CMuratSeyis
Üye
Bu sefer Fas ın Tanger-Med limanı açıklarında demir attık.Firsat bu firsat diyerek takımları hazırladım ve denemelere başladım sabah akşam 5 er saatten çalıştım. Akındı 4 5 knot/saat hızlarına çıkınca 500 gram bile dibe oturmadı. Derinlik 65 metre dip kumluk. 2 gün/gece denemelere devam ettim bu arada devamlı Sun Fish gezip duruyordu su üzerinde 3 4 adet vardı yuzen. Mevsimsel aknıtı gece 2400 ile 0300 arasında zayıflıyordu yaklasık 0,2 knot/saat ozaman 175 gr dibe oturmaya başladı. Aklımda hiç trança yoktu. Hani balıkları çıkmaya başladı 3 tane yakaladım yaklaşık 23 cm boyunda . Birkere daha atayım dedim bir anda yük bindi Sun Fish sandım tasmalamadım. Yük binmeye devam etti makinanın kaloması calışmaya başladı. Bende asıldım. Çekmeye başladım arada boşladı 2 sn geçmeden tekrar kaloma açmaya başladı. Neyse çektim su seviyesine. Sudan çıkınca tabi o müthiş sevinç bi adet trança karşımda duruyor. Böylelikle av sonlandı zatn sabah vakitleri limana yanaştık.
Herkese şans gülmesi dileğiyle, bereketli avlarınız olsun.
3 Adet Hani Balığı
1 Adet Trança
Deep Rig şeklinde yakalanmıştır.
2 Adet İğne Kullanıldı.
Takım
Kamış: Okuma Cedros Pro Jig 180cm 40-50 lbs / 50-150gr M/H act.
Makina: Ryobi Fishing King8000
Yem: Kolyoz kuyruğu ( ortasından kuyruguna kadar kesip iğneye 4 kere geçirdim/ sübye vs canlı yok malesef akıntıdan sebep)
İğne: Mustad Big Red Hook Snapper Rig 6/0 (Aus. Brand) iğneler can en az 50 balık görmüştür hala keskin.
İp: Vursa Braid 60lb / 0,40mm
Shock: Elimde shock olmadığı için 40 kg çekerli 0,35lik powerline kullandım.
Düğüm Alberto Knot kesinlikle tavsiye ederim.
Not: Trança bu şekilde de yeme vurup yakalanabiliyormuş demekki.
Herkese şans gülmesi dileğiyle, bereketli avlarınız olsun.
3 Adet Hani Balığı
1 Adet Trança
Deep Rig şeklinde yakalanmıştır.
2 Adet İğne Kullanıldı.
Takım
Kamış: Okuma Cedros Pro Jig 180cm 40-50 lbs / 50-150gr M/H act.
Makina: Ryobi Fishing King8000
Yem: Kolyoz kuyruğu ( ortasından kuyruguna kadar kesip iğneye 4 kere geçirdim/ sübye vs canlı yok malesef akıntıdan sebep)
İğne: Mustad Big Red Hook Snapper Rig 6/0 (Aus. Brand) iğneler can en az 50 balık görmüştür hala keskin.
İp: Vursa Braid 60lb / 0,40mm
Shock: Elimde shock olmadığı için 40 kg çekerli 0,35lik powerline kullandım.
Düğüm Alberto Knot kesinlikle tavsiye ederim.
Not: Trança bu şekilde de yeme vurup yakalanabiliyormuş demekki.