Tonoz zinciri ve kilit

Dibe yatiracagim zoncir 2.5 metre 10 mm kalinliginda olucak digerleri ise 8mm tekneyi baglayacagim zincir yukari giden zimcir vs 8 mm olacak

Ali abi dün ders felan derken çizmeyi unuttum şindi amatör bir çizim yaptımimage.jpg image.jpg
Saplamalar zincirin baklasından geçecek kadar büyük olsun ama önüne pul koyki zincirin baklasından çıkmasın birde saplamaları bağladıktan sonra zincirde yuvarlak halkadan u kilit geçirip tonoza bağla ali abi asma kilitle uğraşmaimage.jpg image.jpg image.jpg image.jpg image.jpg image.jpg

Son düzenleme:
Fotoğraflar 2 tane aynı yüklendi telefondan olunca böyle oluyo site yönetiminden özür dilerim

Kardesim asma kilit kullanmamdaki amac hirsizlik amacli yoksa normal kilit kullanirdim tabiki

Arkadaslar malzemeleri aldim bir balikci magazasindaki abimin tavsiyeleri uzerine sistemi soyle yapacagiz.Tonoza u kilitle 8mm galvaniz zinciri takicaz 5 metre uzunlugunda dibe yatiricaz ucunada 12mm ipek halat takıp 5m yukari cikaricaz derinlik 5 metre cunku halatin ucunada samandirayi takicaz.Tekneyle giderken samandirayi bagliyacagiz halatin ucuna geldigimizde ise samandirayi tekneye alicaz ve halata direk tekneyi baglayacagiz.Ve boylece amortisor gorevi gorucek.Fakat teknenin burundaki halkasina halati nasil bir dugumle baglamalimiyim saglam cozulmuycek bir sekilde.Asma kilit kullanmamamdaki amac zincir makaslariyla goturcek adam allah korusun kafaya koyduysa goturur dedi malesef 🙂 Ondan normal u kilit kullandik.Ayrica 5 metre derinlikte zincir yaparsan o agirligi tasiyacak samandira yok gereksiz dedi.Birde eger tekneyi asma kilitle zincire baglarsan o zincir burnunu parcalar dedi dert havalarda ondan sistemi boyle yapalim dedik bende sizinle paylasmak istedim bunu siz ne dusunursunuz bu konuda diye.Birde dedigim gibi dugum konusunda hangi dugumu kullanmaliyim yardimlarinizi bekliyorum

Ben izbarco bagiyla baglarim diye dusundum fakat tekne dalga yonu degistiginde tekne o yöne donerken izbarco bagina yuk binmedigi sirada cozulme durumu olurmu ondan tam emin olamadim

Ali ben iki şekilde bağlıyorum tekneyi bi tanesi zincir direk tonozdan tekneye kadar diğeride sadece halat oda tonlzdan geliyo ayrı ayrı akşam zincir teknenin ucundaki u mapadan geçirip normal düğüm atıyorum sonra zincirin ucuna kilit takıyorum halayltın ucunada kanca bağladım

Anladim kardesim fakat ben sadece burundan baglayacagim dalga yonune gore donucek cunku arkadan baglamayacagim.Halatin ucuna dedigin kanca karabina yapalim dedim oda amortisor gorevi gormez kancayla direk halati dugumlemen lazim dedi bunu pek anlamadim acikcasi ne kadar dogru

Back