Doğa yürüyüşlerinde ve dağcılık faaliyetlerinde, teri dışarı çabuk atacak bir thermal iç giysi önerisine ihtiyacım var. Aşağıdaki ürünlerden kullananlar var ise yorumlarını bekliyorum. Bu özellikle balıkçılıktada önemli. Hava sıcaklığının henüz yüksek oldğu saatlerde, gece soğunu düşünerek sıkı giyip avlağa gidince, hele birde biraz yürüme mesafesi varsa, kan ter içinde kalınıyor. Ondan sonra gece ayazı çökünce çok büyük sıkıntı oluyor.
Problemi çok güzel ortaya koymuşsunuz: Problem öncelikle soğuktan korunmak değil, ondan daha önce terden korunmaktır. Sırtta oluşan terin giysi üzerinde sürekli tenle teması soğuğun kendi etkisinden daha kötü sonuçlar ortaya çıkarabilir. Henüz soğuğun etkisini göstermediği saatlerde av için yola çıktığınızda ve üstelik yürümeniz de gerekiyorsa, giyiminiz daha soğuk şartlara göre olduğu için vücutta oluşan ter vücut için tehdit oluşturur. Maksada hizmet eden bir termal içlik ihtiyacını ortaya çıkaran durum budur. Yoksa problem sadece soğuktan korunmak olsa üst üste iki yün içlik yeter de artar bile. Termal içlik yün içlikten daha fazla sıcak tutmaz ama yün içliğe göre teri daha hızlı dışarı atar (tabii kesinlikle kaliteli bir termal içlik olmak şartıyla).
Marka ismi vermek istemezdim ama 2 senedir sürekli kullanıp da tam söylediğiniz durumdaki ter problemini çok iyi çözdüğü için ve fazlasıyla memnun kaldığım için bir kullanıcı yorumu olmak üzere North Face'i denemenizi öneririm. Benim usulüm şu: En alta adını verdiğim termal içlik. Onun üstüne atlet, ki termal içliğin dışarı attığı ter pamuklu atletin üzerinde kalır. Atletin üstüne yün içlik. (Termal içliğin işlevini kaybetmemesi için usulüne uygun şekilde yıkanması gerekir.)