Tenya tenya dedikleri

Seddülbahir

Aktif Üye
Tepki
294
Ödül
73
Merhaba Arkadaşlar,

Son zamanlarda epey arttı. "Tenya" denilen ama "parazit" anlamına gelmeyen suni bir aparat var.
Çeşitli markaların farklı modelleri mevcut. Yüzüklerin efendisi filmindeki Sauron'un gözüne benzeyen göz modeline özellikle bittim 😛😛

Epey de para laf aramızda 😵😵
Ama jig avlarına gidildiğinde tekne duruyorken bununla gayet güzel balıklar alınıyor. Ciklemekten kolun yorulduğunda avdan geri durmamak için ideal bir şey 🙄🙄
Hiç kullanmadım ama genellikle iri karides takılıp derin suda kırmızı balık hedefleniyor, yanılıyor muyum?

Aslında bana soracak olursanız janjanlı ve muhtelif ağırlıkta zokadan başka bir şey değil.
Ama varsa bir özelliği, bir kendine haslığı dinlemek isterim..Bu konudaki fikir ve tecrübelerinizi alabilir miyim?

Dosyalar

• mavi.jpg
    mavi.jpg
    24 KB · Okunma: 680
  • 12952991_10210070137775093_114448583_o.jpg
    12952991_10210070137775093_114448583_o.jpg
    33.4 KB · Okunma: 656
  • 30816344218t.jpg
    30816344218t.jpg
    24.3 KB · Okunma: 704
Son düzenleme:
Bunlar son birkaç senede popüler oldular.
Dip ve taş balıklarında çok işe yarıyorlar. (Ben daha hiç denemedim ama kullananların yorumlarıyla.)
Bu kafaya ya iri karides ya da silikon ahtapot takıp dipte sektiriyorlar

Memleketimizde gayet iyi bilinen, hatta yöntemin piri ustaları bulunan, gelgelelim yeni nesil tarafından pek rağbet görmediğinden hemen akla gelmeyen "hırsızlı yemli zoka"nın Japon versiyonu. Mucizevi bir şey değil, bu kadar da şaşırıp hayrete düşülecek bir şey de değil.

Japon'un ne yaptığını merak etmek yerine bizim zokacılar ne yapmış, bu yapılageleni modern olta balıkçılığına nasıl uyarlarız, ona bakmalı kanaatimce.

İyi şanslar...

Memleketimizde gayet iyi bilinen, hatta yöntemin piri ustaları bulunan, gelgelelim yeni nesil tarafından pek rağbet görmediğinden hemen akla gelmeyen "hırsızlı yemli zoka"nın Japon versiyonu. Mucizevi bir şey değil, bu kadar da şaşırıp hayrete düşülecek bir şey de değil.

Japon'un ne yaptığını merak etmek yerine bizim zokacılar ne yapmış, bu yapılageleni modern olta balıkçılığına nasıl uyarlarız, ona bakmalı kanaatimce.

İyi şanslar...
Bizde bunlar var, doğrudur ama zaman eşeği boyayıp babaya satma zamanı..
Japonlar bunları tabiiki icat etmedi ama allayıp pulladılar, yeni şekil verdiler, boyadılar ve pazara sundular.
Bizim zokacılarımız ise maalesef anılarda kalmış vaziyette.
Sonuç olarak ne üretirsen üret, pazarlıyamıyorsan satamazsın.. 🙂

Merhaba Arkadaşlar,

Durum anlaşılmıştır.. İlk mesajda yazdığım gibi, olay görüntü itibarıyla bildiğimiz hırsızlı zokanın "janjanlı/sosyetik hali" şeklinde duruyor.
Ama,
Normalde zokalı av esnasında (ben) zokayı dipten yarım ila bir kulaç yukarda tutarım. Lüfer dip balığı değildir zira..
Ama bu kırmızı balık hedeflenen avlarda karides kullanıldığından ve karidesin de yerde yürüdüğünden yola çıkarak, acaba bunlar zokayı yere oturtuyorlarmı diye merak etmedim değil.
Bazı zokaların alt kısımlarının düz formda olması da bu yöndeki düşüncelerimi pekiştirdi..
Yine de farklı bir tecrübesi olan arkadaş varsa paylaşsın bizimle..

Bunların Agir gramajlı olanlarına kalamar takip sırtıda kullanıyorlar. Ek tertibat kurşun olmadan pratik bir yöntem gibi duruyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Türkiyede kaç para bilmiyorum ama Serdar abi epey para demiş belki bunlar iş yapar ayrıntılı incelemedim . (link) Rastgele

Back