TROFE AVLARINDA CANLI YEM PÜF NOKTALARI

Teşekkürler Ahmet Abi. Birde iğneye takılması ile ilgili resim olsa. Benim kullandıklarım çabucak ölüyor.

Teşekkürler Ahmet Abi. Birde iğneye takılması ile ilgili resim olsa. Benim kullandıklarım çabucak ölüyor.

Canlı yemin iğneye takılması konusunda da bildiğim püf noktalarını paylaşmaya çalışayım.
Lüfer yada palamutu burun deliklerinden takıyorum.
Yalnız burada hem hızlı hemde sakin olmalıyız,balığı kesinlikle sıkmayın.oturur pozisyonda ,kucağınıza bir bez koyarak,bir elinizle balığa üsten hafif baskı uygularken,diğer elimizlede yemi takalım.Suya bıraktığımızda diri ise mesele yok,biraz sersemlik varsa ,tekne yanında biraz canlanmasını beklemek faydalı olabilir.
Göz boşluklarından da iğne takılabilir,ama tavsiye etmiyorum.
Zargan yı da gaga iğnesi ve asıl iğneyi de sidik deliğinden,ete girmeden takıyorum.
Resim ayarlayabilirsem paylaşacağım.
Saygılarımla

bu sene akya için bırakma takım yapmayı düşünüyordum, iyi oldu bu yem alternatiflerini öğrenmek...

Ahmet abi çok teşekkürler,yassı balıkları sırtıda kullanıyormusunuz ,kullanıyorsanız onları düzgün nasıl yüzdürüyorsunuz,teşekkürler🙂

Ahmet bey çok yararlı bir paylaşım, sirtiyle balık tutmak gibisi yok, helehele canlı yemlerle.

Akya için potansiyel bir yem de ben eklemek isterim- iskarmoz(turna) uzun süre canlı kalıyor ve kıskandırma konusunda çok başarılı ancak ağzını hırsızla veya dikerek kapalı tutmanız gerekiyor.

Herkese rasgele.

Ahmet bey çok yararlı bir paylaşım, sirtiyle balık tutmak gibisi yok, helehele canlı yemlerle.

Akya için potansiyel bir yem de ben eklemek isterim- iskarmoz(turna) uzun süre canlı kalıyor ve kıskandırma konusunda çok başarılı ancak ağzını hırsızla veya dikerek kapalı tutmanız gerekiyor.

Herkese rasgele.

Orkinos içinde çok iyi yemdir.Zafer tüm tüyoları deşifre etme.🙂

Hayır Ahmet abi isparoz,karagöz gibi balıkları kastediyorum🙂

Sevgili Cem,
Canlı yem hedefinede bağlı,ama derimki akın ve sürü balıkları tercih et.
Palamaut,lüfer,kolyos,uskumru,istavrit,turna🙂mad🙂,tırsi,kupa v.b.
Zargana haricinde tüm balıkları burun deliklerinden tak.
Balık alınca lütfen benide hatırla,
Sevgi ve saygılarımla,

Back