Arkadaslar malzemeleri aldim bir balikci magazasindaki abimin tavsiyeleri uzerine sistemi soyle yapacagiz.Tonoza u kilitle 8mm galvaniz zinciri takicaz 5 metre uzunlugunda dibe yatiricaz ucunada 12mm ipek halat takıp 5m yukari cikaricaz derinlik 5 metre cunku halatin ucunada samandirayi takicaz.Tekneyle giderken samandirayi bagliyacagiz halatin ucuna geldigimizde ise samandirayi tekneye alicaz ve halata direk tekneyi baglayacagiz.Ve boylece amortisor gorevi gorucek.Fakat teknenin burundaki halkasina halati nasil bir dugumle baglamalimiyim saglam cozulmuycek bir sekilde.Asma kilit kullanmamamdaki amac zincir makaslariyla goturcek adam allah korusun kafaya koyduysa goturur dedi malesef 🙂 Ondan normal u kilit kullandik.Ayrica 5 metre derinlikte zincir yaparsan o agirligi tasiyacak samandira yok gereksiz dedi.Birde eger tekneyi asma kilitle zincire baglarsan o zincir burnunu parcalar dedi dert havalarda ondan sistemi boyle yapalim dedik bende sizinle paylasmak istedim bunu siz ne dusunursunuz bu konuda diye.Birde dedigim gibi dugum konusunda hangi dugumu kullanmaliyim yardimlarinizi bekliyorum