Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Trakonya ile tanışma.

Megalodon

Daimi Üye
Adı
Yılmaz
Çok geçmiş olsun, başarılı müdahale ile ucuz atlatmışsınız..

Spin on the beach

Daimi Üye
Adı
Cihan BALCI
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Üstüne basmış biri ve cektigin agirinin acısını anlayan biri olarak cok cok geçmiş olsun diyorum.

pelipe35

Aktif Üye
Adı
Ali Ersin Öztürk
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Çok geçmiş olsun henüz tanışmadım ama simasını aklıma kazıdım dikkatli olmak lazım

mctymn

Daimi Üye
Adı
Mecit Yaman
Çok geçmiş olsun. Küçük su üst tabakayı temizler, ama derinin altına inmiş zehiri ordan çıkaramaz. Yani üst tabakayı temizleme dışında bir faydası yoktur. Yanlış bir bilgidir halk arasında yayılan. Rastlantısal olarak rahatsızlık hızlı geçmişse, küçük suya yorulmuştur. Hızlı geçmesinin nedeni ise çok başkadır. Trakonyanında cinsleri vardır, hepsinin zehir dozajı farklıdır acı verir ve zehirler, fakat bir cinsi çok zehirlidir. Kalp krizine götürdüğü belgelenmiştir.
Mecit abi yapılması gereken tek doğru müdaheleyi yapmıştır. Zehrin verdiği proteinleri parçalamanın tek yolu yüksek ısıdır. Küçük su veya amonyağın bir etkisi yoktur derinin altındaki zehire.
Teşekkür ederim. Bilgiyi paylaşan Vedat Abayoğlu usta sağolsun.

mctymn

Daimi Üye
Adı
Mecit Yaman
Geçmiş olsun aynı hataya usta balıkçılar bile düşüyor, kulelide takımcı bir abimizde mezgit sanıp dalgınlıkla aynı şekilde trakonyayı avuçlamıştı. bazı arkadaşların bu balıktan haberleri bile olmuyor, bir kaç kere denk geldim uyardığımızda gayet şaşırmışlardı. ucuz atlatmışsınız.
Teşekkür ederim. Yaşayarak öğreniyoruz . çok dikkat etmek gerekiyor.

mctymn

Daimi Üye
Adı
Mecit Yaman
Üstüne basmış biri ve cektigin agirinin acısını anlayan biri olarak cok cok geçmiş olsun diyorum.
Teşekkür ederim. Sizede çok geçmiş olsun.
Arkadaşın anlattığı bir olayda , İzmirde küçük bir çocuk trakonyaya basıyor. zehire alerjisi varmış hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamıyor. Çok acı üzüldüm Allah rahmet eylesin.

Nomad

Üye
Adı
hll
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Büyük geçmiş olsun, geçen yıl beni de sokmuş ve hemen hastaneye gitmeme rağmen çektiğim acıyı unutamıyorum. Kolumu kesseler razı olacak kadar acı veriyordu, sıcak su iyi geliyor ağrının şiddetini azaltıyor, tüm gece sıcak suyun altına tutmuştum elimi. Bi' kaç hafta da elim şiş kalmıştı. :(

Beyefendi

Daimi Üye
Adı
ALİBABA TROFER
Arkadaslar 2006 yilinda marmaris turuncta ilk tuttugum dil baliginin ardindan gelen bu teakonya yuzunden 3 gun hastanede yattim.

Tekne turundayken olta sallayayim dedim tekne turuncta mola vermisti hay vermez olaydi once dil baligi ardindan bu geldi bilerek elle tuttamadim tipi cirkin oldugu icin agzindaki igneyi cikartirken yan dondu ve sag elimin orta parmaginin tirnak dibine ignesi girdi ve 2 dk icinden sizlamaya basladi kaptana seslendim o da eyvah dedi. Ambulans jet hiziyla geldi hemen o parmaga alerji igneleri yapildi ve 3 gun hastanede serum yedim.

Acisini soyle tarif ediyorum abartmadan tirtikli rambo bicagini elinizi tam ortasindan sokmuslar ve ceviriyorlar bu kadar.

Yillar gecmesine ragmen elim halen şiş odem olustu ve gecmiyor

Ekli dosyalar