Türkiye'de ilk kez BFS Avı

Melih Peker

Daimi Üye
Tepki
4,346
Ödül
113
Türkiye'de ilk kez Daiwa Alphas Air TW ile BFS Avı :

Kullanılan Ekipmanlar:
Makine : Daiwa Alphas air tw 2020 8.6L
Kamış : Lurekiller c140UL 2-7gr (aliexpress : (link)... )
Misina : Sunline Shooter FC Sniper 5lb
Sahte : Kendo 70s Zero Arise Minnow

* * *
Baitcasting ve LRF avlarındaki tecrübemizi henüz Türkiye'de pek bilinmeyen bir disiplin olan Bait Finesse System ( BFS ) alanına da taşıyoruz.Bu açıdan gerek sosyal medya gerek de av gruplarımızda eğitici ve öğretici paylaşımlarla hem bfs disiplinini tanıtmak hem de ekipman temini konusunda hobidaşlara yardımcı olmayı kendimize görev edindik.

Bu konuda daha fazla destek almak için "Baitcasting Turkey" Facebook grubumuza üye olabilirsiniz : (link)...

Peki , nedir bu BFS? Açılı bait finesse system olan bu disiplin aslında baitcasting ekipmanlarıyla yapılan bir nevi LRF diyebiliriz.Ameç ve hedeflenen balıklar aynı sadece yöntem ve ekipmanlar farklı.BFS dünyada daha çok tatlı suda , özellikle alabalık avında oldukça popüler.Öyle ki bazı ülkelerde dağ/dere balıkçılığında tercih edilen bir numaralı yöntem.Bunun temel sebebi daha kısa kamış ve compakt ekipmanlar ile oldukça zorlu meralarda isabetli ve efektif av yapmanıza imkan vermesi.Bu elbette tecrübe kazanması zaman alan bir disiplin.

Japonyada artık tuzlu su ve istavrit ile ufak kaya balık avlarında da ağırlıklı olarak BFS kullanılıyor.Amerika'da ise tatlı suda en çok tercih edilen yöntem haline gelmeye başladı.Amerika'da aynı ülkemizde olduğu gibi JDM ekipman temininde sorun yaşanıyor , BFS makinelerini üreten yerli firmalar yok denecek kadar az.Bu hususta ilk adımı Kastking Firması Zephyr modeli ile attı diyebiliriz.Yakın zamanda Amerika'da BFS çılgınlığı yaşanacağını öngörüyoruz , çünkü müthiş bir ekipman talebi var.Bizde malesef bırakın bfs normal baitcasting ekipmanlarını bile bulmak oldukça zor , ama bunun değişmesi için çaba gösteriyoruz.

Siz de bu yeni disiplini tecrübe etmek ve bize katılmak istiyorsanız kanalımıza abone olmayı unutmayın !

Thanks for this great share bro.
Except 12:35 it was so funny .
But at that moment you made such a huge mistake that, I can't forgive you.
Surprise ! Your elder have some hot chilli for your mouth ! 🤣😆🤣

Tebrikler Melih
Çok güzel bir av ve paylaşım..

Belki daha önce de yazmışımdır ama bundan 15-16 sene önce bu tarz bir takım yaptım. Çokça ip ve misinayı çöp hale getirdim, hiç balık denk getiremedim. Bunu asıl nedeni tabii ki çokça balığa gidememek, yeterince üstüne düşüp tecrübe edinememek. Hala duru evde. Teknolojisi şimdikilerle kıyaslanamaz tabii ama kıyıdan olmasa da tekneden silikon ve jig için kullanırım amacıyla saklıyorum ama geçen yıllar avlanma periyodumde arzu ettiğim seviyeye hiç gelmedi ve sanırım gelmeyecekte.. 🙁

Back