Trakonya sokması

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ogan
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Ogan

Yeni Üye
Tepki
0
Ödül
1
14 gün önce işaret parmağımdan trakonya soktu elim bileğime kadar şişti şuan sadece sokulan parmağım şiş ama. İlk günkü gibi şişliği hiç değişmedi ne yapmam gerekiyor

İlk gün gittiğimde tetanoz ve antihistaminik dekort yaptılar gönderdiler

Aklınızda bulunsun Bi daha böyle Bi durumla karşılaşırsanız anında amonyak veya ısı ile müdahale edin. Yanan bir sigarayı veya çakmağı kibriti dayanabileceğiniz oranda yaklaştırın. Biz kayıktayken bi abiyi soktu ayıptır söylemesi amonyak olmadığı için sokulan yere önce küçük tuvaletini yaptı sonra sigarayı yaklaştırdı değmeyecek kadar. Sonra doktora gitti, pek Bi şişlik olmadı anında müdahaleden dolayı

İlk gün gittiğimde tetanoz ve antihistaminik dekort yaptılar gönderdiler

Bence kontrol için tekrar bir doktora gidin. Bu tarz durumlar her vücutta aynı tepkiyi vermeyeceği için tecrübelerle hareket etmek doğru olmaz. Fikir sahibi olmak iyidir ancak tekrar bir kontrole gitmeniz daha sağlıklı olur.

Geçmiş olsun

Geçmiş olsun. Yıllar oldu. Ayağımdan sokmuştu. Ayağım zonklamaya ve şişmeye başladı. Yalnızdım can havliyle birazcık işedim. İdrarı üstüne sürdüğüm anda zonklama geçti. O gün bu gündür idrardan tiksinmem.🙂

Şakası yok utanmanın çekinmenin gereği yok. İlk anda yapılan müdahale çok önemli. Tabi en doğrusu küçük bir şişe ama sağlam bi şişede amonyak bulundurması çantada.

Eczaneden böcek sokmasın karşı krem isteyin. Fayda edecektir

Bir dip notta ben ekleyeyim amonyak dikkatli kullanılmalı, ben aşırı kullanımdan yanık tedavisi görmek zorunda kaldım.Basit bir arı sokmasını korkunç bir yanığa çevirdim.Çok az miktarda sürüp geçmek gerekirken pamuğa döküp 10 dk bekletmiştim.Geçmiş olsun.

Cok gecmis olsun, herkesin vucudu farkli tepki verir, ama ben deki gibiyse o şişlik oyle kolay gecmeyecek. Özellkile eklemler şişmiştir
Bir iki gün değil aylar sürebilir. Benim ki belli bir oranda şiş kaldı. Unutmayın Uyguladığınız tedavi ve vücüdunuzun bu zehre olan tepkisi önemli.

Back