ASGARİ DÜZEYE İNDİRMEYE ÇALIŞIYORUZ'

"Su kesintisinden kaynaklanan balık ölümleriyle ilgili Devlet Su işleri Müdürümüz, Jandarma Komutanımız, Tarım İlçe Müdürümüz, Belediye Başkan Yardımcımız ve ekipleriyle birlikte buraya durum tespiti yapmak üzere geldik.
İşletmeci arkadaşlarımızın zor gününde yanlarında olmak istedik. Maalesef bir tesis tarafından dere yatağının değiştirilmesi sırasında yaşanmış bir vaka. Bunun hasarlarını en asgari düzeye indirmeye çalışıyoruz."
 
Back