Temu ip misinaları hakkında bir video (Kalite, metraj ve dahası)

BALIKDENiZDE

Daimi Üye
Tepki
506
Ödül
103
Dostlar inceleme videosu tadında oldu ve aynı zamanda ölçüm de yaptım. Detaylar videoda..

Dostlar inceleme videosu tadında oldu ve aynı zamanda ölçüm de yaptım. Detaylar videoda..

EVET... Temuda fiyatlar buraya göre daha iyiydi. şu %60 vergi olayından sonra işler biraz karıştı. ayrıca temunun tedarikçileride işe uyandı. fiyatlara dokundurdular. ayrıca olay birazda istismara kayınca....
ben yaklaşık toplamda 15-20 bobin aldım şu ana kadar. şok için 020-022-023. ayrıca hesaplı gördüğüm 8X-012 ve 014 olarak. lakin seaknight marka hariç diğer markalarda metrajlar çoğunlukla eksik çıktı. bende 2 adet misina ölçer var. bir tanesini sarım yaptığım makina tarafına diğerini ise ipin boşldığı makara tarfına takıyorum. 300mt yada 500mt. misinalarda sürekli eksik çıktı. TAMAM. temu hemen kredi iadesi kabul ediyor. ama bu seferde ben kendi kendimde suçluluk duymaya başladım :krktm::krktm:. artık bilmediğim, emin olmadığım, denemediğim marka hariç almıyorum.

Bazılarının "bakın elimle kıramıyorum" diyerek sponsorlukla önerdiği ghotda ipleri kesinlikle almayın diye buraya uyarı düşeyim. x12 denen ve 13,5 kg çeker diye pazarlanan ip misina düğümsüz testlerde 3,5 kiloda kopuyor. Tek kelimeyle berbat.

Öte yandan aldığım Angryfish x9 0.10mm ip misina, belirtilen çeker değerine yakın kopuyordu. İp gerçekten 0,10 mm midir, gerçekten denildiği gibi 500 metre midir bunu benim anlamam mümkün değil ama fiyatı gerçekten uygun. 4 tane oltaya sardım ama herhalde az sarmışım ki hala 2-3 tane daha sarmaya yetecek kadar misina var gibi gözüküyor. Bu angryfish x9'un 9 kilo çekenini alıp surf kamışlarıma da sarmayı düşünüyorum.

Florokarbon diye aldığım FTK marka 0.20 ve 0.14 mm misinalar florokarbon kaplama olarak çıktı ama yine de bu misinaları beğendim. Şimdi satıştan kaldırılmış ve florokarbon kaplamalı olarak pazarlandığını görüyorum. Görseli şunun gibi ancak "coating" ifadesi yoktu:

1747525217671.png

Bir tane de yine FTK 0.30 florokarbon almıştım, bu gerçekten florokarbon ve bana kaliteli gözüktü. Onun görseli ise şöyleydi:
1747525171935.png

Umarım bu bilgiler faydalı olur.

Decathlonun %100 fluorocarbon dediği misinalar bile yaramaz, soft olan mavi paket tel tel soyuluyor misinası, diğeri de 0.35 misina elimle koparabiliyorum. Güven vermiyor misinalar. En güzeli kaliteli markalara gitmek gibi çünkü balık kaçırmak can yakabilir 🙂

Back