Tırıvırı Rezaleti !!!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Anonim
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Denetim diye bişey yokki biyerleri arayıp şikayet ediyosun herkes topu birbirine atıyo kıyıda bişey oluyo sahil güvenliği arıyosun polisi arayın diyo polisi bu tür durumlar için aradınmı hiç umursamıyo benim işim değil diyo eskiden bizim buraya jandarma bakıyodu gelip ilgileniyorlard sağolsunlar. Polise kalsa sadece adam ölürse gelip bakıyolar onun dışında başka şeyler angarya onlar için. Tarım gıda ve hayvancılık bakanlığı bu işleri yürütemiyor denetlemesi yok ülkemizde 4 tane deniz var Ülkemizde Deniz ve Su işleri bakanlığı olması denetlemeler takipler için özel kolluk kuvveti birimleri kurması lazım başka türlü böyle olmaz gelmiş böyle gider.

Denetim diye bişey yokki biyerleri arayıp şikayet ediyosun herkes topu birbirine atıyo kıyıda bişey oluyo sahil güvenliği arıyosun polisi arayın diyo polisi bu tür durumlar için aradınmı hiç umursamıyo benim işim değil diyo eskiden bizim buraya jandarma bakıyodu gelip ilgileniyorlard sağolsunlar. Polise kalsa sadece adam ölürse gelip bakıyolar onun dışında başka şeyler angarya onlar için. Tarım gıda ve hayvancılık bakanlığı bu işleri yürütemiyor denetlemesi yok ülkemizde 4 tane deniz var Ülkemizde Deniz ve Su işleri bakanlığı olması denetlemeler takipler için özel kolluk kuvveti birimleri kurması lazım başka türlü böyle olmaz gelmiş böyle gider.
Bende çok şikayet ettim. Bir defasında belki 5 ayrı yere yönlendirdiler. Dolap beygiri dönüp başa geldim.

Geçen sene Bayramiç barajına 10 dk uğramıştım Turnaya diye bir kaç kişi daha vardı yemli atıyorlardı çat diye Jandarma geldi kimlikleri vs istedi arabalara baktı ihbar var tırıvırı atılıyormuş v.s bulamadılar tabi ama ısrarla rica etti her durumda bizi arayın millet aramaktan çekiniyor istemiyor v.s bizim işimiz bu arayın ki kökünü kurutalım v.s resmen ihbar edin diye yalvardı hoşuma gitti.Adamına karakoluna göre değişiyor sanırım..Tırıvırı görünce direk arayın görmeseniz şüphelenseniz bile arayın arayanın 1 gözü gelmeyenin 2 gözü kara

Geçen sene Bayramiç barajına 10 dk uğramıştım Turnaya diye bir kaç kişi daha vardı yemli atıyorlardı çat diye Jandarma geldi kimlikleri vs istedi arabalara baktı ihbar var tırıvırı atılıyormuş v.s bulamadılar tabi ama ısrarla rica etti her durumda bizi arayın millet aramaktan çekiniyor istemiyor v.s bizim işimiz bu arayın ki kökünü kurutalım v.s resmen ihbar edin diye yalvardı hoşuma gitti.Adamına karakoluna göre değişiyor sanırım..Tırıvırı görünce direk arayın görmeseniz şüphelenseniz bile arayın arayanın 1 gözü gelmeyenin 2 gözü kara
Adaş jandarmalar sağolsunlar işlerini yapıyorlar böyle durumlarda ama jandarma bölgesinin dışındaki alanlar hepten başıboş polis bölgesinde ara bakalım polisi ihbar et tırıvırı atıyorlar diye gelip bakıyorlarmı hiç? Daha önce forumdada lafı çok geçti Galata köprüsünden tırıvırı atanları polise ihbar ediyoruz gelip bakmıyorlar diye defalarca yazıldı. Ben geçengün hanımla beraber parkta çocukları gezdiriyordum trafiğe kapalı parkta motosikletliler geziyor polisi aradım plakasını söyle diyo bana dedim bisürü motorlu var tek tek plaka mı tutcam ben gelin bakın dedim adam bana ne dese beğenirsin ben oraya polis mi koyacam zaten polis yok diyor, ben ekip gönderin baksın dedim kimse gelip bakmadı. Kendi kendime dedim nasıl bir ülkede yaşıyoruz. Son 15 senedir bi dünya polis alındı işe, nerde bunlar bana polis yok zaten diye cevap veriyorlar bizim vergilerimiz nereye gidiyor güvenliğimiz içinde harcanmıyormu bu paralar

O seviyeye gelmemize daha çok zaman var maalesef. Olması gereken de bu çeşit bir uygulama.
aslında cezaları daha caydırıcı olabilir daha önce para cezası alana kademeli olarak hapis cezası uygulana bilir geçen gün Facebookta gördüm ağ ile sazan katliyamı yapana 1.100 tl para cezası kestiler adamlar ağ ile avladıkları balıkları satarak çok daha fazlasını kazandıklarından umursamadı bile

Cezaların caydırıcı olması ile birlikte denetimin sıkı olması, şikayet durumunda özellikle polis alanına kalan yerlerde anında olaya müdahale edilebilmesinin sağlanması gerekir. Tırıvırı ile yakalanan birisine 10 bin TL ceza kesilirse ve de gerçekten denetim olursa kısa sürede tırıvırı olayının kökü kazınır bence.

Ne anlarlar ağ dan tırıvırıdan arkadaş kamıştan tutup balığı çekmek gibisi varmı.Kaçırmanın tadı bile ayrı güzel

Back